Kennisbank artikelenRSS

 • Verzekeringsplicht na emigratie

  Expats krijgen vaak te maken met specifieke belastingen en andere extra kosten voor expats. Zo heeft Saudi Arabië een expat tax, en hebben de Britten plannen om expats meer te laten betalen aan de NHS (1). Er is ook een groeiend aantal landen dat expats een verplichte verzekering laat afsluiten.

 • Uitschrijven stopt leerplicht, maar ook de zorgverzekering

  Mensen met leerplichtige kinderen vragen zich vaak af hoe ze het moeten regelen als ze naar het buitenland gaan. Ieder kind in Nederland is immers leerplichtig, vanaf de eerste dag van de nieuwe maand nadat het kind 5 jaar is geworden tot 16 jaar.

 • Pensionado's verhuizen naar het buitenland

  Als u naar het buitenland verhuist én een Algemene Ouderdomswet uitkering (AOW) krijgt, dan blijft u in sommige gevallen verzekerd via Nederland.

 • Wonen in Nederland met buitenlands inkomen

  Als je buitenlands inkomen krijgt terwijl je in Nederland woont kan dit veel gevolgen hebben. Weliswaar emigreer je niet, want je blijft in Nederland wonen, maar de gevolgen van een buitenlands inkomen zijn vaak vergelijkbaar met die van emigreren.

 • Zwangerschap en emigreren, dit verdient wat aandacht

  Als je zwanger bent en wilt emigreren, dan komt er een hoop op je af. Je hebt, met een kindje op komst, net iets meer om aan te denken en te regelen dan een ander.

 • Een tijdelijke verzekering bij vertrek naar het buitenland

  Als mensen naar het buitenland vertrekken, weten ze soms niet zeker hoe lang ze wegblijven. Een verzekering voor relatief korte tijd is dan verleidelijk, omdat de premie vaak lager is. Maar er zitten ook een paar risico's aan.

 • Voorbereiden van uw vertrek naar het buitenland

  Voor iedereen met emigratieplannen is er zaterdag 11 en zondag 12 februari 2017, de Emigratiebeurs in Houten. Op deze beurs staan heel diverse organisaties, denk aan UWV, SVB, Wereldschool, interntionale verhuizers en uiteraard is JoHo ook weer goed vertegenwoordigd.

 • Is een verzekering via de werkgever voldoende?

  Mensen nemen aan dat de verzekering via de werkgever een goede regeling is. Toch is het de moeite waard om hier beter naar te kijken, om te voorkomen dat je bepaalde behandelingen zelf moet betalen of dat je ineens zonder verzekering zit. Lees hier over enkele situaties waar je mee te maken zou kunnen krijgen.

 • Ziektekostenverzekering of zorgverzekering?

  Vele verschillende benamingen waarmee meestal hetzelfde wordt bedoeld: een verzekering die uw medische kosten vergoed. Sommige benamingen zijn specifiek. Wij leggen u uit om welke het gaat.

 • Kopie paspoort veilig opsturen

  In een uitzending van Opgelicht (programma van AVRO TROS) werd aandacht besteed aan diefstal van identiteit en gevoelige informatie. Ook de risico's van het opsturen van een kopie van het paspoort werden besproken. Het is belangrijk enkele maatregelen te nemen als je een kopie paspoort per email wilt verzenden, om identiteitsfraude te voorkomen.

 • Als piloot werken in het buitenland? Let op de verzekeringen en sociale zekerheid.

  Werken voor een buitenlandse maatschappij, en betaald worden buiten Nederland, heeft verschillende consequenties. Wij richten ons in dit artikel op de verzekeringstechnische consequenties. Waar moet een piloot op letten bij werken in het buitenland?