Emigreren? Dan kun je vast onze kennis en ervaring gebruiken!

Wat wij voor je kunnen betekenen als je naar het buitenland vertrekt

Als je gaat emigreren zul je na moeten denken over de verzekeringen. Niet het meest aantrekkelijke onderdeel van je avontuur in het buitenland, maar voor velen wel belangrijk. Ook als je het niet belangrijk vindt, zul je op z'n minst wat dingen moeten regelen in Nederland. Wij kunnen in veel gevallen met je meedenken. Dat klinkt al mooi, maar ik ben ervan overtuigd dat het zo is. Dit komt door het brede scala aan mogelijkheden. Verzekeringen voor een relatief korte tijd, 5 jaar of de rest van je leven. Verzekeringen voor ziektekosten of de spullen die je meeneemt, aansprakelijkheid, maar ook extra reiskosten als je wegens overlijden van familie terug moet naar Nederland. Ziektekosten verzekeringen met een uitgebreide lijst van vergoedingen voor preventieve hulp en zwangerschap of alleen voor opname in een ziekenhuis. Ziektekostenverzekeringen die je kunt gebruiken, waar je dan ook bent. Bij ons valt er iets te kiezen.

Waar je onder andere aan moet denken

Er valt nogal wat te kiezen. Soms hebben mensen een heldere lijst met wensen en hebben ze concrete plannen. Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die voor 3 jaar wordt uitgezonden naar het dochterbedrijf in Maleisië. Een klassieke expat zou je kunnen zeggen. Maar het is niet altijd zo helder. Denk aan een groeiende groep digitale nomaden, wereldreizigers die al vloggend jaren in het buitenland verblijven of mensen die een droom najagen en in het buitenland een zaak beginnen, er is veel diversiteit. Dan is het prettig als iemand met je meedenkt, iemand die weet welke vragen te stellen zodat je niet vergeet om ergens over na te denken.

Om een aantal redenen is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan;

  • Uitschrijven uit Nederland. Dit heeft vanzelfsprekend een aantal gevolgen. Natuurlijk afhankelijk van je situatie. Als je bijvoorbeeld een huurhuis hebt, dan zeg je de huur op en is het daarmee wel gedaan. Heb je een koophuis dan blijf je ook na uitschrijven wel eigenaar van de woning, maar moet je daar fiscaal nog wel rekening mee houden.
  • Vind je het belangrijk dat je ook in het buitenland behandeld kunt worden als je ziek wordt. Of vind je het belangrijk dat je in Nederland behandeld kunt worden en verzekerd weer kunt vertrekken. Misschien heb je wel een kinderwens of vertrek je met kinderen en moeten voor hen bepaalde dingen verzekerd zijn zoals orthodontie.
  • Fiscale verplichtingen. Hoe richt je dit in als je in meerdere landen inkomen hebt? Of als je in meerdere landen gaat werken? JoHo is zelf geen expert op dit gebied maar we kunnen je wel op weg helpen.
  • Je bezittingen in Nederland. Denk aan de inboedel die je ergens opbergt of je eigen woning die je gaat verhuren. Ga er niet zomaar van uit dat de verzekering geldig blijft zolang je maar blijft betalen. Ik kan je verklappen dat dit niet zo werkt. Als in de voorwaarden staat dat de verzekering alleen geldig is voor mensen die in Nederland wonen, kun je echt geen gebruik maken van de verzekering als er ellende is. Als je de verzekeraar immers niet inlicht over je emigratie, kunnen zij je ook niet vertellen dat er geen dekking is. Geen slapende honden wakker willen maken, biedt je alleen maar een schijnzekerheid.
  • Onderschat niet het risico dat je loopt wanneer je een verzekering regelt die een maximale looptijd heeft. Als je in het buitenland wilt gaan wonen, houd hier dan ook rekening mee als je een verzekering kiest. Niemand kan in een glazen bol kijken en niemand heeft de zekerheid dat 'ie de rest van z'n leven in het buitenland blijft. Wat wel zeker is, is dat een tijdelijke verzekering echt stopt op het moment dat de maximale duur erop zit. En je daarna niet zeker weet of je weer verzekerd kunt worden.

Maak gebruik van onze ervaring

Bij het maken van keuzes is het prettig als iemand je kan helpen door ervaring. Iedereen kan op onze website de premies inzien en de voorwaarden lezen. Iedereen heeft toegang tot de informatie over de producten zoals die door verzekeraars worden aangeboden. De meerwaarde van JoHo Insurances is, niet alleen dat we met je meedenken over bovenstaande, maar ook uit ervaring kunnen spreken en je helpen bij het maken van een keuze. Want vergoedingen en voorwaarden op papier zeggen niet alles over de realiteit. Hoe streng beoordeelt een verzekeraar een aanvraag? Hoe handelt de verzekeraar als er sprake is van een calamiteit? Kun je eenvoudig wijzigingen aanbrengen of vragen stellen? Gaat de afhandeling van claims snel? Wat doe je als er een verandering is in jouw situatie, wel zo handig als je 1 aanspreekpunt hebt voor dit soort vragen. JoHo Insurances helpt je niet alleen vóór vertrek uit Nederland, ook tijdens je verblijf in het buitenland kun je ons benaderen als je vragen hebt of als er iets verandert aan je situatie waardoor je wilt bekijken of je verzekering nog passend is.