Expats en emigranten naar Curaçao

Reisadvies voor Curaçao (Ministerie van Buitenland Zaken)

Voor ziektekosten verzekeren op Curaçao

Voor wonen, werken en verzekerd zijn op Curaçao geldt een aantal aandachtspunten.

1. Lokaal verzekerd op Curaçao?

Op Curaçao kan men worden verzekerd via de lokale SVB, bijvoorbeeld indien men werk heeft. Lokaal verzekerd zijn kent wel een aantal beperkingen. Zo is er alleen dekking op Curaçao zelf. De zorg op Curaçao kent zijn beperkingen. In bepaalde situaties (met name bij complexere medische problemen) is het wenselijk om ook buiten Curaçao naar een arts of ziekenhuis te kunnen gaan. Om die reden heeft een aantal inwoners naast de lokale dekking een particuliere ziektekostenverzekering met ruimere dekking. En soms heeft men die in plaats van de SVB dekking:

2. Particulier verzekerd zijn voor ziektekosten in plaats van via de SVB?

Het is mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor het niet verzekerd zijn voor de basisverzekering ziektekosten als u reeds verzekerd bent via een particuliere ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking. Deze verzekering moet minstens dezelfde dekking bieden als die van de basisverzekering. Meer informatie over dit onderwerp is bij de SVB te verkrijgen - www.svbcur.org. Jaarlijks kan voor 1 april een vrijstelling voor het niet betalen van de basisverzekering worden aangevraagd. De goedkeuring/vrijstelling is aan een aantal voorwaarden verbonden.

3. Vraag advies aan

U kunt via onze website advies aanvragen over mogelijke ziektekostenverzekeringen voor uw langdurige verblijf op Curaçao.