OOM Verzekeringen

OOM Verzekeringen biedt verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan en voor buitenlanders die naar Nederland komen. OOM Verzekeringen is specialist in bijzondere risico’s. OOm Verzekeringen verzekert risico’s die andere verzekeraars vaak niet of beperkt verzekeren:

"Op 16 juli 1940 is OOM (Onderlinge Oorlogsschadeverzekering Maatschappij) Verzekeringen opgericht. OOM voorzag in de behoefte van mensen om verzekerd te zijn, ook in onzekere tijden. Want ondanks dat Nederland bezet gebied was, ging het gewone leven door; bakkers bleven brood bakken, kantoren gingen niet dicht. Het doel van OOM was om aan die continuïteit bij te dragen. Na de oorlog groeide OOM uit tot specialist op het gebied van verzwaarde (brand-)risico’s, verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan en buitenlanders die naar Nederland komen. Kortom: mensen met ongewone verhalen. OOM verzekert risico’s die anderen vaak niet kunnen of willen verzekeren. Al bijna 80 jaar."

JoHo Insurances bemiddelt in de verzekeringen van OOM. Het heeft voor u verschillende voordelen om deze verzekeringen via JoHo Insurances aan te vragen:

 • Naast de contactmogelijkheden bij OOM kunt u ook van onze andere diensten gebruik maken;
 • Voor de OOM Wonen Buitenland inclusief ziektekosten verzekering geldt een cash-back van 50 euro;
 • U behoudt exact dezelfde premie, voorwaarden, dekking en contactmogelijkheden met OOM;
 • U krijgt ondersteuning bij het beoordelen van acceptatievoorstellen van de verzekeraar.
 • Wij ondersteunen samen met The World of JoHo veel internationale initiatieven om mensen in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven.
 • Wij helpen ook bij problemen en meningsverschillen met de verzekeraar.
 • Wij geven ondersteuning bij het beëindigen van één of meer verzekeringen, en bij uw eventuele terugkeer naar Nederland.
 • Als grootste bemiddelaar in Nederland van individuele internationale expat-, emigratie- en reisverzekeringen heeft JoHo Insurances veel kennis en ervaring in huis.

Wij bemiddelen in de volgende verzekeringen van OOM Verzekeringen:

 • OOM Tijdelijk in het buitenland verzekering

  De Tijdelijk in het buitenland- verzekering van OOM is een verzekering voor Nederlanders die maximaal 2 jaar in het buitenland verblijven. Er worden diverse modules aangeboden die u afzonderlijk van elkaar kunt afsluiten. Bovendien zijn er diverse dekkingen die uiteraard verschillen in de (maximale) vergoedingen en de bijhorende premies.

 • OOM Wonen in het buitenland verzekering

  De Wonen in het buitenland-verzekering van OOM Verzekeringen is een verzekeringspakket voor Nederlanders die langdurig in het buitenland wonen en of werken. Het is een flexibel verzekeringspakket met een onbepaalde looptijd, geschikt voor onder andere expats, emigranten en ondernemers. De verzekering biedt diverse modules en verzekeringen die afzonderlijk, maar ook in allerlei combinaties, kunnen worden afgesloten. U kiest dus zelf de gewenste modules en de gewenste dekkingen.

 • OOM International-verzekering

  Per 1 januari 2022 brengt ONVZ haar verzekerden met een ONVZ Internationaal ziektekostenverzekering onder bij OOM Verzekeringen. Dit betreft met name Nederlanders die langdurig buiten Nederland wonen en die een particuliere ziektekostenverzekering bij ONVZ hebben. Bij OOM krijgen de verzekerden de nieuwe 'OOM International-verzekering'.

 • OOM Achtergebleven Woonhuis Verzekering

  De Achtergebleven Woonhuis Verzekering van verzekeraar OOM Verzekeringen is gericht op Nederlanders die buiten Nederland woonachtig zijn, en in Nederland een eigen woning in bezit hebben. Omdat het in deze situatie (uitgeschreven bij de gemeente, ander gebruik [leegstand, verhuur] van de woning) lastig is om de woning en inboedel te verzekeren, heeft OOM Verzekeringen speciaal voor deze doelgroep dit verzekeringspakket gemaakt.

 • OOM Opgeslagen Inboedel verzekering (OOM AWV)

  Via de OOM achtergebleven woonhuis & inboedel verzekering kunt u uw opgeslagen inboedel verzekeren.

 • OOM Schengen Visitor verzekering

  Komt u tijdelijk naar Nederland, bijvoorbeeld voor familiebezoek of omdat u op doorreis bent? Dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor onvoorziene medische kosten. De OOM Schengen Visitor-verzekering is zo'n verzekering.

 • OOM Voorlopig Verblijf Verzekering

  Komt u naar Nederland met een Machtiging tot Voorlopig Verblijf (MVV) of wacht u op een verblijfsvergunning? Of woont u in het buitenland en komt u tijdelijk terug naar Nederland? Dan kunt u niet de Nederlandse basisverzekering afsluiten. Met de OOM Voorlopig Verblijf Nederland-verzekering bent u verzekerd voor ziektekosten.

 • OOM Studeren in Nederland

  De 'OOM Studeren in Nederland' verzekering is bedoeld voor buitenlandse studenten in Nederland. De maximale leeftijd is 29 jaar, wat betekent dat de verzekering kan worden aangevraagd zolang iemand niet ouder is dan 29 jaar. De student kan maximaal 5 jaar verzekerd zijn. De verzekering kan niet worden verlengd, dus sluit deze gelijk voor een lange tijd af!

 • OOM Studeren in het buitenland

  Een verzekering voor Nederlandse studenten en au pairs die naar het buitenland gaan. Je moet minimaal 15 jaar om de verzekering aan te vragen, maximaal mag je 29 jaar zijn. Dit verzekeringspakket bestaan uit een Ziektekosten & SOS verzekering en een optioneel schadepakket.