OOM International-verzekering OOM International-verzekering

1.Overdracht ONVZ naar OOM International-verzekering

Per 1 januari 2022 brengt ONVZ haar verzekerden met een ONVZ Internationaal ziektekostenverzekering onder bij OOM Verzekeringen. Dit betreft met name Nederlanders die langdurig buiten Nederland wonen en die een particuliere ziektekostenverzekering bij ONVZ hebben. Bij OOM krijgen de verzekerden de nieuwe 'OOM International-verzekering'.

2.Over OOM verzekeringen

JoHo Insurances bemiddelt al vele jaren in de verzekeringen van OOM verzekeringen. Wij zijn dus goed bekend met deze verzekeraar.

OOM Verzekeringen biedt verzekeringen voor Nederlanders die langere tijd naar het buitenland gaan en voor buitenlanders die naar Nederland komen. OOM Verzekeringen is specialist in bijzondere risico’s. OOM Verzekeringen verzekert risico’s die andere verzekeraars vaak niet of beperkt verzekeren. Wilt u meer weten over deze verzekeraar? Lees onze introductie over OOM Verzekeringen

De OOM International-verzekering is een nieuwe verzekering van OOM, welke alleen beschikbaar is voor ONVZ verzekerden, die meegenomen zijn in de overdracht. Deze verzekering is (vooralsnog) niet openbaar beschikbaar. De verzekeringen van OOM die u elders op deze website ziet (bijvoorbeeld de OOM Wonen in het Buitenland verzekering) zijn andere verzekeringen.

3.Kenmerken OOM International

 • Twee dekkingsniveau's: Plus en Top. In de documenten onderaan deze pagina (voorwaarden en verschillen) vindt u informatie over de verschillen tussen deze 2 dekkingen.
 • Eigen risico's: 0, 250, 500 of 1.000 euro eigen risico per persoon per jaar.
 • Looptijd: onbepaalde tijd.
 • Kostprijs dekking medische kosten (geen relatie met Nederlands tarief).

Optionele Module Zorgplan

In de voorwaarden kunt u de exacte dekking van deze module vinden. Één interessant aspect van deze dekking is:

 • Vergoeding voor een 1-persoonskamer

De dekking voor een 1-persoonskamer is niet alleen relevant ivm privacy bij een ziekehuisopname. Het kan ook van belang zijn in landen en ziekenhuizen waar de kwaliteit van de zorg in de 1-persoonskamer beter is dan de zorg "op zaal". Een beperking hierbij is dat dekking alleen van toepassing is binnen regio C = Wereldwijd behalve in de landen Verenigde Staten van Amerika, Singapore, Maleisië, Indonesië, China of Hongkong. Indien u in 1 van deze landen woonachtig bent, dan is deze dekking minder zinvol.

4.Regio dekking en dekking tijdens reizen

In de voorwaarden, bij onderdeel "2. Waar geldt uw verzekering?", kunt u vinden hoe het zit met de regiodekking. Op uw polisblad staat voor welke regio u verzekerd bent. Dit is gebaseerd op uw woonland, zoals deze staat geregistreerd. Er zijn 3 regio’s:

 • Wereld: u bent verzekerd in de hele wereld.
 • Wereld exclusief VS: u bent verzekerd in de hele wereld, maar niet in de Verenigde Staten.
 • Wereld exclusief VS, China, Hongkong, Maleisië, Singapore en Indonesië: u bent verzekerd in de hele wereld, maar niet in de Verenigde Staten, China, Hongkong, Maleisië, Singapore en Indonesië. (In China, Hongkong, Maleisië, Singapore en Indonesië bent u wel verzekerd voor onvoorziene spoedeisende medische hulp tijdens reizen en tijdelijk verblijf in deze landen).
 • Iedere verzekerde heeft volledige dekking in de verzekerde regio. Nederland is in alle regio's volledig meeverzekerd. U kunt naar wens dus altijd naar Nederland reizen om dar een behandeling te ondergaan.

Let op: alleen voor reizen naar de USA is een extra verzekering / dekking nodig.

U kunt uw regio dekking tijdelijk ophogen indien u naar de USA reist. Dit kunt u VOOR vertrek aan OOM doorgeven via MijnOOM online.

5.Wat kan JoHo Insurances voor u betekenen?

JoHo Insurances adviseert en ondersteunt alle klanten die nu bij ONVZ zijn verzekerd en meegaan in deze overdracht naar OOM Verzekeringen.

 • Wij werken al jarenlang samen met ONVZ
 • Wij werken al jarenlang samen met OOM Verzekeringen

Wij kennen beide verzekeraars dus heel goed, waardoor wij optimale ondersteuning kunnen bieden.

U kunt uw OOM International-verzekering via JoHo Insurances laten lopen, dit heeft verschillende voordelen voor u:

Omdat wij al meer dan 15 jaar bemiddelen in de verzekeringen van OOM en ONVZ, hebben wij de juiste ervaring en kennis om u goed van dienst te kunnen zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden aan deze bemiddeling, en het geeft u de volgende voordelen:

 • Wij controleren voor u of de door OOM in rekening gebrachte premie juist is.
 • Ondersteuning en advies bij problemen en meningsverschillen met de verzekeraar.
 • Toegang tot uitgebreide vergelijkingen met andere verzekeringen en verzekeraars.
 • U behoudt de bestaande flexibele voorwaarden omtrent opzegbaarheid.
 • U behoudt exact dezelfde premie, voorwaarden, dekking en contactmogelijkheden met OOM; Wij bieden een extra contact en adviesmogelijkheid.
 • Advies over de dekking en voorwaarden van de OOM International-verzekering.

Neem graag contact op voor vragen en advies:

contact@johoinsurances.org

6.Belangrijke voorwaarden en documenten

7.Heeft u een vraag over de OOM International-verzekering?

Wij beantwoorden uw vragen graag. Vul hier het vragenformulier in.