Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Naar de USA

Voor Expats en Emigranten die in de USA wonen en werken gelden specifieke aandachtspunten.

1. Hoge medische kosten in de USA

In de USA kunnen kosten voor medische zorg zeer hoog zijn. Als gevolg hiervan zijn de premies voor dekking ziektekosten in de USA ook erg hoog. Een belangrijk punt van aandacht is dat de ziektekostenverzekering dekking biedt tegen kostprijs (dus wat het kost), en niet gerelateerd aan het Nederlands tarief. Dat is vaak te weinig, en heeft tot gevolg dat men veel moet bijbetalen.

In de USA maken verzekeraars vaak gebruik van netwerkorganisaties. Zo bent u verzekert bij NL verzekeraar X of Y, maar neemt u in de USA contact op met netwerkwerk organisatie (bv:) GMMI. Door gebruik te maken van deze netwerkorganisaties bespaart een verzekeraar heel veel kosten. Deze netwerkorganisaties bedingen vaak hoge kortingen op nota's. Op deze wijze kan de verzekeraar de premie minder laten stijgen, door de lagere kosten.

2. Kan ik beter een Amerikaanse of Nederlandse/Europese ziektekostenverzekering afsluiten?

Dit hangt van de omstandigheden af:

  • Soms biedt een Amerikaanse werkgever een collectieve ziektekostenverzekering. Omdat de werkgever de premie dan meestal ook de premie betaalt, is dit een interessante keuze. Zeker als ook bestaande medische condities worden meeverzekerd.
  • Dient men zelf een ziektekostenverzekering te kiezen, dan kan de keuze anders liggen. In praktijk blijkt namelijk dat de Amerikaanse verzekeringen vaak duurder zijn, met een hoger eigen risico en met meer beperkende voorwaarden. Met name de Nederlandse expatverzekeraars bieden betere voorwaarden en een klantgerichtere schade-afhandeling. Ook bieden de Expatverzekeringen een ruimere dekking buiten de USA (oa tijdens reizen, en om een arts in NL bezoeken).

3. Welke expat-ziektekostenverzekering is geschikt voor de USA?

Het aanbod aan internationale ziektekostenverzekeringen voor in de USA is beperkt, omdat niet iedere verzekeraar particuliere ziektekostenverzekering mag of wil aanbieden in de USA. Veel gekozen opties:

Goudse Expat Pakket
De grootste pluspunten van dit pakket zijn:

  1. Als 1 van de weinige verzekeraars biedt de Goudse een dekking (Excellent VS) die voldoet aan de PPACA ("Obamacare") vereisten.
  2. Een groot aantal verzekeringen binnen 1 pakket: SOS, Ziektekosten, Tandheelkunde, Arbeidsongeschiktheid, Reisbagage en Annuleringskosten, Rechtsbijstand, Inboedel, Particuliere Aansprakelijkheid, Ongevallen.
  3. Collectieve voordelen voor bedrijven die werknemers uitzenden naar de USA (en andere landen).

OOM Wonen Buitenland
De grootste pluspunten van dit pakket zijn:

  1. Volledige vrije keuze zorgverlener.
  2. Relatief lage premie.
  3. OOM Wonen in het Buitenland heeft een onbepaalde looptijd, de OOM Tijdelijk in het Buitenland is voor een verzekerde periode van maximaal 2 jaar, en is om die reden voor het onderdeel ziektekosten goedkoper.

Cigna Global
Cigna biedt veel keuze-opties voor dekking, eigen risico en co-payment. Cigna is bij een vergelijkbare dekking wel duurder dan OOM en Goudse. Cigna biedt ook "budget" dekkingen (inpatient), en hoge vrijwillige eigen risico's, waarmee men per saldo dus een voordelige (maar beperkte) dekking kan kiezen.

Advies en vergelijkende premie-offerte

Vraag vrijblijvend advies aan voor het verkrijgen van een premie offerte overzicht.

4. PPACA - Patient Protection and Affordable Care Act ("Obamacare")

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie in de USA, kan het zijn dat u een verzekering moet hebben die voldoet aan de vereisten van PPACA. Een verzekering moet dan niet alleen aan bepaalde specifieke vereisten voldoen, maar de verzekering moet ook officieel zijn goedgekeurd. Het Goudse Expat Pakket met dekking Excellent VS is één van de weinige internationale dekkingen die hier aan voldoet.

In het uiterste geval zou een boete kunnen worden opgelegd, indien een inwoner geen papieren van een goedgekeurde verzekering kan overleggen. In praktijk blijkt deze vereiste slechts zelden te worden gevraagd. Desondanks blijft het een punt van aandacht.

5. Detachering

De USA hebben een verdrag met Nederland, waardoor detachering (behoud van sociale voorzieningen bij uitzending door de werkgever vanuit NL naar de USA) mogelijk is. Dekking WIA, AOW, etc loopt door. Ook de WLZ plicht, waardoor de NL basiszorgverzekering wordt aangehouden.  Dit laatste is een belangrijk punt en kan verwarring veroorzaken: het feit dat de basiszorgverzekering aangehouden moet worden, betekent niet dat deze voldoende dekking biedt. Zeker in de USA niet. Dus ook bij detachering naar de USA is het advies om zich aanvullend te verzekeren, zodat men ook in de USA voldoende verzekerd is.

Onze laatste blogs over de USA:

19-02-2019 - BLOG: Top 10 populairste landen om te wonen en werken

Welke bestemmingen waren in 2018 het populairst onder expats en emigranten? Op basis van alle info- en adviesaanvragen bij JoHo Insurances van expats, emigranten, gepensioneerden, digital nomads en ieder ander die langdurig naar het buitenland gaat, hebben wij de populariteit van landen op een... (lees verder)

11-02-2019 - BLOG: Ziektekostenverzekeringen in de USA - een update

Bent u op zoek naar een ziektekostenverzekering voor in de USA? Wij kunnen u helpen met een dekking tot kostprijs en tegen premies die vaak lager zijn dan lokale aanbieders. 

06-11-2017 - BLOG: Goedkoopste opties voor expats in USA, nu Open Enrollment!

Are you an expat living in the USA? Take a look at our affordable insurance plans for expats in the USA, they offer several advantages. Arrange the insurance now, since Open Enrollement has started!

 

16-10-2017 - BLOG: Trump zet plannen door, premiestijging verwacht in Amerika

Op 12 oktober 2017 kondigde president Trump aan dat hij de betalingen aan verzekeraars in het kade rvan "Obamacare" gaat stoppen.

31-08-2017 - BLOG: Verzekeringsplicht na emigratie

Expats krijgen vaak te maken met specifieke belastingen en andere extra kosten voor expats. Zo heeft Saudi Arabië een expat tax, en hebben de Britten plannen om expats meer te laten betalen aan de NHS (1). Er is ook een groeiend aantal landen dat expats een verplichte verzekering laat afsluiten.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.