Waarom JoHo Insurances?

 

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Naar de USA

Voor Expats en Emigranten in de USA gelden specifieke aandachtspunten.

Hoge medische kosten -> hoge premie ziektekostenverzekering

In de USA kunnen kosten voor medische zorg zeer hoog zijn. Als gevolg hiervan zijn de premies voor dekking ziektekosten in de USA ook erg hoog. Een belangrijk punt van aandacht is dat de ziektekostenverzekering dekking biedt tegen kostprijs (dus wat het kost), en niet gerelateerd aan bv. 1x of 2x het Nederlands tarief. Dat is vaak (veel!) te weinig, en heeft tot gevolg dat men veel moet bijbetalen.

In de USA maken verzekeraars vaak gebruik van netwerkorganisaties. Zo bent u verzekert bij NL verzekeraar X of Y, maar neemt u in de USA contact op met netwerkwerk organisatie (bv:) GMMI. Door gebruik te maken van deze netwerkorganisaties bespaart een verzekeraar heel veel kosten. Deze netwerkorganisaties bedingen vaak hoge kortingen op nota's. Op deze wijze kan de verzekeraar de premie minder laten stijgen, door de lagere kosten.

Detachering

De USA hebben een verdrag met Nederland, waardoor detachering (behoud van sociale voorzieningen bij uitzending door de werkgever vanuit NL naar de USA) mogelijk is. Dekking WIA, AOW, etc loopt door. Ook de WLZ plicht, waardoor de NL basiszorgverzekering wordt aangehouden.  Dit laatste is een belangrijk punt en kan verwarring veroorzaken: het feit dat de basiszorgverzekering aangehouden moet worden, betekent niet dat deze voldoende dekking biedt. Zeker in de USA niet! Dus ook bij detachering naar de USA dient men zich aanvullend te verzekeren om in de USA voldoende verzekerd te zijn.

Onze laatste blogs over de USA:

06-11-2017 - BLOG: Goedkoopste opties voor expats in USA, nu Open Enrollment!

Are you an expat living in the USA? Take a look at our affordable insurance plans for expats in the USA, they offer several advantages. Arrange the insurance now, since Open Enrollement has started!

 

16-10-2017 - BLOG: Trump zet plannen door, premiestijging verwacht in Amerika

Op 12 oktober 2017 kondigde president Trump aan dat hij de betalingen aan verzekeraars in het kade rvan "Obamacare" gaat stoppen.

31-08-2017 - BLOG: Verzekeringsplicht na emigratie

Expats krijgen vaak te maken met specifieke belastingen en andere extra kosten voor expats. Zo heeft Saudi Arabië een expat tax, en hebben de Britten plannen om expats meer te laten betalen aan de NHS (1). Er is ook een groeiend aantal landen dat expats een verplichte verzekering laat afsluiten.

09-06-2017 - BLOG: Zeven maanden na verkiezingen, komt Trumpcare eraan?

Zeven maanden na de verkiezingen waarbij Amerikanen mochten kiezen tussen Clinton en Trump, is het nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de Health Care die Trump wil hervormen.

17-03-2017 - BLOG: Expats in de USA - Obamacare ACA

Ondanks dat Trump reeds aan de macht is, is Obamacare nog steeds van toepassing in de USA. Trump heeft aangegeven het één en ander aan te willen passen, maar ook hij heeft aangegeven dat dit geen eenvoudige zaak is.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

 

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org