Expats in de USA - Obamacare ACA

17 maart 2017

Ondanks dat Trump reeds aan de macht is, is Obamacare nog steeds van toepassing in de USA. Trump heeft aangegeven het één en ander aan te willen passen, maar ook hij heeft aangegeven dat dit geen eenvoudige zaak is. Alhoewel Obamacare met name is bedacht om zoveel mogelijk amerikanen aan een ziektekostenverzekering te helpen, heeft de wet- en regelgeving ook op expats en emigranten betrekking.

Onduidelijkheid troef omtrent verplichting

Op wie is de wetgeving (en daarmee de verplichting om een "Obamacare proof" ziektekostenverzekering af te sluiten) van toepassing? De verschillende instanties (Belastingdienst, SVB, en ook instanties in de USA) zijn niet duidelijk. Ervaren en gespecialiseerde expat-fiscalisten geven ook aan dat er onduidelijkheid heerst omtrent dit onderwerp. In de uitwerking van de wet is blijkbaar niet alles duidelijk besproken. Bij twijfel kunt u natuurlijk kiezen voor een verzekering die hieraan voldoet. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn.

Definities

PPACA / ACA - Patient Protection and Affordable Care Act;

Obamacare - "Populaire" benaming van PPACA;

MEC - Minimum Essential Coverage: vereiste minimum dekking waaraan erkende verzekeringen moeten voldoen;

Obamacare proof verzekeringen

Zoekt u (individueel of bedrijfscollectief) een internationale ziektekostenverzekering die voldoet aan de vereisten van ACA / Obamacare, neemt u dan contact met ons op.