Trump of Clinton, health care in USA lijkt te gaan veranderen

8 november 2016

Health care in USA, hot item bij verkiezingen

Verkiezingen in USA

Al is er in de media misschien niet veel van te zien geweest, zowel Trump als Clinton hebben plannen om de Patient Protection and Affordable Care Act (PPACA), beter bekend als Obamacare, aan te passen. In artikelen van Fastcompany magazine en Ballotpedia van eerder dit jaar, wordt duidelijk dat de “Obamacare” zal worden aangepakt. Door een Republikein of een Democraat.

Trump

Trump lijkt zich vooral te richten op het vervangen van de Obamacare. Dit zal weinig mensen verbazen. Gemiddeld betalen de Amerikanen het meeste voor zorg vergeleken met inwoners van andere Westerse landen. En dit resulteert niet per se in de beste zorg. Hoe de vervanging van Obamacare er exact uit gaat zien is nog erg vaag maar het principe van de “free market” zal een grote rol krijgen als het aan Trump ligt.

Clinton

Clinton wil gaan sleutelen aan de Obamacare. Een streven is om de “out of pocket” bedragen voor gezinnen te verlagen. Ook moet geestelijke gezondheidszorg een meer prominente plek krijgen in de gezondheidszorg. Dit is nu vaak beperkt tot fysieke zorg. Experts geven aan dat het nog een hele kluif zal worden om deze aanpassingen te realiseren.

Emigreren of als expat naar USA?

Het zal nog wel even duren voor er daadwerlijk aanpassingen zijn gedaan aan Obamacare en voordat deze worden uitgevoerd. Plannen om naar Amerika te verhuizen en benieuwd hoe het nu werkt met de zorgverzekering? Houd dan rekening met het volgende.

Iedere staat is anders

Dit heeft ook te maken met de uitvoering die verschilt per staat. En met visa die door staten worden uitgegeven. Er kan dus niet worden gesproken van een beleid voor de 52 staten.

Detachering naar Amerika

Wordt u gedetacheerd, dan is het van belang om zelf te zorgen voor een aanvullende verzekering. De gemiddelde kosten voor zorg zijn in USA immers veel hoger dan in Nederland, dus de Nederlandse zorgverzekering zal vrijwel nooit alle kosten vergoeden.

Nadelen van lokale Amerikaanse zorgverzekeringen

Afgezien van de hoge premie en de torenhoge eigen risico's, is het vaak niet helder waar iemand nu recht op heeft. Die mate van onzekerheid én de kosten, maken dat veel expats graag zelf iets regelen waarmee ze zowel in USA als daarbuiten verzekerd zijn én waarmee ze zelf bepalen wat ze verzekeren.

We denken graag met u mee!

Heeft u plannen om naar de USA te verhuizen of om daar een periode te werken en wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Vul dan ons adviesformulier in.