Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Ziektekostenverzekeringen in het buitenland

 

1. Vertrek naar het buitenland en het recht op de Nederlandse zorgverzekering

Bij vertrek uit Nederland vervalt in veel situaties het recht op de Nederlandse basiszorgverzekering. Dit kan het geval zijn bij:

 • Werken - inkomsten in verband met werkzaamheden vanuit in het buitenland (voor een buitenlandse werkgever of als zelfstandige);
 • Langdurig verblijf in het buitenland & Uitschrijven bij de gemeente;
 • Emigratie;
 • Een paar handige handvatten die kunnen helpen met bepalen of u wel of niet verplicht verzekerd moet blijven zijn te vinden op de pagina over de zorgverzekeringswet

Bij vertrek uit Nederland vervalt in veel gevallen naast de Nederlandse zorgverzekering ook de dekking van de reguliere verzekeringen (reis, aansprakelijkheid, opstal, etc) en het recht op sociale voorzieningen.

 • Meer informatie over hoe om te gaan met uw reguliere verzekeringen (o.a. reisverzekering, aansprakelijkheid, inboedel, rechtsbijstand) vindt u op de pagina Uitschrijven Basisregistratie Personen (BRP) - FAQ
 • Wanneer welke sociale voorzieningen (onder andere: ziektewet, opbouw AOW, dekking arbeidsongeschiktheid, nabestaandenvoorzieningen) komen te vervallen en wat u daar het beste aan kan doen kunt u nalezen bij het onderdeel Sociale Zekerheid.

2. Ziektekosten in het buitenland verzekeren

Ook in het buitenland is goed verzekerd zijn belangrijk. Soms is in het nieuwe woonland een goed nationaal zorgstelsel aanwezig, maar daar is zeker niet altijd sprake van. Als alternatief voor de Nederlandse basiszorgverzekering is een internationale (expat) verzekering een veel gebruikte vervanging. Een dergelijke verzekering biedt een aantal voordelen tov een lokale dekking: internationale dekking, vergoedingen en voorwaarden veelal volgens Nederlandse maatstaven, gericht op dekkingen die een "buitenlander" nodig heeft, en flexibiliteit bij onder meer verhuizing naar een ander land. Hieronder staat een aantal goede en betaalbare opties vermeld.

 

Wat kan JoHo Insurances voor u betekenen?

Als grootste bemiddelaar in Nederland van individuele internationale expat-, emigratie- en reisverzekeringen heeft JoHo Insurances veel kennis en ervaring in huis. Op basis van onze specialisatie in buitenland verzekeringen, bieden wij:

 • Advies en bemiddeling bij Nederlandse en grote buitenlandse expatverzekeraars, met voordelen op het gebied van dekking en kortingen;
 • Vrijblijvend en uitgebreid persoonlijk advies;
 • Ondersteuning en assistentie gedurende de gehele looptijd van de verzekeringen;
 • Hulp en advies bij problemen en meningsverschillen met een verzekeraar.
 • Wij geven ondersteuning bij het beëindigen van één of meer verzekeringen, en bij uw eventuele terugkeer naar Nederland.
 • Mogelijkheden voor dekking van o.a.:
  • Privé-klinieken en vrije keuze ziekenhuis;
  • Dekking zwangerschap zonder wachttijd;
  • Molestdekking, ook in onrustige regio's;
  • Alle nationaliteiten en bestemmingen;
  • Geen beperking in aanvangsleeftijd;
  • Levenslang (geen eindleeftijd);

Persoonlijk advies?

Vraag online advies aan en wij sturen u per email ons persoonlijk advies en een overzicht aan mogelijke verzekeringen en premies.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

 

3. Internationale ziektekostenverzekeringen

Verzekeringen van Nederlandse verzekeraars:

 • Goudse Expat Pakket - Uitgebreide dekking en verzekeringsmogelijkheden (ziektekosten, WA, inboedel, reis, arbeidsongeschiktheid, overlijden, ongevallen, rechtsbijstand). Goede SOS en molest dekking. Doelgroep: degene die alleen of met gezin gaat wonen en werken in het buitenland, uitgezonden door een Nederlandse werkgever maar ook indien in dienst bij een buitenlandse werkgever, of in geval van een eigen onderneming in het buitenland. Eindleeftijd van verzekeringspakket is 67 jaar.
 • Goudse NGO / Zendelingen Pakket - Het Goudse NGO zendelingenpakket is een uitgebreid verzekeringspakket voor iedereen maar indertijd ontwikkeld en gericht op personen die voor langere tijd in de "ontwikkelingslanden" gaat werken (NGO, Zendeling, voor een lokaal salaris (denk aan lesgeven, werken in een tehuis, arts), Eigenaren van Stichtingen gericht op ontwikkeling en duurzaamheid).
 • OOM Wonen in het buitenland - Internationale ziektekostenverzekering voor Nederlanders woonachtig in het buitenland. Ongeacht waar men woont en wat men doet (reis, werk, emigreren, niets). Keuze tussen diverse verzekeringsmogelijkheden (aansprakelijkheid, rechtsbijstand, ongevallen, reis). Nederlands paspoort is een vereiste voor de verzekeringsnemer. De looptijd van de verzekering is levenslang.
 • OOM Tijdelijk in het Buitenland - De kortlopende variant (maximale looptijd van 2 jaar) van de OOM Wonen Verzekering.

Verzekeringen van Buitenlandse verzekeraars

 • International Expat Insurance - Internationale ziektekostenverzekering met diverse aanvullende opties zoals arbeidsongeschiktheid (zeer voordelig), tandheelkundig en ongevallendekking. Niet de goedkoopste, maar wel wereldwijd vrije keuze ziekenhuis, 1ste klasdekking mogelijk in privaat- en staatsklinieken. Molest standaard meeverzekerd.
 • Allianz International Healthcare Plan - Ervaren internationale verzekeraar van medische kosten. Individueel en collectief. Verschillende health plans mogelijk, ook alleen hospital dekking mogelijk. Aanmelding tot 70 jaar, eenmaal geaccepteerd levenslang dekking. Voortzetting van verzekering na terugkeer in eigen land mogelijk.
 • Cigna Global Health - Grote en bekende internationale verzekering voor ziektekosten wereldwijd, voor expats, emigranten, pensionados en ieder ander die langdurig tot permanent in het buitenland verblijft.
 • Cigna Close Care - Cigna Close Care is de budget variant van de internationale ziektekostenverzekeringen van Cigna, naast hun uitgebreide Cigna Global Health Options (CGHO) ziektekostenverzekering.
 • Daarnaast zijn er nog mogelijkheden bij verschillende andere verzekeraars, zoals onder andere Bupa, Expat & Co en Globality.

Vraag gerust een vrijblijvend advies aan.

4. Wat kost een internationale ziektekostenverzekering?

5. Medische acceptatie bij internationale particuliere ziektekostenverzekeringen?

Een belangrijk verschil met de basisverzekering is de medische acceptatie bij de aanvraag. Een particuliere verzekeraar heeft bij een individuele aanvraag voor een ziektekostenverzekering namelijk altijd het recht om naar aanleiding van een gezondheidsverklaring bepaalde clausules te stellen, indien ze daar aanleiding voor zien. De verzekeraar mag de aanvraag zelfs weigeren. De particuliere verzekeraar heeft namelijk geen acceptatieplicht. Dit is ook waarom een verzekeraar u, bij het aanvragen van de verzekering, vragen zal stellen over uw gezondheidssituatie en uw medische historie. Deze medische vragenlijst vult u zelf in. In sommige gevallen ziet de verzekeraar aanleiding om, op basis van de antwoorden op deze medische vragenlijst, nog wat aanvullende vragen te stellen of willen zij een aanvullende keuring. Er is een aantal mogelijkheden met betrekking tot de uiteindelijke acceptatie door de verzekeraar:

 1. U wordt volledig geaccepteerd zonder bijzonderheden dus conform de algemene voorwaarden.
 2. De verzekeraar stelt bijzondere voorwaarden (bijvoorbeeld een bepaalde looptijd) of sluit door middel van clausules, de kosten in verband met bepaalde bestaande aandoeningen en kwalen uit. Een premietoeslag behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval wijkt de verzekeraar af van de normale voorwaarden.
 3. Uw aanvraag wordt geweigerd, u kunt niet verzekerd worden via deze verzekeraar.

Lees meer over acceptatie door particuliere verzekeraars in onze Emigratieplanner.

Specifieke aandachtspunten

6. Lokaal ziektekostenverzekeren (via werkgever of de staat)? Let op!

Lokaal verzekeren kan soms, bijvoorbeeld in verband met werk. Er zit vaak echter een aantal nadelen aan lokaal verzekeren. Er is bijvoorbeeld geen dekking voor de heen- en terugreis, reizen buiten het land waar u verblijft, repatriëring (om medische redenen of familie-omstandigheden) vooraf en na afloop van de werkzaamheden, vaak beperkte dekking voor ziektekosten, geen dekking voor (nabehandelings-)kosten bij terugkomst in Nederland. Behandeling van langdurige ziekte kan niet in Nederland, naar wens bevallen in Nederland is evenmin mogelijk. Ook overkomst van familie bij ernstige ziekte is niet gedekt. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden in andere taal, is schade claimen lastiger en bij verhuizing naar ander land is weer een andere verzekering nodig.

Meer informatie over lokaal verzekeren is te lezen bij belangrijke aandachtspunten bij lokaal verzekeren

 

7. JoHo Insurances Expat- en emigratieplanner downloaden

In onze JoHo Insurances Expat- en Emigratieplanner (ook in bijlage) is informatie te vinden over:

 • Aandachtspunten bij vertrek naar het buitenland (uitschrijven gemeente, einde zorgverzekering, gevolgen voor AOW).
 • Het aanvraag en medisch acceptatieproces van particuliere internationale ziektekostenverzekeringen.
 • Zwangerschap en bevalling in het buitenland.
 • Informatie over het acceptatieproces bij een aanvraag van een internationale ziektekostenverzekering

U kunt de planner hier downloaden: Expat- en emigratieplanner (PDF)


  Gratis persoonlijk advies

  Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

  Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Stap 1: Contact
  Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

  Stap 2: Advies
  Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

  Stap 3: Aanvragen verzekering
  Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

  Stap 4: Service
  Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

  Stap 5: Beëindiging
  Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.