Waarom JoHo Insurances?

 

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Ziektekostenverzekeringen in het buitenland

Bij definitief of langdurig vertrek uit Nederland moet er veel geregeld worden en verandert er veel op administratief gebied. Daarom geven we op deze pagina meer uitleg over:

 • Het opzeggen van de Nederlandse zorgverzekering en het vervallen van reguliere verzekeringen en sociale voorzieningen;
 • Verzekering voor ziektekosten in het buitenland;
 • Internationale verzekeringen en speciale reisverzekeringen;
 • Arbeidsongeschiktheid en nabestaandenvoorzieningen;
 • De voordelen en nadelen van lokaal verzekeren;

Download hier de brochure over JoHo Insurances ​E​xpatplanner

Ziektekosten in het buitenland

Bij vertrek uit Nederland vervalt in veel situaties het recht op de Nederlandse zorgverzekering. Dit kan het geval zijn bij:

 • Langdurig verblijf in het buitenland;
 • Uitschrijven bij de gemeente;
 • Emigratie;
 • Inkomsten uit werk in het buitenland;

Bij vertrek vervallen ook de overige reguliere verzekeringen (denk aan de reisverzekering, aansprakelijkheid, inboedel, rechtsbijstand) en sociale voorzieningen (o.a. ziektewet, opbouw AOW, dekking arbeidsongeschiktheid, nabestaandenvoorzieningen). Meer informatie over de gevolgen van uitschrijven bij de gemeente staat uitgebreid elders op deze website.

Ook in het buitenland wil je natuurlijk goed verzekerd zijn. Als alternatief voor de ziektekostenverzekering in Nederland biedt een internationale / expat verzekering veel voordelen. Internationale dekking, vergoedingen en voorwaarden veelal volgens Nederlandse maatstaven, wereldwijde dekking en flexibiliteit. Hieronder staat een aantal goede en betaalbare opties vermeld.

Welke mogelijkheden biedt JoHo Insurances?

Als bemiddelaar, adviseur en tussenpersoon, gespecialiseerd in buitenland verzekeringen, bieden wij:

 • Een groot aanbod aan Nederlandse verzekeraars;
 • Een geselecteerd aanbod van betrouwbare buitenlandse verzekeraars;
 • Vrijblijvend en gratis persoonlijk advies;
 • Mogelijkheden voor dekking van o.a.:
  • Privé-klinieken en vrije keuze ziekenhuis;
  • Dekking zwangerschap zonder wachttijd;
  • Molestdekking, ook in onrustige regio's;
  • Alle nationaliteiten en bestemmingen;
  • Geen beperking in aanvangsleeftijd;
  • Levenslang (geen eindleeftijd);

Internationale ziektekostenverzekeringen

Nederlandse verzekeraars

 

Goudse Expat Pakket - Uitgebreide dekking en verzekeringsmogelijkheden (ziektekosten, WA, inboedel, reis, arbeidsongeschiktheid, overlijden, ongevallen, rechtsbijstand). Goede SOS en molest dekking. Doelgroep: degene die alleen of met gezin gaat wonen en werken in het buitenland, uitgezonden door een NL-werkgever maar ook indien in dienst bij een buitenlandse werkgever, of in geval van een eigen onderneming in het buitenland. Eindleeftijd van verzekeringspakket is 67 jaar.

 

OOM Wonen in het buitenland - Internationale ziektekostenverzekering voor Nederlanders woonachtig in het buitenland. Ongeacht waar men woont en wat men doet (reis, werk, emigreren, niets). Keuze tussen diverse verzekeringsmogelijkheden (aansprakelijkheid, rechtsbijstand, ongevallen, reis). Nederlands paspoort is een vereiste voor de verzekeringsnemer. Looptijd levenslang.

 

Buitenlandse verzekeraars

 

International Expat Insurance - Internationale ziektekostenverzekering met diverse aanvullende opties zoals arbeidsongeschiktheid (zeer voordelig), tandheelkundig en ongevallendekking. Niet de goedkoopste, maar wel wereldwijd vrije keuze ziekenhuis, 1ste klasdekking mogelijk in privaat- en staatsklinieken. Molest standaard meeverzekerd.

 

Globality Health Yougenio - Internationale ziektekostenverzekering, veel dekkingsmogelijkheden. Van basis (inpatient) tot zeer uitgebreid. Onbeperkte verzekeringsduur en vrije keuze ziekenhuis en specialist.

 

Allianz International Healthcare Plan - Ervaren internationale verzekeraar van medische kosten. Individueel en collectief. Verschillende health plans mogelijk, ook alleen hospital dekking mogelijk. Aanmelding tot 70 jaar, eenmaal geaccepteerd levenslang dekking. Voortzetting van verzekering na terugkeer in eigen land mogelijk.

 

Cigna Global - Grote en bekende internationale verzekering voor ziektekosten wereldwijd, voor expats, emigranten, pensionados en ieder ander die langdurig tot permanent in het buitenland verblijft.

Daarnaast zijn er nog mogelijkheden bij verschillende andere verzekeraars, zoals onder andere Bupa, IHI, Expat & Co. Vraag gerust een vrijblijvend advies aan.

 

Reisverzekeringen

Er bestaan ook speciale reisverzekering die dekking geven zonder dat in Nederland een ziektekostenverzekering loopt. Deze zijn bedoeld voor verblijven buiten Nederland van maximaal enkele jaren. Belangrijk verschillen zijn:

 • Dekking voor acute hulp, bij ziekte en ongeval in het buitenland, maar nooit voor bestaande aandoeningen en kwalen, en de niet-spoedeisende hulp;
 • Geen dekking voor preventie zorg;
 • Het verblijf in het buitenland wordt als tijdelijk gezien, bij langdurige behandelingen en chronische zaken zal repatriëring naar Nederland plaatsvinden;
 • Looptijd beperkt tot 2 - 4 jaar;
 • Eindleeftijd varierend afhankelijk van dekking en verzekeraar tussen 55-65 jaar.

JoHo Special ISIS - Voordelig en goed basispakket. Laag eigen risico. Flexibel. Maximale looptijd 4 jaar. Zeer geschikt voor o.a. backpacker, student, vrijwilligerswerk, stage, wereldreis, starters op de internationale arbeidsmarkt. Let op: dit is een reisverzekering met alleen dekking spoedeisende hulp. Zo is er bijvoorbeeld geen dekking voor zwangerschap. Niet geschikt bij definitieve emigratie of indien woonachtig buiten NL.

We hebben ook de beschikking op een internationale doorlopende reisverzekering, Bupa Global Annual Travel Insurance. Deze verzekering is internationaal af te sluiten, en dekt reizen tot 30 dagen (is te verlengen) aaneengesloten buiten het (nieuwe) woonland.

Arbeidsongeschiktheid en nabestaandenvoorzieningen

In Nederland is er veel geregeld m.b.t. sociale voorzieningen, denk daarbij aan nabestaandenvoorzieningen (bij overlijden) en arbeidsongeschiktheid (als gevolg van ongeval of ziekte).

In een aantal "ontwikkelde" landen zijn er ook dingen geregeld, soms heeft een werkgever iets geregeld, maar vaak is er niets geregeld. Binnen het aanbod van JoHo Insurances bieden o.a. het Goudse Expat Pakket (naast de ziektekostenverzekering, maar ook los) en International Expat Insurance (alleen aanvullend op de ziektekosten) een particuliere verzekering voor arbeidsongeschiktheid voor in het buitenland aan. Meer informatie over:

Lokaal verzekeren? Let op!

Lokaal verzekeren kan soms, bijvoorbeeld in verband met werk. Er zit vaak echter een aantal nadelen aan lokaal verzekeren. Er is bijvoorbeeld geen dekking voor de heen- en terugreis, reizen buiten het land waar u verblijft, repatriëring (om medische redenen of familie-omstandigheden), vooraf en na afloop van de werkzaamheden, vaak beperkte dekking voor ziektekosten, geen dekking voor (nabehandelings-) kosten bij terugkomst in NL. Behandeling van langdurige ziekte kan niet in Nederland, naar wens bevallen in Nederland is evenmin mogelijk. Ook overkomst van familie bij ernstige ziekte is niet gedekt. Daarnaast zijn de polisvoorwaarden in andere taal, is schade claimen lastiger en bij verhuizing naar ander land is weer een andere verzekering nodig.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

 

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
T: +31883214561
E: info@johoinsurances.org