Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Inboedelverzekering in het buitenland

 

Wat is een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering verzekert schade aan de eigen inboedel in uw woning als gevolg van onder meer brand, storm, waterschade en inbraak. 

Wat is inboedel?
Inboedel betreft de losse goederen en spullen in de woning. Met los wordt bedoeld niet vast aan de woning. Denk aan onder meer kleding, meubels, televisie, computer, vloerbedekking, gordijnen, 
Dingen die vastzitten aan je huis zijn geen inboedel. Bijvoorbeeld: een gelijmde parketvloer, inbouwapparatuur in de keuken, vaste kasten, deuren, een vast bad.
 

Waarom een inboedelverzekering voor in het buitenland aanvragen?

Neemt u uw eigen inboedel mee naar het buitenland? Bent u van plan uw huisraad aan te schaffen in het land waar u gaat wonen? Als u een vaste verblijfplaats heeft in het buitenland dan kunt u met de internationale inboedelverzekering uw inboedel verzekeringen tegen schade opgelopen in de woning als gevolg onder meer brand, storm en diefstal. 

"Ik heb niet zoveel spullen bij me"
Dat kan, indien de waarde van de eigen spullen beperkt is, is het niet zinvol om een inboedelverzekering aan te vragen. We adviseren dan wel om de waarde van alles spullen los van elkaar bij elkaar op te tellen, om zo een schatting te maken van de totale waarde. Vaak is de totale waarde hoger dan verwacht. Bedenk hoeveel geld er nodig is om bij totaalverlies (brand of diefstal van een koffer/tas) vervangende spullen aan te schaffen. Het is ook mogelijk om bij relatief lage waardes een inboedelverzekering aan te vragen. Zo is er al een inboedeldekking mogelijk voor 2,50 euro per maand voor een inboedelwaarde van 7.500 euro.

De dekking geldt alleen voor de eigen inboedel
Indien u een gemeubileerde woning huurt, dan vallen de meubels en spullen van de verhuurder niet onder de inboedelverzekering. De inboedelverzekering is er echt alleen voor de eigen inboedel en spullen.

Het aanbod van inboedelverzekeringen voor in het buitenland:

De volgende aanbieders bieden binnen het verzekeringspakket (ook los) een inboedelverzekering aan:

Enkele verschillen:

  • Bij De Goudse geeft u zelf een inboedelwaarde op die u wenst te verzekeren. U betaalt premie per 1.000 euro inboedelwaarde. Bij OOM kiest u uit 1van de 3 vaste verzekerde inboedelwaardes: 25.000, 50.000 of 75.000 euro.
  • Bij De Goudse dient u bij de aanvraag, naast het woonadres, ook andere informatie aan te leveren over de woning en de omgeving van de woning. Bij OOM volstaat het opgeven van het woonadres.
  • Zowel De Goudse als OOM passen geen ‘onderverzekering’ toe. Dat betekent dat u maximaal uitgekeerd kunt krijgen wat u aan inboedelbedrag heeft verzekerd, ongeacht de daadwerkelijke waarde van uw inboedel.
  • De Goudse geeft per gebeurtenis dekking voor 1.500,- euro van diefstal van geld en/of geldswaardig papier (Optimaal / Excellent dekking). OOM biedt geen dekking voor geld of geldswaardig papier.
  • Bij OOM geldt een beperking van 1000 euro voor sieraden en wordt antiek tegen dagwaarde verzekerd. Bij de Goudse kunt u kostbaarheden, zoals juwelen / kunst en antiek, tegen een meerpremie aanvullend op de inboedelverzekering meeverzekerd worden.

Advies
Bij een relatief lage inboedelwaarde bent u het beste uit bij De Goudse. Indien de te verzekeren inboedelwaarde in de buurt ligt van de 3 mogelijke keuzes van OOM, dan biedt OOM hiervoor een goede premie/dekking. Indien de inboedel kostbaarheden (oa juwelen, kunst, antiek) bevat, dan kunt u die beter verzekeren bij De Goudse. Het aanvraagtraject bij OOM (online) is snel en eenvoudig. Bij de Goudse gaat dat via een pdf aanvraagformulier en is de aanvraag uitgebreider, bijvoorbeeld doordat u een taxatierapport moet aanleveren bij het verzekeren van kostbaarheden.

Aandachtspunten:

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.