Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Overbruggingsverzekering bij emigratie en uitschrijving

Wat is een overbruggingsverzekering?

Een overbruggingsverzekering is een verzekering die een korte onverzekerde periode overbrugt. Een overbruggingsverzekering voldoet aan de volgende kenmerken:

 1. Ziektekostenverzekering: Het betreft met name een verzekering voor vergoeding van ziektekosten. Maar ook voor andere type verzekeringen zijn er overbruggingsverzekeringen beschikbaar.
 2. Primaire dekking voor ziektekosten: Het is geen vereiste om een geldige basiszorgverzekering te hebben voor dekking, zoals dat bij reguliere reisverzekering is vereist.
 3. Uitschrijven gemeente (BRP):Het is geen probleem om uitgeschreven te zijn bij de gemeente, wat bij emigratie vaak verplicht is.
 4. Flexibele looptijd: De verzekering heeft een beperkte of geen minimale looptijd, is voor kortere of langere tijd aan te vragen en de opzegvoorwaarden zijn soepel.

Waarom een overbruggingsverzekering aanvragen?

Bij emigratie is er vaak een tijdelijke verzekering nodig om ziektekosten te verzekeren.

 • In Nederland stopt de basiszorgverzekering namelijk meestal per datum uitschrijving (vertrekdatum) bij de gemeente (BRP).
 • In het nieuwe woonland is alles meestal niet direct geregeld. Formaliteiten, administratieve vertraging en andere zaken zorgen er voor dat het soms enige tijd duurt voordat er zekerheid is omtrent dekking volgens het lokale publieke zorgsysteem. Dit kan enkele weken duren of maanden duren, en soms is er een wachttijd van 1 jaar. In bijvoorbeeld Spanje, Italië en Portugal duurt het vaak langer dan verwacht om voor het nationale zorgstelsel in aanmerking te komen.

In deze situaties kan een overbruggingsverzekering voor met name ziektekosten belangrijk zijn.

Dit speelt niet alleen bij vertrek uit Nederland, maar ook bij terugkeer naar Nederland, of bij verhuizing naar een ander "buitenland".

Het aanbod van overbruggingsverzekeringen:

Wij biedende volgende overbruggingsverzekeringen:

 1. Goudse Expat SOS Hulpverlening - Uitgebreid pakket met verschillende verzekeringen voor Nederlanders die (gaan) wonen in het buitenland, waaronder een overbruggingsverzekering om een periode van maximaal 60 dagen te overbruggen. Dekking voor onvoorziene spoedeisende medische hulp, met uitsluiting van bestaande aandoeningen.
 2. OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering - Uitgebreid pakket met verschillende verzekeringen voor Nederlanders die (gaan) wonen in het buitenland. Minimale looptijd 1 dag, maximale looptijd 2 jaar. Een aanvraag wordt medische beoordeeld, de beoordeling kan lieden tot uitsluitingen of een afwijzing.
 3. Short Term International Health Insurance (Expatriate Group) - Dit betreft een tijdelijke ziektekostenverzekering met een minimale looptijd van 2 maanden en een maximale looptijd van 11 maanden. Door de "moratorium constructie" (geen medische beoordeling bij aanvraag, wel uitsluiting pre-existing conditions) geschikt indien men elders is afgewezen, of indien er sprake is van spoed is. Voor een kortere periode (2-4 maanden) relatief duur.

Optie 1 - Goudse Expat SOS Hulpverlening (B)

Dit verzekeringspakket is specifiek gericht op Nederlanders die langdurig in het buitenland gaan wonen en werken, en in hun nieuwe woonland voor ziektekosten verzekerd zullen worden via een nationaal stelsel of de nieuwe werkgever. Dit pakket kent de volgende dekkingen:

 1. Overbruggingsverzekering (max 60 dagen overbruggingsdekking).
 2. Doorlopende reisverzekering voor dekking onvoorziene medische kosten en SOS tijdens reizen buiten het nieuwe woonland.
 3. Dekking vervoerskosten naar NL van stoffelijk overschot en al het regelwerk na overlijden.
 4. Medische repatriëring naar Nederland na zwaar ongeval of bij ernstige ziekte, waarbij zelfstandig terugkeren naar NL niet meer mogelijk is.
 5. Spoed-Retour NL vanwege levensbedreigende familie-omstandigheden 1ste + 2de graad.
 6. Aanvullend naar wens dekking aan te vragen voor onder meer inboedel, ongevallen, reisbagage, particuliere aansprakelijkheid en rechtsbijstand.

Kenmerken:

 • Minimale looptijd 1 jaar.
 • Doorlopend verzekeringspakket, als aanvulling op een lokale/nationale verzekering voor ziektekosten.
 • Aan te vragen t/m 60 jaar, looptijd tot max 72 jaar.

Meer informatie (dekking, voorwaarden, premie, aanvragen):

Optie 2 - OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering

De Tijdelijk in het Buitenland-verzekering van OOM Verzekeringen is een verzekering voor Nederlanders die maximaal 2 jaar in het buitenland verzekerd willen zijn (deze verzekering kent een looptijd van maximaal 2 jaar). Er worden binnen dit verzekeringspakket diverse verzekeringen aangeboden die u afzonderlijk van elkaar kunt afsluiten.

Kenmerken:

 • Naast dekking voor Ziektekosten (incl SOS) optioneel dekking aan te vragen voor inboedel, ongevallen, reisbagage, particuliere aansprakelijkheid en rechtsbijstand
 • Geen leeftijdslimieten.
 • Geen vereisten mbt wel/niet ingeschreven staan in het BRP in Nederland
 • Medische beoordeling bij aanvraag.
 • Minimale looptijd 1 dag, maximale looptijd 2 jaar (niet doorlopend).
 • Het aanvragen gaat geheel online.* Bij deze verzekering worden gezondheidsvragen gesteld, ter beoordeling acceptatie. Vraag de verzekering dus bij voorkeur tijdig aan (maximaal 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum), om niet vlak voor vertrek met een eventuele afwijzing te worden geconfronteerd.

Meer informatie (dekking, voorwaarden, premie, aanvragen):

Optie 3 - Short Term International Health Insurance (Expatriate Group)

Individuals travelling abroad for periods of 2 to 11 months can opt for our Short Term International Health Insurance. It provides the comprehensive protection our customers are used to, just for a shorter amount of time to better suit your needs.

Deze verzekering is met name geschikt indien de andere 2 opties niet in aanmerking komen, bijvoorbeeld ivm de gewenste looptijd (Goudse SOS maximaal 2 maanden) of omdat u wordt afgewezen ivm de gezondheid (OOM Tijdelijk).

Kenmerken:

 • Maximum leeftijd bij aanvraag is 65 jaar.
 • Moratorium cover: geen medische beoordeling bij aanvraag, geen dekking pre-existing conditions.
 • Minimale looptijd 2 maanden, maximale looptijd 11 maanden.
 • Het aanvragen gaat geheel online.
 • Engelstalig.
 • Relatief duur bij een kortere periode.

Meer informatie (dekking, voorwaarden, premie, aanvragen):

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.