Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Overbruggingsverzekering

Bij emigratie is er soms een tijdelijke verzekering nodig voor ziektekosten. In Nederland stopt te basiszorgverzekering namelijk vaak per datum uitschrijving, meestal de datum van daadwerkelijk vertrek. In het nieuwe woonland is alles meestal niet direct geregeld. Formaliteiten, administratieve vertraging en andere zaken zorgen er voor dat het soms enige tijd duurt voordat er zekerheid is omtrent dekking volgens het lokale publieke zorgsysteem. Dit kan enkele weken duren, enkele maanden, en soms is er wel een wachttijd van 1 of 2 jaar. In genoemde situaties kan een overbruggingsverzekering handig zijn.

Wat is een overbruggingsverzekering?

Een overbruggingsverzekering voldoet aan de volgende kenmerken:

  1. Primaire dekking voor ziektekosten; Er is dus geen, zoals bij een reguliere reisverzekering, dekking vanuit een lopende basiszorgverzekering in Nederland nodig.
  2. De verzekering heeft geen minimale looptijd. Soms is er namelijk slechts dekking nodig voor enkele dagen of weken, en veel internationale  ziektekostenverzekeringen moeten minimaal 1 jaar lopen.
  3. De verzekering is opzegbaar, met restitutie van reeds betaalde premie. Dit is belangrijk, omdat men vooraf vaak niet weet wanneer ter zekerheid is omtrent de lokale dekking.

Welke verzekering is geschikt?

De OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering voldoet als 1 van de weinige verzekeringen aan de genoemde kenmerken. U kunt op onze website:

  • Dekking en voorwaarden inzien
  • Online offerte maken
  • Een online aanvraag doen*

* Let op: bij dergelijke verzekeringen worden gezondheidsvragen gesteld, ter beoordeling acceptatie. Vraag de verzekering dus bij voorkeur tijdig aan (maximaal 2 maanden voor de gewenste ingangsdatum), om niet vlak voor vertrek met een eventuele afwijzing te worden geconfronteerd.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.