Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Indonesië

Vlag Indonesie

Indien u in Indonesië gaat wonen (wonen, werken, pensioen), dan willen wij u graag wijzen op de volgende aandachtspunten wat betreft het kiezen van een ziektekostenverzekering.

Niveau van medische zorg in Indonesië

Niet overal in Indonesië is het niveau van de zorg zoals wij in Nederland zijn gewend. Naast dekking voor privé klinieken, willen veel verzekerden de mogelijkheid hebben om naar een ander land te reizen voor behandeling. Men wil kunnen reizen naar landen zoals Thailand en Singapore, om in ziekenhuizen aldaar een behandeling te kunnen ondergaan.

 • Ga na in hoeverre een verzekering alle kosten van een ziekenhuis bezoek in omringende landen vergoed.

Een voordelige lokale ziektekostenverzekering?

In Indonesië, en ook elders vanuit Zuid-Oost Azië, zijn meerdere aanbieders van verzekeringen. Dit soort verzekeringen zien er op het eerste gezicht niet onaardig uit, met een relatief lage premie. Niemand wil teveel betalen, dat is logisch. De ervaring leert echter dat er een aantal risico's aan dit soort goedkopere verzekeringen kleeft. En dit soort risico's openbaren zich vaak pas als er echt iets medisch aan de hand is.

 • Opzegbaar vanuit de verzekeraar - Verzekeraars behouden zich het recht voor op te zegen indien in een jaar veel kosten zijn gemaakt. Dit is een groot risico, want in dat soort situaties krijgt men niet zomaar een andere verzekering. 
 • Individuele premieverhogingen - Het is mogelijk dat alleen voor u de premie zeer fors wordt verhoogd, indien er veel kosten zijn gemaakt. In NL is dat niet toegestaan, een verhoging mag alleen collectief voor alle verzekerden worden toegepast.
 • Consumentenbescherming & Recht - In NL/EU is veel geregeld mbt consumentenrecht, klachtenregelingen en -instituten. Dat is gunstig voor verzekerden. Een verzekerde kan zo op een makkelijke en voordelige wijze alsnog zijn/haar recht bij een verschil van mening met een verzekeraar.

Let op: een aantal grotere verzekeraars biedt in Azië ziektekostverzekeringen aan onder het nationaal recht, met "lokale" voorwaarden. Dat het hoofdkantoor van een verzekeraar in de EU is gevestigd, wil nog niet zeggen dat een verzekering onder Europees recht valt.

Regiodekking en ziektekostenverzekeringen - welke verzekeringen zijn geschikt?

1. OOM Wonen in het Buitenland

 • Geschikt voor Indonesië
 • Met woonland Indonesië is er dekking in de regio "Wereld exclusief VS: dekking in de hele wereld, maar niet in de Verenigde Staten". Dus volledige keuzevrijheid excl dekking USA.

2. Allianz Care

 • Geschikt voor Indonesië
 • Met woonland Indonesië is er dekking in de regio "Wereld exclusief VS". Dus volledige keuzevrijheid om naar een ander land te reizen voor zorg, exclusief de USA.

3. International Expat Insurance

 • Geschikt voor Indonesië
 • Met woonland Indonesië is er dekking in de regio "Wereld exclusief VS". Dus volledige keuzevrijheid om naar een ander land te reizen voor zorg, exclusief de USA.

4. Goudse Expat Pakket

 • Geschikt voor Indonesië
 • Met Regio B: Wereld exclusief oa China, Hong Kong, Japan, Singapore,  en de V.S.
 • Met de keuze voor Regio C is er ook vrije keuze om naar alle andere landen in Azië te reizen voor een voorziene behandeling.

5. Cigna Global & Cigna Close Care

 • Deze twee verzekeringen worden niet aangeboden aan ingezetenen van Indonesië
 • Dus niet geschikt voor Indonesië

 

Wilt u advies voor uw situatie en plannen? Vraag dan gratis en vrijblijvend persoonlijk advies aan.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.