Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland

 

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren dekt de financiële kosten van aansprakelijkheid van verzekerde en mede-verzekerden voor schade aan andere personen (letselschade) en/of aan andermans spullen (materiële schade). Praktijkvoorbeelden:

 • Op bezoek bij vrienden wijn morsen over de bank of een vaas omstoten.
 • Op de fiets iemand omver fietsen, waarbij aangereden letselschade heeft opgelopen.
 • Een afgewaaide dakpan van uw woning valt op de auto van de buren.

AVP of WA-verzekering?
In het spraakgebruik heeft men het over een WA-verzekering of een AVP.

 • AVP = Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren, de reguliere gezinsaansprakelijkheidsverzekering. Niet wettelijk verplicht, wel handig om te hebben.
 • WA verzekering = Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Een verplicht aansprakelijkheidsverzekering voor motorrijtuigen (o.a. auto, motor, brommer). De eigenaar van het motorrijtuig moet deze verzekering afsluiten.

In dit artikel hebben wij het over de Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering voor in het buitenland aanvragen?

Ook tijdens het verblijf in het buitenland kunt u in een situatie belanden waarin u persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor schade die u per ongeluk aan derden of aan de bezittingen van een derde heeft toegebracht. Houd er rekening mee dat als u in het buitenland aansprakelijk wordt gesteld, afhankelijk van het land waar u zich bevindt, de kosten flink op kunnen lopen. Met name de kosten voor letselschade worden gauw erg hoog. Daarom raden wij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren in het buitenland altijd aan. Niet alleen in de “rijkere” landen, ook in arme landen. Want in die landen zal men minder vaak goed verzekerd zijn voor medische kosten en verlies van inkomen als gevolg van een ongeval waarvoor u aansprakelijk bent.

Het aanbod van aansprakelijkheidsverzekeringen voor in het buitenland:

Particuliere aansprakelijkheid kan los worden afgesloten binnen de volgende pakketten:

Verschillen:

 • De aansprakelijkheidsverzekering binnen het OOM Wonen Buitenland pakket is makkelijker snel online en los van andere verzekeringen aan te vragen.
 • De Goudse kent 3 dekkingsvormen (verzekerde bedragen) oplopend van 500.000, 750.000 euro tot 1.000.000 euro. OOM kent 1 verzekerd bedrag: 1,25 miljoen.
 • De Goudse hanteert een premie per alleenstaande, gezin zonder kinderen of gezin met kinderen en hanteert lagere premies voor Europa. Er is een ‘vast’ eigen risico van 250 euro per verzekeringsjaar. OOM hanteert een premie voor één persoon en een premie vanaf 2 verzekerde personen ongeacht de locatie. OOM kent géén eigen risico op deze verzekering.
 • De Goudse geeft onder specifieke voorwaarden maximaal 10.000 euro dekking als er schade ontstaat aan gehuurde spullen. OOM sluit dit risico uit van dekking. 
 • OOM heeft een iets lagere premie, en zeker een voordelige gezinspremie.
 • OOM heeft deze verzekering uitbesteed aan Unigarant, de Goudse voert de verzekering zelf uit.

Aandachtspunten:

Veel voorkomende uitsluitingen op aansprakelijkheidsverzekeringen, zijn schade als gevolg van:

 • Zakelijke activiteiten , tijdens werk, beroepsaansprakelijkheid.
 • Schade aan gehuurde zaken ("opzicht" soms beperkt gedekt).
 • Opzet, inclusief schade als gevolg van drank- en drugsgebruik en roekeloosheid.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.