Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

SOS hulpverlening

1. Wat is een SOS verzekering?

Een SOS verzekering is een verzamelnaam voor een verzekering die tal van dekkingen bevat ten behoeve van medische calamiteiten (ziekte, ongeval, overlijden). De inhoud/dekkingen van SOS verzekeringen verschillen onderling veel. In een SOS verzekering kunnen onder meer de de volgende dekkingen zitten: 

 • Assistentie, regelwerk en vervoer terug naar het land van oorsprong van een stoffelijk overschot na overlijden.
 • Repatriëring na ernstige ziekte of zwaar ongeval.
 • Retour Nederland vanwege overlijden of een levensbedreigende situatie van familie.
 • Overkomst van familie uit Nederland bij medische calamiteiten van uzelf en/of uw gezin.
 • Telecommunicatiekosten die gemaakt moeten worden gedurende een SOS calamiteit

Een SOS verzekering is vrijwel altijd een onderdeel van een goede internationale (expat) ziektekostenverzekering, veelal automatisch inbegrepen en soms verplicht bij te sluiten. De dekkingen binnen een SOS verzekering zorgen er feitelijk voor dat er een ‘verzekerde band’ blijft met het land van oorsprong, deze aspecten zijn in lokale ziektekostenverzekeringen (via werkgever of vanuit staatswege) vrijwel nooit verzekerd. 

2. Waarom een (losse) SOS verzekering voor in het buitenland aanvragen?

De kosten voor SOS Hulpverlening kunnen, afhankelijk van de situatie en de calamiteit, flink oplopen. In veel situaties is "SOS hulpverlening" niet of niet volledig volledig verzekerd. Zeker in situaties waarbij men een nationale zorgverzekering heeft. De nationale stelsels zijn naelijk niet ingericht op verzekeringsbehoeftes van "buitenlanders". Ook is het onderdel SOS van werkgevers-ziektekostenverzekering niet altijd uitgebreid genoeg.

3. Het aanbod van SOS-verzekeringen voor in het buitenland:

Een SOS verzekering kan ook ‘los’ worden afgesloten, dat wil zeggen; zonder dat er ook een internationale (expat) ziektekostenverzekering bij moet worden afgesloten. Wij bieden een drietal SOS verzekeringen, twee verzekeringen van verzekeraar De Goudse Verzekeringen en één van verzekeraar OOM Verzekeringen. Er zitten belangrijke verschillen tussen de 3 verzekeringen dus voor een goed inzicht bespreken we deze voor u in detail, van de beste en meest uitgebreide SOS variant die we kunnen bieden, de ‘Lokaal Verzekerd (B)’ van De Goudse, tot de SOS verzekering met de minste dekking (OOM Verzekeringen). Welke SOS verzekering geschikt is voor u is afhankelijk van uw wensen, en vaak ook van de dekking die een lokale ziektekostenverzekering biedt.

 • 3.1 Goudse SOS Pakket (B) - onderdeel SOS Hulpverlening
 • 3.2 Goudse Expat Pakket Individueel - onderdeel SOS
 • 3.3 OOM Wonen in het Buitenland - onderdeel SOS

3.1 Goudse SOS Pakket (B) - onderdeel SOS Hulpverlening

Deze SOS verzekering is specifiek ontworpen voor mensen die in het buitenland vanuit werkgever of een verplicht zorgstel verzekerd zullen zijn voor ziektekosten, maar die wel behoefte hebben om een verzekeringsdekking te hebben die rekening houdt met het feit dat ze ‘Nederlander in het buitenland’ zijn. Deze SOS verzekering is gemaakt om ‘los’ van een internationale (expat) ziektekostenverzekering te worden afgesloten en biedt de meest uitgebreide SOS dekkingen binnen ons aanbod. 

Verzekerde dekkingen:

 • Dekking voor repatriëring terug naar Nederland bij ernstige ziekte of zwaar ongeval.
 • Vervoer stoffelijk overschot terug naar Nederland.
 • Overbruggingsdekking ziektekosten 60 dagen direct na aankomst in het woonland.
 • Doorlopende reisverzekering voor medische kosten en repatriëring bij reizen (zakelijk en privé) buiten het woonland.
 • Vervoer stoffelijk overschot terug naar Nederland.
 • Extra reis en verblijfskosten i.v.m. familieomstandigheden in land van oorsprong.
 • Overkomst van 2 personen uit land van herkomst bij levensgevaar of overlijden van een SOS verzekerde.
 • Vergoeding kosten van opsporing, redding en berging.
 • Telecommunicatiekosten gepaard gaande met SOS situaties.

Meer informatie

 

3.2 Goudse Expat Pakket Individueel - onderdeel SOS

Het “Goudse Expat Pakket” bevat ook een SOS-dekking. Deze SOS verzekering komt het best tot zijn recht als deze wordt afgesloten combinatie met een ziektekostenverzekering uit hetzelfde Expat Pakket. 

Verzekerde dekkingen

 • Dekking voor repatriëring terug naar Nederland bij ernstige ziekte of zwaar ongeval (mits ziektekostenverzekering in pakket is bijgesloten).
 • Vervoer stoffelijk overschot terug naar Nederland.
 • Extra reis en verblijfskosten i.v.m. familieomstandigheden in land van oorsprong.
 • Overkomst van 2 personen uit land van herkomst bij levensgevaar of overlijden van een SOS verzekerde.
 • Kosten van opsporing, redding en berging.
 • Telecommunicatiekosten gepaard gaande met SOS situaties.

Meer informatie

 

3.3 OOM Wonen in het Buitenland - onderdeel SOS

Bij het OOM Wonen in het Buitenland verzekeringspakket zit het onderdeel SOS inbegrepen in de dekking ziektekosten. Indien u geen dekking voor ziektekosten verzekert, dan kunt u het onderdeel SOS los verzekeren. Deze SOS dekking is de voordeligste verzekering indien u dekking wenst voor vervoer van het stoffelijk overschot naar na uw overlijden. De verzekering neemt de nabestaanden veel vervelend regelwerk uit handen, naast de vergoeding van kosten voor het speciale transport van het stoffelijk overschot.

Verzekerde dekkingen:

 • Opsporing en redding in opdracht van een officiële instantie.
 • Repatriëring en evacuatie (beperkt*)
 • Vervoer stoffelijk overschot inclusief het adminsitratieve regelwerk.
 • Overkomst van 1 persoon uit land van herkomst bij levensgevaar of overlijden van een SOS verzekerde.
 • Telecommunicatiekosten (alleen in geval van repatriëring) 

*) Repatriëring en evacuatie is ter beoordeling aan de verzekeraar en volgt alleen in de volgende situatie:

 • Er sprake is van een levensbedreigende situatie,
 • de behandeling kan niet gegeven worden op de plaats waar verzekerde verblijft
 • de behandeling kan niet uitgesteld worden.

Meer informatie

SOS hulpverlening

OOM Wonen in het buitenland verzekering

OOM wonen in het buitenland verzekering (banner)

De Wonen in het buitenland-verzekering van OOM Verzekeringen is een verzekeringspakket voor Nederlanders die langdurig in het buitenland wonen en of werken. Het is een flexibel verzekeringspakket met een onbepaalde looptijd, geschikt voor onder andere expats, emigranten en ondernemers. De verzekering biedt diverse modules en verzekeringen die afzonderlijk, maar ook in allerlei combinaties, kunnen worden afgesloten. U kiest dus zelf de gewenste modules en de gewenste dekkingen.

Goudse SOS Pakket B

goudse sos

Goudse SOS Pakket B - Dit verzekeringspakket is specifiek ontworpen voor mensen die in het buitenland vanuit een werkgever of een verplicht zorgstelsel verzekerd zullen zijn voor ziektekosten, maar die wel behoefte hebben aan een verzekeringsdekking die rekening houdt met het feit dat ze ‘Nederlander in het buitenland’ zijn.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.