Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Internationale Reis- en Annuleringsverzekeringen

1. Wat is een internationale reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die onvoorziene schade & kosten vergoedt, die worden opgelopen tijdens reizen buiten het vaste woonland. Een reisverzekering is een breed begrip, en het is een overkoepelende term voor verzekeringen die dekking bieden tijdens reizen in het buitenland. Niet iedere reisverzekering geeft dus dezelfde dekkingen, dit kan verschillen per reisverzekering. Een reisverzekering kan 1 of meer van de volgende aspecten verzekeren:

 • SOS (medische evacuatie, repatriëring, extra reis- en verblijfskosten)
 • Ziektekosten (meestal aanvullend op een primaire ziektekostenverzekering)
 • Reisbagage
 • Aansprakelijkheid
 • Annuleringskosten

Deze kosten worden vanuit de lopende verzekeringen vaak niet of maar gedeeltelijk verzekerd.

Er zijn qua looptijd verschillende soorten reisverzekeringen

 1. Aflopende reisverzekering - Een reisverzekering voor 1 reis buiten het woonland, variërend van enkele dagen tot enkele weken.
 2. Doorlopende reisverzekering - Een doorlopende reisverzekering geeft dekking voor meerdere reizen binnen 1 jaar, waarbij de reisduur per reis gemaximeerd is tot bijvoorbeeld 30, 60 of 90 dagen per reis.
 3. Speciale reisverzekeringen voor langdurig verblijf in het buitenland - Dit zijn reisverzekeringen waar langdurig (1 of meerdere jaren) in het buitenland kan verblijven. Het hebben van een primaire ziektekostenverzekering in het vaste woonland is daarbij niet altijd een vereiste.

2. Waarom een internationale reisverzekering in het buitenland aanvragen?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk kan zijn om een reisverzekering af te sluiten. Hierbij enkele 

 1. De reguliere Nederlandse (doorlopende) reisverzekeringen zijn niet meer van toepassing (geen dekking meer) indien iemand is uitgeschreven bij de gemeente (BRP) en buiten Nederland woonachtig is. 
 2. Uw primaire ziektekostenverzekering vergoedt niet alle kosten die in het buitenland worden gemaakt.
 3. Uw primaire ziektekostenverzekering vervalt tijdens het langdurige verblijf buiten uw woonland.
 4. U wilt alleen specifieke risico's verzekeren tijdens het reizen, zoals bijvoorbeeld bagage of retour NL vanwege familie-omstandigheden.

3. Het aanbod van reisverzekeringen voor in het buitenland:

Zoals omschreven, zijn er verschillende situaties en wensen mogelijk. Er is een groot aanbod aan soorten reisverzekeringen. Wat de beste keuze is hangt o.a. af van:

 • hoe vaak gaat u gemiddeld per jaar op reis?
 • hoe langer duurt de reis / duren de reizen gemiddeld?
 • wat is uw leeftijd?
 • heeft u in uw woonland dekking voor ziektekosten?
 • welke onderdelen wenst u te verzekeren? Bent u bijvoorbeeld verzekerd tegen ziektekosten tijdens de reis, of niet.

U kunt ons uw situatie, plannen en wensen laten weten door ons een email te sturen naar contact@johoinsurances.org of door ons online adviesformulier in te vullen (gratis).  Dan kunnen wij u adviseren en aangeven welke passende mogelijkheden wij hebben, met daarbij informatie over de premie, dekking en voorwaarden.

4. Aandachtspunten

1. Zoekt u een reisverzekering voor tijdelijk bezoek aan Nederland?

Voor een bezoek aan Nederland zijn er ook andere mogelijkheden, zie onze website www.verzekeringeninnederland.nl voor extra mogelijkheden om de reis te verzekeren.

2. Annuleringsverzekering

Wij bieden (losse) doorlopende annuleringsverzekeringen binnen de volgende verzekeringspakketten:

 

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.