Niet-werkende partners van Nederlandse Militairen moeten vanaf 1/1/2024 zelf een ziektekostenverzekering regelen

14 december 2023

Het ministerie van Defensie heeft 13 december 2023 laten weten dat in een aantal situaties niet-werkende partners van defensie-personeel in het buitenland per 1 januari 2024 geen recht meer hebben op de Nederlandse basisverzekering. Dit in verband met nieuw wet- en regelgeving. Deze maatregel heeft als gevolg dat  deze partners met spoed op zoek moeten naar een andere ziektekostenverzekering. Bent u niet bekend met deze regel? Neem dan eerst contact op met uw werkgever, om na te vragen of dit wel of niet op u (uw partner) van toepassing is.
 
JoHo Insurances biedt internationale particuliere ziektekostenverzekeringen, waarmee wij in een aantal gevallen u hierbij kunnen helpen. 
 

Wilt u weten wat mogelijk is? 

Vraag dan online advies aan:

Advies van het Minsiterie van Defensie:

"Wat moeten gezinsleden van de defensiemedewerker regelen voor de zorgverzekering?

  • Elk gezinslid moet zich met ingang van 01 januari 2024 verzekeren voor zorg. Dat kan door een expatverzekering af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij in Nederland voor het jaar 2024.
  • Verzekeringsmaatschappijen die sowieso een expatverzekering kunnen verzorgen zijn onder andere OOM Verzekeringen, De Goudse Verzekeringen en Allianz Care. Het is natuurlijk altijd een vrijwillige keuze van het desbetreffende gezinslid om een expatverzekering af te sluiten bij één van deze verzekeringsmaatschappijen of bij een andere verzekeringsmaatschappij.
  • Gezinsleden moeten rekening houden met onder andere de selectie voorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen. Meestal is er voorlopige dekking tot aanvaarding. Indien bij de definitieve aanvaarding bepaalde medische zorg wordt uitgesloten, dient men contact op te nemen met SZVK."

Meer informatie over internationale particuliere ziektekostenverzekeringen