Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Verzekeraars en betrouwbaarheid

Gepubliceerd: 
Thursday, 17 March, 2022
Verzekeringsverklaring-Thailand

Waar op te letten bij het kiezen van een verzekeraar?

1. Voor welke verzekeraars kunnen wij bemiddelen?

JoHo Insurances doet met een heel aantal verzekeraars zaken, maar we hebben lang niet met alle aanbieders van reis- en verblijfsverzekeringen wereldwijd een samenwerking. Vanzelfsprekend is een aanbod van ‘alles’ in de praktijk ook onwerkbaar dus hanteren we een overzichtelijk aantal partijen waar we mee willen werken om afspraken en kwaliteit voor onze klanten te kunnen waarborgen. Verzekeraars waar wij mee werken moeten vanzelfsprekend ook een goed aanbod hebben, tegen een nette premie. Ze moeten claims snel en goed vergoeden en benaderbaar zijn voor onze klanten en voor ons.

Omdat wij internationaal opereren, worden we met enige regelmaat door onze klanten gewezen op aanbieders van verzekeringen die we nog niet kennen en die soms een stukje goedkoper zijn dan wat wij kunnen bieden. Dat is altijd interessant om te onderzoeken, want als de verzekering voor ons helemaal ‘klopt’ qua aanbod, statutaire zetel, toezicht, premies, voorwaarden en reviews dan kunnen wij overwegen om zo’n verzekering ook aan te bieden. 

2. EU-wetgeving

Binnen ons aanbod zijn er wel wat overeenkomsten tussen de verzekeraars waar we mee werken, en dat is niet voor niets. Zo zijn vrijwel alle verzekeraars waar we mee werken statutair gevestigd in de EU, waardoor EU-wetgeving van toepassing is die vaak een heel stuk vriendelijker is voor consumenten dan niet-EU-wetgeving. 

Een paar voorbeelden: 

 • EU-wetgeving verplicht verzekeraars om bepaalde verzekeringen niet eenzijdig te mogen opzeggen, bijvoorbeeld omdat een verzekerde heel ziek is en daardoor veel ziektekosten claimt. 
 • Ook mogen verzekeraars binnen de EU individuele ziektekostenpolissen niet in premie verhogen omdat iemand veel claimt. 
 • EU-wetgeving stelt hele strenge eisen aan bescherming van uw (medische) privacy en omgang met uw persoonlijke gegevens. 

Aspecten rondom opzeggen / premieverhoging worden met name bij lokale verzekeraars in Azië heel anders geïnterpreteerd. We zien enorme premiestijgingen in het jaar nadat een verzekerde een ziekenhuisopname heeft gehad. Dit geeft veel stress bij de verzekerde omdat overstappen naar een andere verzekering tijdens, of kort na een ziekteperiode erg moeilijk is omwille van de medische acceptatie die geldt op ziektekostenverzekeringen.

3. Eisen aan bemiddelaars

Verzekeraars vanuit de EU stellen andersom ook strenge eisen aan bemiddelaars zoals wij. Dat is niet altijd prettig, want het neemt administratie, verantwoordelijkheid en verplichtingen met zich mee. Het draagt uiteindelijk bij aan transparantie en ‘eerlijk zakendoen’ en daar hebben we zelf ook belang bij.

Ook zijn wij als bemiddelaar zowel vanuit wetgeving als vanuit verzekeraars verplicht om advies-vergunningen en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen te hebben en staan we onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

4. Waar moet je op letten?

Belangrijke punten om op te letten bij de beoordeling van een verzekeraar en de verzekering:
 1. Waar is de verzekeraar statutair gevestigd? 
 2. Welke wetgeving is van toepassing?
 3. Is de verzekering eenzijdig opzegbaar door de verzekeraar? Bijvoorbeeld na een jaar waarin er hoge medische kosten zijn geweest?
 4. Mag een verzekeraar de premie op mijn polis zomaar met bijvoorbeeld 200% verhogen?
 5. Staat de verzekeraar onder toezicht? En de eventuele bemiddelaar ook?
 6. Is de premie veel lager dan gemiddeld voor een vergelijkbare verzekering?
 7. Zoek naar reviews - en met name de minder goede reviews goed lezen.

Helaas is er best nog een hoop ‘kaf onder het koren’ in het land van expatverzekeringen, vooral van buiten de EU.

Een praktijkvoorbeeld van een beoordeling

Een partij als Regency for Expats is een goed voorbeeld van hoe het niet moet, en voor een redelijk geoefend oog is het niet eens heel moeilijk om te zien waarom: 

 • Nergens op hun website staat de naam van de daadwerkelijke verzekeraar vermeld.
 • Hun contactpagina beperkt zich tot een reactieformulier, geen adres of telefoonnummer te vinden. 
 • De wetgeving van Nevis is van toepassing, dat is een klein eiland in de Carribean, er is geen informatie over een wettelijke toezichthouder vermeld. 
 • De reviews liegen er ook niet om, zie deze website. Nietszeggende 5 sterren reviews waar je je bij kunt afvragen of die wel echt zijn, afgewisseld met schrijnende 1 sterren reviews waaruit blijkt hoe deze ‘verzekeraar’ in de praktijk opereert. 
 • In hun voorwaarden staat niet uitgelegd hoe de verzekering opzegbaar is.
 • Als we de reviews moeten geloven wordt bij een acute ziekenhuisopname uw hele medische voorgeschiedenis opgevraagd om maar iets te kunnen vinden op basis waarvan een claim kan worden afgewezen. 

Bij de Amerikaanse organisatie IMG Global is het, als we de 1 sterren reviews moeten geloven, al niet veel beter. Hun website bevat wel wat meer info, maar bestaat nog steeds vooral uit wervende teksten. Met hun marketing zit het wel goed dus. 

Dit zijn twee voorbeelden van het soort van ‘zekerheid’ dat wij niet graag willen verkopen en wat ons vak een slechte naam bezorgd. We doen dan ook geen zaken met dit soort partijen, en naar onze bescheiden mening zou u dat ook niet moeten doen. 

5. Risico's bij lokaal verzekeren

Veel 'lokale verzekeringen' (verzekeringen die in het verblijdland zelf worden aangeboden), met name buiten de EU, kennen vergelijkbare beperkingen en risico's. Dit komt onder andere omdat wetgeving in betreffende landen en regio's achter loopt met betrekking tot consumentenbescherming ten opzichte van de EU. Op deze pagina staat een hier een uitgebreid artikel over: belangrijke aandachtspunten bij het lokaal verzekeren van ziektekosten.

6. Blijf goed opletten

Kortom, de wereld zit vol met verzekeraars en sommige weten u hele scherpe premies aan te bieden. Realiseer u dat goedkoop vaak ook duurkoop is, en selecteer uw verzekeringen naast de prijs ook op andere belangrijke criteria.

Wij helpen u graag een afgewogen en passende keuze te maken.

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!