Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Hoe zit het met een brief- of postadres in Nederland?

Gepubliceerd: 
Thursday, 25 November, 2021
Brief

Briefadres, postadres, RNI, BRP Basis Registratie Personen)

1. Briefadres

U kunt zich inschrijven op een briefadres als u geen vast woonadres heeft. Dit is mogelijk in de volgende situaties: 

  1. Omdat u in een instelling verblijft (gevangenis, psychiatrische instelling, blijf-van-mijn-lijf-huis). 
  2. Omdat u binnenvaartschipper bent.

De gemeente bepaalt of u zich op een briefadres mag inschrijven.

Een briefadres is dus niet bedoeld voor lang verblijf in het buitenland, zoals emigranten, reizigers, expats. Voor deze groep is het RNI gemaakt (zie punt 3). Een briefadres kan alleen gebruikt worden bij een tijdelijk verblijf in het buitenland van maximaal 8 maanden. 

(Bron Rijksoverheid.nl)

2. Postadres

Een postadres is geen formele term, indien het over in- of uitschrijven bij de Basis Registratie Personen gaat. 

  • Vaak wordt hiermee een 'briefadres' bedoeld. 
  • Wat we in de praktijk ook zien is dat mensen zich op een adres van vrienden of familie inschrijven in het BRP, om daar dan tijdens hun verblijf buiten NL post te kunnen ontvangen, en 'als ware écht ingeschreven te zijn (en verblijven) in Nederland'. Officieel is dit verboden, en een gemeente kan u op basis van de daadwerkelijke situatie later alsnog uitschrijven, hou daar rekening mee. Het kan daarbij ook tal van issues kan geven, bijvoorbeeld ten aanzien van toeslagen, uitkeringen of fiscale zaken.
  • Een postadres wordt ook commercieel aangeboden, een service waar u uw post kunt laten bezorgen. Dit staat echter ook los van het BRP of het RNI.

3. RNI - Registratie niet-ingezetenen

  • Bij langdurig verblijf in het buitenland schrijft u zich in bij het RNI.

Woont (verblijft) u niet of korter dan 4 maanden in Nederland? Dan kunt u zich laten inschrijven als niet-ingezetene in de BRP met uw adres in het buitenland. Dit heet ook wel de Registratie niet-ingezetenen (RNI). U krijgt dan een BSN. Dit nummer heeft u in de meeste gevallen nodig voor contact met de overheid. 

4. Uitschrijven Basisregistratie Personen (BRP)

  • “Hoe zit het met uitschrijven uit de BRP? “
  • “Wat zijn de gevolgen van uitschrijven?”

Lees hier meer over op onze website

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!