Internationale doorlopende reisverzekering voor expats en emigranten

Door een uitschrijving bij de gemeente in Nederland en een verblijf in een nieuw vast woonland buiten Nederland vervalt in de meeste gevallen de Nederlandse basisverzekering en ook de dekking op Nederlandse schadeverzekeringen, zoals een doorlopende reisverzekeringen.

Het verzekerd zijn tijdens reizen vanuit uw nieuwe woonland kan op verschillende manieren met een verzekering geregeld worden. We leggen u de mogelijkheden graag voor zodat u, afhankelijk van uw situatie, een geschikte keus kunt maken.

1.Een internationale ziektekostenverzekering

Vrijwel alle internationale ziektekostenverzekeringen binnen ons aanbod geven dekking voor spoedeisende medische kosten en medische repatriëring tijdens reizen buiten uw woonland. Een enkele keer geldt er een restrictie ten opzichte van de USA, maar gemiddeld genomen kunt u met een internationale ziektekostenverzekering van bijvoorbeeld De Goudse, Henner of OOM uitstekend verzekerd op reis gaan. Bagage en annulering is niet (standaard) gedekt op een ziektekostenverzekering, maar kan prima ‘los’ worden bijgesloten. Vul ons adviesformulier in als u een premieoverzicht ziektekosten en reisbagage / annulering wenst te ontvangen

In sommige landen is het verplicht of zelfs nuttig om lokaal verzekerd te zijn voor ziektekosten, voor die situaties bieden we de SOS B verzekering van De Goudse.

2.De Goudse SOS B verzekering

Het Goudse SOS Pakket is specifiek gericht op Nederlanders die in het buitenland (gaan) wonen en werken en die lokaal verzekerd worden voor ziektekosten via een werkgever of de lokale overheid. Met dit verzekeringspakket combineert u een lokale ziektekostenverzekering met specifieke dekkingen gericht op Nederlanders woonachtig in het buitenland, waaronder een reisverzekering voor reizen van maximaal 60 dagen.

Dekkingen en verzekeringen

Dit pakket biedt dekking in onder meer de volgende situaties:

  • Een doorlopende reisverzekering voor dekking SOS en spoedeisende medische kosten buiten uw woonland, voor reizen van maximaal 60 dagen aaneengesloten.
  • Ongeval / ziekte: Dekking voor medische repatriëring bij terugkeer naar Nederland indien u door een ernstig ongeval of ziekte niet meer zelfstandig kunt reizen.
  • Overlijden: Het regelwerk en vergoeding vervoer transport stoffelijk overschot naar Nederland.
  • Familieomstandigheden in Nederland: Dekking voor reiskosten naar Nederland (spoed) in verband met een levensbedreigende situatie (ziekte, ongeval) of overlijden van familie (1ste + 2de graad) in Nederland.
  • Een overbruggingsverzekering ziektekosten om verzekerd te zijn tijdens een verhuizing naar een ander land.
  • Optioneel: Aanvullende verzekeringen voor reisbagage en -annulering, aansprakelijkheid, inboedel en kostbaarheden, rechtsbijstand en ongevallen.

Alle informatie over dit verzekeringspakket, inclusief voorwaarden en premies vindt u hier: Goudse SOS B Pakket

Als er geen behoefte is aan de extra dekkingen naast reis binnen de SOS B verzekering dan bieden we ook nog een losse doorlopende reisverzekering.

3.Een ‘losse’ doorlopende reisverzekering van The Expatriate Group

Dit is een (doorlopende) reisverzekering die is af te sluiten door mensen die buiten Nederland wonen. Ook het hebben van een Nederlandse nationaliteit is geen voorwaarde.

  • Meerdere varianten mogelijk, maar de doorlopende variant heeft de naam Worldwide Multi-Trip Travel Insurance.
  • Optie waarbij u maximaal 42 dagen aaneengesloten buiten uw woonland mag verblijven of een optie waarbij u maximaal 90 dagen aaneengesloten buiten uw woonland mag verblijven.
  • Voor de dekking kiest u de regio die u bezoekt. U kan kiezen voor Europa of Wereld.

Meer informatie, documenten en een link naar de online offerte en aanvraagmodule vindt u op de productpagina van de Worldwide Multi-Trip Travel Insurance.

Advies

Wat handig en verstandig is verschilt van uw persoonlijke situatie. We helpen u graag een afgewogen keuze te maken. Als u ons adviesformulier wilt invullen dan komen er we kosteloos en vrijblijvend bij u op terug!