Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Verhuurde woning in Nederland

 

"U gaat naar het buitenland en uw wilt uw woning verhuren?"

1. Geen dekking meer via de reguliere Nederlandse woonverzekering?

Nederlanders woonachtig in het buitenland hebben vaak een probleem met het verzekeren van hun eigen woning (opstal), inboedel en aansprakelijkheid. Veel Nederlandse verzekeraars accepteren namelijk geen particuliere dekking meer indien de eigenaar in het buitenland woonachtig is en/of bij verhuur van de woning.

JoHo Insurances biedt een verzekeringspakket voor Nederlanders in het buitenland die een woning in Nederland verhuren aan derden. U hoeft voor dit verzekeringspakket niet meer ingeschreven te staan bij de BRP in Nederland, zoals dat bij andere verzekeraars veelal wel verplicht is, en verhuur is ook toegestaan. Geschikt dus voor expats. Het pakket omvat een vijftal verzekeringen, u kiest uiteraard zelf de relevante verzekeringen.

2. Relevante Verzekeringen

1. Opstalverzekering (woonhuizen)

De opstalverzekering dekt schade aan uw huis (de muren, vloeren, de ‘vaste’ delen) zelf. Denk aan schade door brand en ontploffing. Glas is automatisch meeverzekerd in de dekking. De opstalverzekering kan niet worden afgesloten voor een verhuurd appartement. Een appartement dient verzekerd te zijn via de VVE. Eigenaarsbelang (zie hieronder) kan wel worden afgesloten voor een appartement.

2. Eigenaarsbelang (appartementen)

Indien u een appartement bezit dan zal uw opstalverzekering bij verhuur veelal nog op de opstalverzekering van de VVE kunnen blijven doorlopen. In de meeste gevallen is het echter niet mogelijk om een nieuwe keuken, vloer of badkamer op die opstalverzekering te verzekeren. Die zaken kunt u op dit pakket onder de noemer “Eigenaarsbelang” wel meeverzekeren.

3. Inboedelverzekering

De inboedelverzekering dekt binnenshuis uiteraard meubilair (bed, bank, tv etc) maar buitenshuis dekt deze verzekering o.a. ook zonweringen, schotelantennes en zonnewijzers. Voor een meer volledig overzicht wat verstaan wordt onder de definitie van 'Inboedel' verwijzen we graag naar het document 'Inboedel of Opstal'.

4. Rechtsbijstandverzekering

Dekking rechtsbijstand voor eigendom en verhuur van uw woning in Nederland is mee te verzekeren.

3. OOM Achtergebleven Woonhuisverzekering (AWV)

De Achtergebleven Woonhuisverzekering verzekering van verzekeraar OOM is geschitk voor deze informatie.

Online offerte maken en aanvragen:

Aandachtspunten

  • De verzekering is alleen geschikt voor Nederlanders woonachtig in het buitenland.
  • Verzekeringen dekken alleen verhuur van een woning aan 1 huishouden (1 gezin/stel of alleenstaande). Individuele kamerverhuur aan bijvoorbeeld studenten of (seizoens)arbeiders en verhuur aan groepen is niet gedekt. 
  • De verzekeringen bieden geen dekking voor schade of slijtage die veroorzaakt is door de huurder en gelden als vervangende verzekeringen voor de verzekeringen die u had toen u uw woning nog niet verhuurd had en nog ingeschreven stond bij de BRP. Adviseer daarom de huurder om een particuliere aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Daarmee is schade aan de gehuurde woning binnen de voorwaarden van deze verzekering gedekt.
  • Deze verzekeringen bieden geen dekking voor schade die is ontstaan door of in verband met illegale activiteiten (denk aan: hennepteelt en het opslaan / behandelen of verwerken van andere drugs) Let op: het is hierbij niet van belang of u op de hoogte was van die activiteiten. Dus als uw verhuurde huis afbrand door kortsluiting in verband met hennepteelt dan is er geen dekking op deze verzekeringen, ook in het geval u niet afwist van die hennepteelt. Er wordt ook geen dekking verleend als er schade ontstaat aan de verhuurde woning ten gevolge van een illegale activiteit buiten schuld of medeweten van de huurder om – dus bijvoorbeeld ten gevolge van een wietplantage in een belendend pand.
  • Dit verzekeringspakket biedt geen garantie tegen onderverzekering.

 

 

Vraag advies over hoe uw woning te verzekeren

Adviesformulier m.b.t. uw woning en inboedel

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.