Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Pied a terre in Nederland

Indien u bij emigratie (en uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen - BRP) uw koopwoning in Nederland aanhoudt en daar nog met enige regelmaat verblijft, wordt het gebruik omschreven als: peid-a-terre. Vanwege het gebruik en ook omdat u niet meer in Nederland staat ingeschreven, is het verzekeren van woning en/of inboedel vaak niet meer mogelijk. Wat is wel mogelijk om uw woning en inboedel te verzekeren in deze situatie?

 

Woonsituatie: pied-a-terre

  • U bent geëmigreerd, en uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen (BRP).
  • U houdt uw koopwoning in Nederland aan (woonhuis of appartement) en verblijft daar van tijd tot tijd.

Met een pied-a-terre (Frans voor "voet aan de grond") wordt een tweede woonhuis bedoeld, anders dan de primaire verblijfplaats in de gemeente waar men ingeschreven is. Een verblijf waar men af en toe verblijft terwijl men elders woont.

Mogelijkheden om woning en inboedel te verzekeren:

De Nederlandse verzekeraar OOM Verzekeringen biedt een pakketoplossing 'OOM Achtergebleven Woninghuis Verzekering' aan, waarin huizen en appartementen verzekerd kunnen worden voor opstal, inboedel en rechtsbijstand als u zelf niet meer in Nederland bij de gemeente staat ingeschreven maar de woning nog wel gebruikt als 'pied-a-terre', en ook als het gebruik van de woning als leegstaand kan worden omschreven.  Zie voor meer informatie over dit verzekeringspakket de volgende pagina op onze website over de OOM Achtergebleven Woninghuis Verzekering.

 

 

Vraag advies over hoe uw woning te verzekeren

Adviesformulier m.b.t. uw woning en inboedel

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.