Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Leegstaande woning in Nederland

Verzekeringen voor uw eigen leegstaande (onbewoonde) woning in NL

Als u geëmigreerd bent en uitgeschreven bent bij de Basisregistratie Personen (BRP) voorheen GBA - maar wel uw koopwoning aanhoudt in Nederland - kunt u vaak niet meer uw Nederlandse verzekeringen voor opstal, inboedel en rechtsbijstand aanhouden. Het is dan lastig om de woning en/of inboedel te verzekeren, vanwege:

  1. Uitgeschreven zijn, woonachtig in het buitenland
  2. Ander gebruik van de woning (leegstand, pied-a-terre, verhuur)

De reguliere woonverzekeraars willen dit niet verzekeren omwille van:

  • Vereisten omtrent ingezetenschap (ingeschreven staan in het BRP)
  • Verhoogd risico door ander gebruik dan reguliere bewoning

Let op: het niet doorgeven van uw eventuele emigratie en de leegstand van uw woning kan ertoe leiden dat uw woning niet verzekerd meer is, ook al betaalt u nog wel premie. U heeft de plicht uw verzekeraar van dit soort wijzigingen in kennis te stellen. Leegstand is een risicoverzwarend aspect voor een verzekeraar en is niet op een 'standaard' opstalverzekering gedekt. U dient hiervoor dus een aparte verzekering te sluiten. 

Mogelijkheden

Voor deze situatie is het volgende verzekeringspakket geschikt: OOM Achtergebleven Woonhuis Verzekering . Dit verzekeringspakket van verzekeraar OOM Verzekeringen is gericht op de Nederlanders die buiten Nederland wonen en hun woning en/of inboedel in Nederland willen verzekeren. Op de informatiepagina van de OOM Achtergebleven Woonhuis Verzekering vindt u alles over de dekking, premie, voorwaarden en de mogelijkheden om deze verzekering aan te vragen

Dit pakket is alleen voor Nederlandse verzekeringsnemers beschikbaar die wonen buiten Nederland.

 

Vraag advies over hoe uw woning te verzekeren

Adviesformulier m.b.t. uw woning en inboedel

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.