Agenda

Expat- en Emigratiedag

Bezoek ons op de eerstvolgende JoHo Expat- en Emigratiedag in het JoHo Center Den Haag.

Klik hier voor uitgebreide informatie over deze inloopdagen.

Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Expat of emigrant?

 

 

1. Wat is een expat? Wat is een emigrant? Wat is het verschil?

  • "Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid" (bron: Wikipedia.org).
  • "Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen." (bron: Wikipedia.org).

Wie wikipedia er bij pakt ziet dat de definities van expat en emigratie erg op elkaar lijken. Beide termen worden vaak door elkaar gebruikt voor en door mensen die zich in het buitenland (gaan) vestigen. In de loop der tijd is er wel een nuanceverschil tussen de twee termen ontstaan.

Emigreren wordt tegenwoordig met name gebruikt voor mensen die het land willen verlaten, met de intentie om permanent in een ander land te gaan wonen, alwaar ze werk gaan zoeken of van hun pensioen genieten.

Het woord Expat wordt met name gebruikt voor mensen die werk hebben (gevonden) in het buitenland. Om deze reden verblijven ze voor langere duur in het buitenland. Dit kan natuurlijk zonder einddatum zijn, of uitlopen en zelfs permanent worden - zeker als men aldaar een lokale partner ontmoet - maar vaak hebben expats in beginsel de intentie om tijdelijk naar het buitenland te gaan en niet permanent daarheen te verhuizen.

 

2. Hebben expats en emigranten dezelfde verzekeringsbehoeftes?

Expats en emigranten hebben in het algemeen dezelfde verzekeringsbehoeftes. Ziektekosten, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en inboedel zijn bijvoorbeeld voor emigranten even belangrijk om te verzekeren als voor expats. Als mensen zich permanent in het buitenland willen vestigen is er vaak wel behoefte aan een ander soort verzekering dan wanneer men tijdelijk naar het buitenland gaat.

Expats

  • Maken vaak gebruik van complete pakketten, zodat men alles ineen kan afsluiten.
  • Soms kennen de verzekeringspakketten een beperkte looptijd (5 jaar, of tot 65-jarige leeftijd), omdat ervan uit wordt gegaan dat men tegen die tijd weer terugkeert naar het vaderland.
  • Specifieke zaken zoals arbeidsongeschiktheid, een levensverzekering en de mogelijkheid om in het thuisland te worden behandeld kunnen worden meeverzekerd, of maken standaard onderdeel uit van de verzekering.

Emigranten

  • Hebben vaak behoefte aan een permanente ziektekostenverzekering die levenslang dekking biedt
  • Vragen vaak naar een verzekering ter overbrugging, totdat de zaken in het nieuwe land zijn geregeld

 

3. Uitgelichte verzekeringen en aandachtspunten voor expats en emigranten

 

Ziektekostenverzekeringen voor tijdelijk en permanent verblijf in het buitenland

 

Arbeidsongeschiktheid in het buitenland verzekeren

 

Levensverzekering in het buitenland

 

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren in het buitenland

 

Inboedel- en opstalverzekeringen

 

Verzekering ter overbrugging, totdat de zaken in het nieuwe land zijn geregeld

<--break->

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.