Agenda

Expat- en Emigratiedag

Bezoek ons op de eerstvolgende JoHo Expat- en Emigratiedag in het JoHo Center Den Haag.

Klik hier voor uitgebreide informatie over deze inloopdagen.

Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Expat of emigrant?

Wat is een Expat? Wat is een emigrant? Wat is het verschil?

Expat

Een expatriate of afgekort expat is iemand die tijdelijk of permanent in een land verblijft met een andere cultuur dan die waarmee hij is opgegroeid (bron: Wikipedia.org).

Emigrant

Emigratie is de actie waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen. (bron: Wikipedia.org).

Zo te lezen zijn lijken de definities erg op elkaar. In de tijd is het woord Expat meer gebruikt voor mensen die voor een tijdelijke periode vanwege werk (meestal uitzending door een multinational) in het buitenland woonden en werkten. Tegenwoordig is werk internationaler geworden, werkt men in dienst van lokale bedrijven, en ligt de duur van het verblijf in het buitenlandverblijf niet meer zo vast als vroeger.

Emigreren wordt tegenwoordig met name gebruikt voor mensen die het land willen verlaten, met de intentie om permanent in een ander land te gaan wonen, alwaar ze werk gaan zoeken.

Het woord Expat wordt met name gebruikt voor mensen die werk hebben (gevonden) in het buitenland. Om deze reden verblijven ze voor langere duur in het buitenland. Soms voor een bepaalde periode, maar vaak loopt het ook uit op een lange periode, tot zelfs permanent. Zeker als men aldaar een lokale partner ontmoet.

Verzekeringen voor Expats en emigranten

De verzekeringen voor expats en emigranten lijken lijken behoorlijk op elkaar. Toch zijn er in de verzekeringen, en ook in de wensen, toch wel verschillen.

Expatverzekering

Bieden vaak complete pakketten, zodat men alles ineen kan afsluiten. Soms kennen ze een beperkte looptijd (5 jaar, of tot 65-jarige leeftijd), omdat men ervanuit gaat dat men tegen die tijd weer terugkeert naar het vaderland. Specifieke zaken zoals arbeidsongeschiktheid, een levensverzekering en de mogelijkheid om in het thuisland te worden behandeld kunnen worden meeverzekerd, of maken standaard onderdeel uit van de verzekering.

Emigratieverzekering

Emigranten hebben vaak behoefte aan:

  1. een verzekering ter overbrugging, totdat de zaken in het nieuwe land zijn geregeld
  2. een permanente ziektekostenverzekering, die levenslang dekking biedt.

Op deze site vindt u alle informatie over deze verzekeringen.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
E: info@johoinsurances.org

Uitgebreide contact-informatie (telefonisch contact, afspraak).