Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Vrijwillige verzekering AOW

aow doorverzekeren

U kan bij de SVB (Sociale Verzekeringsbank) een vrijwillige verzekering afsluiten om de opbouw van uw AOW in Nederland voort te zetten nadat u Nederland heeft verlaten. U komt hier alleen voor in aanmerking als u direct voor vertrek in Nederland verplicht verzekerd was voor de AOW. De aanvraag dient binnen 1 jaar na het einde van uw verplichte verzekering te zijn ingediend. U kan voor een maximale periode van 10 jaar vrijwillig verzekeren voor de AOW. Langer dan 10 jaar vrijwillig verzekeren kan alleen in een aantal specifieke situaties. Zie ook de website van de SVB.

Het vrijwillig verzekeren voor de AOW kan echter relatief duur zijn, omdat de premie een percentage (17.9% over maximaal ongeveer 35.000 euro minus heffingskorting) van het inkomen is, minimaal 532 euro en maximaal ongeveer 5.325 euro per jaar. Of het zinvol is om een vrijwillige verzekering voor de AOW af te sluiten is afhankelijk van:

  • uw leeftijd (hoeveel jaar dient er nog betaald te worden)
  • de hoogte van uw inkomen (hoeveel premie dient u te betalen)
  • de wensen (welke voorzieningen dienen te worden getroffen)
  • de opbrengsten (bij AOW is het onzeker wanneer en hoeveel uitgekeerd zal worden)

Een situatie waarbij het wel aantrekkelijk kan zijn om een vrijwillige verzekering voor de AOW af te sluiten, is als iemand geen inkomen heeft, dus ook geen vervroegde pensioenuitkering. U betaalt dan de minimumpremie van 532 euro per jaar. De aanvraag voor een vrijwillige AOW verzekering kan worden ingediend via de website van de SVB.

Deze pagina geeft een beknopte weergave van de regelgeving rondom vrijwillig verzekeren. Wat passend is in uw situatie zal onder andere afhankelijk zijn van uw persoonlijke feiten en omstandigheden. Wij geven geen inhoudelijk advies rondom vrijwillig verzekeren.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.