Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Een reisverzekering met dekking voor Corona (Covid19) en bij negatief reisadvies

Gepubliceerd: 
Thursday, 24 September, 2020
Buza reisadviezen 24-9-2020 (ter illustratie)

Ook dekking voor kosten ivm Corona en bij een negatief reisadvies

(disclaimer: deze afbeelding hierboven dient ter illustratie van het blog en is geen actuele weergave van de adviezen van het  Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor een actueel reisadvies ga naar www.nederlandwereldwijd.nl/)

De Coronacrisis heeft gevolgen voor de dekking op reguliere reisverzekeringen in Nederland. Buitenlandse Zaken hanteert met hun reisadviezen een kleurcode voor risicogebieden. Landen met een gele en groene kleur vallen onder de dekking van reguliere Nederlandse reisverzekeraars, ook voor de medische kosten die voortvloeien uit een eventuele Coronabesmetting. Voor landen met de kleur oranje of rood (= een "Negatief Reisadvies") zullen reguliere doorlopende reisverzekeringen echter geen dekking geven voor medische kosten en medische kosten ten gevolge van een Coronabesmetting. 

1. Een reisverzekering met dekking voor ziektekosten in "oranje en rode" gebieden

Wij kunnen een verzekering bieden die dekking geeft voor medische kosten tijdens reizen en vakantie ongeacht de kleur die Buitenlandse Zaken het betreffende land of gebied gegeven heeft. Vakantielanden die oranje of rood zijn vallen dus onder de dekking van deze verzekering, ook buiten Europa. De verzekering biedt dus dekking bij een negatief reisadvies. Het betreft hier de ziektekostenverzekering uit het OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekeringspakket. Ook medische kosten in verband met Corona vallen onder de dekking van de ziektekostenverzekering van dit verzekeringspakket.

Onze verzekeringen geven ook dekking voor medische kosten in verband met Corona.

U kunt de adviezen per land zien op de website van BuZa: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen 

 

2. OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekeringspakket

Een aantal kenmerken van dit verzekeringspakket:

 • De premie is afhankelijk van leeftijd en gekozen dekking / eigen risico en kan online berekend worden: www.expatverzekering.nl/ziektekosten/oom-tijdelijk-buitenland
 • Er is medische acceptatie van toepassing. U moet bij de online aanvraag antwoord geven op een aantal gezondheidsvragen waarna de verzekeraar besluit of en hoe ze u willen verzekeren. Vraag de verzekering daarom bij voorkeur tijdig aan, en niet pas 1 dag voor vertrek.
 • Medische repatriëring is meeverzekerd indien medische zorg lokaal niet op een acceptabel niveau gegeven kan worden (dit ter beoordeling van de verzekeraar). Daarbij moet het fysiek mogelijk zijn om u te repatriëren. Als vliegen opnieuw onmogelijk wordt door bijvoorbeeld een nieuwe lockdown dan zal een repatriëring ook niet zomaar geregeld zijn. Indien de zorg van voldoende niveau is, zal de verzekeraar niet tot repatriëring overgaan, ook al zou u liever in Nederland verder willen worden behandeld.
 • Als u ook dekking wenst voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage dan dient u in dit pakket de module ‘reisverzekering’ bij te sluiten.
 • Let op! De module ‘reisverzekering’ dekt uitdrukkelijk géén medische kosten en repatriëring. U dient daarvoor de module ziektekosten aan te vragen en af te sluiten!
 • In het pakket kunt u ook een "annuleringsverzekering" bijsluiten. Deze annuleringsverzekering dekt echter geen annuleringskosten die u mogelijk moet maken ten gevolge van een Coronamaatregel (lockdown / quarantaine / extra reiskosten etc).
 • Premies, dekking, voorwaarden en tips kunnen online op onze website worden nagelezen. Aanvragen moeten online worden ingediend via de aanvraagmodule van de verzekeraar die op onze website staat. We geven geen gepersonaliseerde offertes af voor dit verzekeringspakket. 

3. De OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering aanvragen

Tips en aandachtspunten bij het aanvragen:

 • De verzekering kan worden afgesloten voor de exacte duur van uw vakantie. We adviseren echter een veel ruimere looptijd te kiezen. Mocht u tijdens uw vakantie in het ziekenhuis terecht komen dan behoudt u dekking en loopt de verzekering niet ‘zomaar’ af. Gebeurt er niks tijdens uw vakantie dan kunt u uw verzekering na terugkeer per dag stopzetten met teruggave van eventueel teveel betaalde premie.
 • Voor sommige landen is het nodig een bewijs van verzekeringsdekking voor Corona af te geven. Deze verklaring wordt niet standaard geleverd bij de polis maar kan op uw verzoek wel door OOM worden toegezonden. U kunt deze verklaring na akkoord en afgifte van de polis opvragen bij de verzekeraar.
 • U kunt tijdens het aanvraagproces aangeven dat u de verzekeringsdocumenten in het Engels wilt ontvangen.
 • De verzekering kan tegen een kleine korting aanvullend op uw Nederlandse basisverzekering afgesloten worden. Voordat u daarvoor kiest, adviseren we u te onderzoeken of uw basisverzekering dekking geeft in het beoogde vakantieland en ook voor medische kosten als gevolg van een eventuele Coronabesmetting.
 • Omdat er medische acceptatie van toepassing is, kan het aanvraagtraject even tijd in beslag nemen. Vraag de verzekering daarom zo vroeg mogelijk aan (vanaf 2 maanden voor de vertrekdatum). Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan dan kan de verzekering voor de opgegeven ingangsdatum kosteloos worden stopgezet.  

Hoe de verzekering aan te vragen?
De verzekering kan geheel online via onze website worden aangevraagd: 

 

4. Beperkingen en uitsluitingen

Sommige risico’s zijn niet of nauwelijks te verzekeren. Voor de volgende risico’s kunnen wij geen verzekering aanbieden:

 • Dekking voor repatriëring naar Nederland omwille van een nieuwe corona-uitbraak. Dus indien er op uw vakantiebestemming sprake is van een nieuwe corona-uitbraak, zal een verzekeraar niet assisteren of de (extra) reiskosten vergoeden.
 • Annuleringskosten omwille van een nieuwe uitbraak (u wilt niet meer reizen, of het reizen is niet meer mogelijk) worden niet vergoed.
 • Voor een compleet overzicht van de voorwaarden en uitsluitingen adviseren wij de voorwaarden geheel door te nemen.
Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!