Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Emigratie en Remigratie: welke verzekeringen?

Gepubliceerd: 
Thursday, 26 September, 2019
Emigratie-schip

Emigratieverzekeringen en remigratieverzekeringen

 

Wikipedia zegt het volgende over Emigratie en Remigratie:

 • Emigratie = de handeling waarbij mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen.
 • Remigratie = de permanente terugkeer van geëmigreerde mensen naar het geboorteland.

Is dit verschil voor een verzekering van belang? Een belangrijk verschil is dat in sommige situaties een remigrant enkel het paspoort heeft/houdt van het land waarheen men remigreert. Dit is van invloed op de mogelijkheden om een verzekering af te sluiten.

Emigratieverzekering

Bij emigratie vervalt vaak de basiszorgverzekering, tenzij men vanwege EU regelingen en verdragen dekking vanuit Nederland behoudt. Behoudt men dat niet, dan is het volgende nodig om verzekerd te zijn en blijven voor ziektekosten:

 1. Overbruggingsverzekering, een verzekering die dekking geeft vanaf moment van stoppen van de NL basiszorgverzekering tot het moment dat men dekking heeft in het nieuwe woonland.
 2. Langlopende internationale ziektekostenverzekering: indien in het nieuwe woonland geen of onvoldoende dekking voorhanden is, kan een verzekering die (indien nodig) lange tijd of zelfs levenslang dekking kan geven een geschikt alternatief zijn.

Wat onder meer van belang is:

 • Naar welk land emigreert u?
 • Welke regelingen en mogelijkheden zijn er dat land om voldoende voor zorg (ziektekosten) te kunnen worden verzekerd? Is er een staatsstelsel, en zijn er ook mogelijkheden om privaat verzekerd te worden?

Remigratieverzekering

Bij remigratie gelden dezelfde mogelijkheden. Echter, er is een belangrijk extra aandachtspunt: in sommige gevallen (bijvoorbeeld de remigratieregeling via de SVB) zal afstand moeten worden gedaan van de Nederlandse nationaliteit. In dat geval kan het aanbod aan verzekeringen beperkt(er) worden. Het is niet altijd meer mogelijk om een langlopende verzekering af te sluiten. Indien in het betreffende land de publieke zorg goed is, en u in aanmerking komt voor het publieke stelsel, dan is dat geen probleem.

Mocht u zich echter liever particulier/privaat willen verzekeren, om zo een ruimere dekking en meer mogelijkheden tot zorg te krijgen, dan kan deze situatie van beperkende invloed zijn op de mogelijkheden om een geschikte ziektekostenverzekering af te sluiten. Mocht hier sprake van zijn, neem contact met ons op om na te gaan welke mogelijkheden er nog zijn.

Welke soorten verzekeringen?

Dit artikel gaat met name over ziektekostenverzekeringen. Maar naast ziektekostenverzekeringen is er nog een groot aantal andere verzekeringen welke mogelijk van belan zijn voor uw situatie. Denk hierbij aan:

 • SOS en medische evacuatie;
 • Arbeidsongeschiktheids- & Levensverzekeringen;
 • Aansprakelijkheids- en Rechtsbijstandverzekeringen;
 • Reis- & Annulerings- & Ongevallenverzekeringen;
 • Inboedel- en Opstalverzekeringen in Nederland en in het buitenland;
 • Voor verblijf in risicogebieden, molestdekking;
 • En diverse andere verzekeringen;

 

Advies over de mogelijkheden?

Indien u informatie wilt over de mogelijkheden, dan kunt u ons online adviesformulier invullen (vrijblijvend, geen kosten). Op basis van uw plannen en situatie kunnen wij aangeven wat mogelijk is, de wat kosten zijn, welke aandachtspunten belangrijk zijn en wij geven u daarbij ook andere tips en informatie.

 

 

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!