Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Goed verzekerd zijn bij emigratie

Gepubliceerd: 
Monday, 19 August, 2019

Advies en informatie bij Emigratie

"Er komt veel kijken bij emigratie. Zeker de laatste periode voor vertrek is de “regeldruk”  groot. JoHo Insurances assisteert bij de verzekeringszaken. Emigratie heeft namelijk grote gevolgen voor de lopende verzekeringen in Nederland. Waar dient u bij emigratie voor wat betreft dit thema rekening mee te houden?"

Vertrek uit Nederland

De uitschrijving bij de gemeente is vaak de formele datum van emigratie. Het is ook de datum die van belang is voor de lopende verzekeringen.

 

 

Nederlandse basiszorgverzekering

In veel gevallen zal de basiszorgverzekering in Nederland verplicht moeten stoppen per uitschrijfdatum, indien men emigreert. In enkele situaties zal de basiszorgverzekering juist moeten doorlopen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Gedetacheerden (met A1-verklaring/verklaring toepasselijke wetgeving) 
 • Bepaalde uitkeringsgerechtigden (niet via de zorgverzekeraar maar via het CAK) 
 • Nederland blijft het “woonland”

Indien er twijfel is over of de basiszorgverzekering moet stoppen of doorlopen, kunt u een WLZ onderzoek indienen bij de SVB (www.svb.nl). De SVB geeft dan uitsluitsel. Wees wel zorgvuldig en compleet in het geven van informatie, anders bestaat de kans dat er een onjuist oordeel komt.

Andere verzekeringen

Ook een reisverzekering, rechtsbijstandverzekering of andere particuliere verzekering zal per uitschrijfdatum (soms met een uitlooptermijn) geen dekking meer geven.

Houdt u een eigen woning aan na vertrek? Dan heeft u voor deze verzekering naast een opstalverzekering wellicht ook nog een inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. In verband met uitschrijving en omdat de woning zal worden verhuurd of lang onbewoond zal zijn, is de kans groot dat de lopende verzekeringen geen dekking meer geven. Neem dus contact op met de verzekeraar, en regel indien nodig andere voor de situatie geschikte verzekeringen.

Overbruggingsverzekering nodig voor ziektekosten?

Het kan zijn dat u in uw nieuwe woonland goed verzekerd zult worden, bijvoorbeeld via de overheid of een werkgeversverzekering. Dit is niet altijd direct bij aankomst geregeld. U kunt in een situatie komen waarbij in Nederland de basiszorgverzekering moet stoppen, maar het ook nog ‘even’ (vanaf enkele dagen tot wellicht wel één jaar) duurt voordat de verzekering in het nieuwe woonland is geregeld. Een overbruggingsverzekering biedt dan uitkomst om in de tussenliggende periode verzekerd te zijn.

Het is een misverstand dat een reguliere Nederlandse doorlopende reisverzekering als overbrugging kan dienen. Een dergelijke reisverzekering vereist namelijk inschrijving in Nederland en een lopende reguliere basiszorgverzekering. En dat zijn nou juist twee aspecten die veranderen bij emigratie.

Verzekeren voor ziektekosten in het nieuwe woonland

Afhankelijk van het land van bestemming en de persoonlijke (werk)situatie, is er een aantal mogelijkheden. 

U bent verzekerd:

 • via de overheid van het nieuwe woonland
 • via Nederland
 • via de nieuwe werkgever

Óf u sluit zelf een (internationale) particuliere ziektekostenverzekering af.

Aandachtspunten

Niveau geboden zorg

Is de zorg in het nieuwe woonland van voldoende niveau? Of is er voor betere ook dekking gewenst in buurlanden of andere landen verder weg?

Keuzevrijheid behandelingslocatie

Dekking vanuit de overheid betekent in principe alleen dekking voor staatsklinieken. Zijn deze klinieken van voldoende niveau? Of is er ook dekking voor privé klinieken gewenst?

Acceptatie of uitsluiting

Is een particuliere ziektekostenverzekering de enige optie voor u om goed verzekerd te worden? Hou er dan rekening mee dat bestaande medische aandoeningen en gevolgen van eerdere zware medische ingrepen mogelijk niet meeverzekerd kunnen worden.

Aanvullingen

Wordt u lokaal (goed) verzekerd? De volgende gebeurtenissen kunnen dan apart worden verzekerd:

 • Repatriëring naar Nederland na overlijden;
 • Retour naar Nederland i.v.m. familieomstandigheden;
 • Behandeling van langdurige ziektes in Nederland

 

Wat kan JoHo Insurances voor u betekenen?

 

Joho Insurances verzekert Expats, Emigranten en MKB wereldwijd:

 • Ziektekosten & Repatriëring
 • Arbeidsongeschiktheid & Overlijdensrisico
 • Aansprakelijkheid & Rechtsbijstand
 • Bagage & Annulering
 • Huis & Inboedel
 • Reisverzekering & Ongevallen
 
 

Contact

 
 
Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!