Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Ongevallen of ziektekosten? Of toch arbeidsongeschiktheid?

Gepubliceerd: 
Tuesday, 20 December, 2016

Uitkering bij ziekte, ongevallen of arbeidsongeschiktheid

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering zal alleen een bedrag uitkeren als de aanleiding een ongeval is. Een ongeval is gedefinieerd als " een plots van buiten komend onheil dat inwerkt op het lijf". Een ziekte is dus geen ongeval.

De ongevallenverzekering geeft eenmalig een uitkering. Je kunt een ongevallenverzekering in de regel afsluiten voor Overlijden of Blijvende invaliditeit, of een combinatie van beiden. Dit betekent dat de verzekeraar een bedrag betaalt wanneer je door een ongeval komt te overlijden (in dat geval keert deze uit aan de nabestaanden) of als je door een ongeval blijvend invalide raakt.

Hoe hoog het bedrag is dat je krijgt, is afhankelijk van hoe invalide je bent geraakt. Dit wordt bepaald aan de hand van een tabel die door veel verzekeraars wordt gehanteerd, de zogenaamde "Gliedertaxe". Hierin staat hoeveel procent van het verzekerde bedrag je krijgt, als je bepaalde lichaamsfuncties niet meer kunt gebruiken. Bijvoorbeeld; als je één duim niet meer kunt gebruiken dan krijg je 25% van het verzekerde bedrag en als je het zicht van één oog verliest krijg je 40%.

Wat is het verschil tussen een ongevallen verzekering en een zorgverzekering?

Stel dat je betrokken bent bij een auto ongeluk. Je wordt door de ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Aldaar worden er foto's gemaakt, je wordt geopereerd aan je knie, je krijgt pijnstillers en medicatie en vervolgens mag je na 2 weken ziekenhuisopname weer naar huis. Om te revalideren bezoek je gedurende enkele maanden een fysiotherapeut en gebruik je nog enkele medicatie.

Al deze kosten voor behandeling, worden niet vergoed door een ongevallenverzekering en zul je dus moeten declareren bij je ziektekostenverzekering. Afhankelijk van de verzekering kun je naast de inpatient kosten (de kosten gerelateerd aan de opname) ook de outpatient kosten vergoed krijgen. Lees meer over inpatient en outpatient.

Na enkele maanden revalideren blijkt dat je die knie toch niet meer goed kan gebruiken; je kunt deze niet meer normaal buigen. Het is niet te verwachten dat dit zal herstellen. Nu kun je de ongevallenverzekering aanspreken voor een uitkering. Eerst wordt de mate van invaliditeit bepaald, waarna je een bedrag krijgt. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen gebruiken om (indien nodig) hulpmiddelen aan te schaffen of een omscholing te betalen.

En wat verzekert een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt voor een vervangend inkomen wanneer je arbeidsongeschikt bent geraakt. Hierbij verzeker je een deel van je inkomen, dat is het verzekerde bedrag. In de regel kun je ongeveer 70 tot 80 % van je inkomen verzekeren. Je kunt dus niet méér verzekeren dan je verdient. Deze verzekering zorgt tot de afgesproken eindleeftijd, voor een periodieke uitkering, zolang je nog arbeidsongeschikt bent.

Hoeveel je van het verzekerde bedrag krijgt, is afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid en welke criteria de verzekeraar hanteert. Een voorbeeld: je werkt als opzichter in de bouw. Daarbij moet je veelal aanwezig zijn en rondlopen op de bouwlocaties om te kunnen overleggen en de voortgang in de gaten te houden. Laten we hetzelfde voorbeeld nemen als hierboven; na een ongeval kun je de knie niet meer buigen. Je zult dan een deel van je werk nog prima kunnen uitvoeren; overleggen, vergaderen, maar een deel van het werk zul je niet meer kunnen uitvoeren (toezien op de voorgang omdat je de locaties niet meer kunt bezoeken).

 

Voorbeeld A. Je hebt een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij je minimaal 30% arbeidsongeschikt moet zijn en deze hanteert beroepsarbeidsongeschiktheid als criterium. Bij de keuring zal worden gekeken of je nog in staat bent om je eigen werkzaamheden uit te voeren. In dit voorbeeld wordt je meer dan 30% arbeidsongeschikt gekeurd en krijg je een uitkering.

Voorbeeld B. Je hebt een arbeidsongeschiktheidsverzekering waarbij je minimaal 50% arbeidsongeschikt moet zijn en deze hanteert gangbare arbeid als criterium. Bij de keuring wordt niet gekeken of je je eigen werk nog kan doen, maar of je gangbare arbeid kan verrichten. Er zijn tal van functies die je zittend kunt uitvoeren, dus de kans dat je nu 50% arbeidsongeschikt wordt gekeurd is minimaal. Je krijgt dan geen uitkering.

Al met al zijn de criteria die de verzekeraar hanteert dus erg belangrijk. We vertellen je hier graag meer over. Let hier ook goed op als je een verzekering aangeboden krijgt door de werkgever.

Wat is dan het verschil tussen een ongevallenverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

1) Periodiek of eenmalig

De ongevallenverzekering keert 1 keer een bedrag uit. De arbeidsongeschiktheidsverzekering keert periodiek een bedrag uit zolang je voldoende arbeidsongeschikt bent. De uitkering stopt in de regel wanneer je 65 jaar wordt.

2) Invaliditeit vs Arbeidsongeschikt

Dit is een belangrijk verschil. Bij de ongevallenverzekering wordt gebruik gemaakt van de Gliedertaxe en is het niet relevant of je nog kunt werken. Bij de Arbeidsongeschiktheidsverzekering vindt er een keuring plaats en wordt, op basis van diverse criteria bepaald of je een keuring krijgt. Daarbij is belangrijk of je nog kunt werken.

3) Ongeval of niet

Bij de ongevallenverzekering moet er sprake zijn geweest van een ongeval als oorzaak van de invaliditeit. Bij de arbeidsongeschiktheid mag ziekte ook een aanleiding zijn voor een uitkering.

Interesse in een verzekering of benieuwd naar een offerte?

Er zijn diverse verzekeraars die een ongevallenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden die internationaal dekking biedt. Wil je meer weten over deze mogelijkheden, dan geven we graag meer informatie. Als je ons adviesformulier invult, dan komen we hier graag op terug. 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!