Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Overlijdensrisicoverzekering in het buitenland

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die een uitkering geeft ter hoogte van het verzekerde kapitaal, indien een verzekerde binnen de looptijd van de verzekering komt te overlijden. De hoogte van de uitkering wordt bij aanvang van de verzekering bepaald. Indien verzekerde op de einddatum van de verzekering nog in leven is, volgt geen uitkering. Er is geen sprake van vermogensopbouw. Er worden verschillende termen gehanteerd voor dit type verzekeringen:

  1. Levensverzekering
  2. Overlijdensrisicoverzekering
  3. Life Insurance
  4. (Term) Life Cover

Waarom een overlijdensrisicoverzekering voor in het buitenland aanvragen?

Bij vertrek uit Nederland valt een aantal voorzieningen weg. Zeker op het gebied van nabestaandenvoorzieningen. In Nederland bestaan meerdere soorten nabestaandenvoorzieningen:

  • ANW (nabestaandenuitkering);
  • Een nabestaandenpensioen als onderdeel van een pensioenregeling via de werkgever;
  • Levensverzekering (los, en ook bv als onderdeel van een hypotheek).

Bij vertrek naar het buitenland kunnen deze voorzieningen komen te vervallen. In veel landen bestaan er geen wettelijke regelingen die uw nabestaanden van enig inkomen voorzien als u onverhoopt komt te overlijden. Daardoor kan er een enorme terugval in inkomen ontstaan bij overlijden. Een internationale levensverzekering (oftewel een “overlijdensrisicoverzekering”) is een mogelijkheid om het wegvallen van inkomen door overlijden op te vangen. Het lastige is; betrouwbare internationale levensverzekeringen zijn schaars. Er zijn maar heel weinig verzekeraars op die markt actief. Dit heeft vooral te maken met lokale wet - en regelgeving waardoor veel verzekeraars terughoudend zijn in het aanbieden ervan.

Het aanbod van overlijdensrisicoverzekeringen voor in het buitenland:

Als 1 van de weinige bemiddelaars in Nederland kunnen wij sinds kort een degelijke 'losse' internationale overlijdensrisicoverzekering bieden. De verzekeraar van deze overlijdensrisicoverzekering is het betrouwbare Allianz. Lees hier alles over de IEI JoHo Life Insurance

 

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.