Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Zweden

Zweden

Overbruggingsverzekering Zweden bij emigratie

Bij emigratie naar Zweden is er vaak een overbruggingsverzekering nodig. Voor de aanvraag van een Zweeds persoonsnummer moet u namelijk kunnen aantonen dat u verzekerd bent voor ziektekosten voor een periode van tenminste 1 jaar. Het probleem daarbij is dat uw basiszorgverzekering juist vervalt bij emigratie (tenzij er bijvoorbeeld sprake is van detachering, of emigratie met behoudt van bepaalde uitkeringen of pensioenen). Indien uw basiszorgverzekering inderdaad niet behouden kan blijven, dan is een particuliere ziektekostenverzekering een alternatief hiervoor.

Voorwaarden

  • De voorwaarden zijn afhankelijk van Zweedse regelgeving.
  • Onderzoek altijd ook zelf aan welke voorwaarden de tijdelijk (ziektekosten)verzekering moet voldoen.

De ervaring leert dat geen enkele particuliere ziektekostenverzekering 100% voldoet aan alle vereisten. Ook kan daarnaast zijn dat een medisch verleden tot uitsluitingen leidt, en dat is officieel niet toegestaan in de beoordeling. De beoordeling/"keuring" of een verzekering voldoet, hangt mede van de medewerkzaamheid van een dienstdoende Zweedse ambtenaar. 

Mogelijkheden

De ziektekostendekking van de OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering is een veel gebruikte oplossing voor deze situatie. Er is geen garantie op acceptatie in Zweden, maar de meerderheid van de aanvragen wordt goedgekeurd, blijkt uit terugkoppelingen van klanten.

Let op:

  1. Vraag de verzekering voor tenminste 1 jaar aan ivm uw aanvraag voor een persoonsnummer. Wij adviseren om altijd voor een ruime periode te kiezen (maximaal 2 jaar). De verzekering kan beperkt/moeilijk worden verlengd. Daarentegen is de verzekering wel dagelijks opzegbaar, mits niet met terugwerkende kracht. Eventueel teveel betaalde premie zal worden teruggestort.
  2. Geef in het aanvraag proces aan dat u alles in het Engels wilt ontvangen. 
  3. Vraag in ieder geval de ziektekostenverzekering binnen dit pakket aan.
  4. Wordt de verzekering niet goedgekeurd in Zweden? Dan kunt u deze per direct laten stopzetten.

 

OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.