Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Expats en reizigers naar en in Dubai

 

Voor Ziektekosten verzekeren in Dubai

 

1. Dubai Health Insurance Law

Voor Expats naar Dubai gelden specifieke aandachtspunten wat betreft de ziektekostenverzekering. In bepaalde gevallen geldt een verzekeringsplicht bij een lokale verzekeraar (DHA list of approved insurance companies). Dit moet, afhankelijk van de situatie, via de werkgever of door verzekerde zelf worden geregeld. Het niveau van de verzekering en de zorg kan erg verschillen. Waarbij sommige bedrijven een collectieve ziektekostenverzekering via een grote internationale verzekeraar bieden, met voldoende dekking en keuzevrijheid, bieden andere werkgevers zeer beperkte verzekeringen, met slecht toegang tot de mindere klinieken, en beperkte voorwaarden.

2. Mogelijke tekortkomingen van lokale ziektekostenverzekeringen in Dubai

Veel lokale verzekeringen blijken in praktijk niet naar wens te zijn, anders dan men in NL is gewend. Er is sprake van verschillende beperkingen en nadelen:

  • premies na 1 jaar fors verhoogd kunnen worden;
  • declaraties soms moeizaam of niet vergoed worden;
  • vergoedingen gemaximeerd zijn (dus een hoge eigen bijdrage);
  • dekking beperkt tot Dubai zelf, en niet daar buiten;
  • keuze ziekenhuizen is beperkt;
  • bij ziekte/ongeval kan een dienstverband, en daarmee ook de ziektekostenverzekering, per direct worden beëindigd.

Om verschillende redenen kiezen expats vaak voor het volgende combinatie:

  1. Met een minimale voorziening/verzekering voorzien in de lokale verplichtingen;
  2. Een expatverzekering om de gewenste dekking en service en mogelijkheden te hebben, naar Nederlandse maatstaven.

3. Korting op een expatverzekering in Dubai?

  • Enkele expatverzekeraars geven korting op de premie ziektekosten, indien men naast de expatziektekostenverzekering ook een (verplichte) lokale dekking heeft. Neem contact op om te overleggen over de mogelijkheden
  • Wat wenselijk is, hangt af van de persoonlijke situatie, voorkeuren en plannen. En ook van de ervaringen met lokale verzekeringen.

 

Vraag advies aan

U kunt via onze website advies aanvragen over mogelijke ziektekostenverzekeringen voor uw langdurige verblijf in Dubai.

 

Reisadvies voor Dubai van Buitenland Zaken

Gerelateerde informatie

Per 7 juli opent Dubai de grenzen voor zakenreizigers en vakantiegangers. Staatsburgers en andere inwoners van Dubai mogen vanaf dinsdag 23 juni weer reizen naar Dubai.  Bezoekers aan Dubai moeten een internationale ziektekostenverzekering hebben die Covid-19 dekt gedurende hun verblijf. JoHo Insurances biedt verzekeringen die hier aan voldoen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Expats krijgen vaak te maken met specifieke belastingen en andere extra kosten voor expats. Zo heeft Saudi Arabië een expat tax, en hebben de Britten plannen om expats meer te laten betalen aan de NHS (1). Er is ook een groeiend aantal landen dat expats een verplichte verzekering laat afsluiten.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.