Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Expat en emigranten naar Curaçao

Voor wonen, werken en verzekerd zijn op Curaçao geldt een aantal aandachtspunten.

 

Lokaal verzekerd op Curaçao?

Op Curaçao kan men worden verzekerd via de lokale SVB, bijvoorbeeld indien men werk heeft. Lokaal verzekerd zijn kent wel een aantal beperkingen. Zo is er alleen dekking op Curaçao zelf. De zorg op Curaçao kent zijn beperkingen. In bepaalde situaties (met name bij complexere medische problemen) is het wenselijk om ook buiten Curaçao naar een arts of ziekenhuis te kunnen gaan. Om die reden heeft een aantal inwoners naast de lokale dekking een particuliere ziektekostenverzekering met ruimere dekking. En soms heeft men die in plaats van de SVB dekking:

 

Particulier verzekerd zijn voor ziektekosten in plaats van via de SVB?

Het is mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor het niet verzekerd zijn voor de basisverzekering ziektekosten als u reeds verzekerd bent via een particuliere ziektekostenverzekering met wereldwijde dekking. Deze verzekering moet minstens dezelfde dekking bieden als die van de basisverzekering. Meer informatie over dit onderwerp is bij de SVB te verkrijgen -  www.svbcur.org .  Jaarlijks kan voor 1 april een vrijstelling voor het niet betalen van de basisverzekering worden aangevraagd. De goedkeuring/vrijstelling is aan een aantal voorwaarden verbonden.

Onze laatste blogs over de Curaçao:

31-08-2017 - BLOG: Verzekeringsplicht na emigratie

Expats krijgen vaak te maken met specifieke belastingen en andere extra kosten voor expats. Zo heeft Saudi Arabië een expat tax, en hebben de Britten plannen om expats meer te laten betalen aan de NHS (1). Er is ook een groeiend aantal landen dat expats een verplichte verzekering laat afsluiten.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
E: info@johoinsurances.org

Uitgebreide contact-informatie (telefonisch contact, afspraak).