Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijvblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Digital Nomads

Op deze pagina aandacht voor de administratieve zaken en internationale verzekeringen specifiek gericht op Digital Nomads.

 

Bron Wikipedia: “.....Digitale nomaden zijn personen die het internet gebruiken om hun werk locatie-onafhankelijk uit te voeren. Tegelijkertijd leven ze een "nomadisch" bestaan door veel te reizen en op die manier optimaal gebruik te maken van hun flexibele manier van werken en geld verdienen…..”.

 

Wet- en regelgeving is met name gericht op vaste en standaard-situaties, en niet op de door een digital nomad gewenste flexibiliteit van leven. Met betrekking tot de administratieve zaken, verzekeringen, sociale voorzieningen en belastingen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen:
 

1) Ingezetene van Nederland 

Kenmerken:

 • Ingeschreven in NL, eigen woonruimte/kamer in NL;
 • Daadwerkelijk 4 maanden of langer per jaar in NL;
 • Belastingplichtig in NL.
 • Je reist regelmatig, je verblijft vaker enkele maanden elders op leuke locaties om te wonen en werken. In deze situatie is er nog niet zoveel aan de hand. De meeste zaken lopen door. 
 • Belangrijkste aandachtspunt (binnen ons vakgebied) is het regelen van een reisverzekering (aanvullend op je basiszorgverzekering):
  • die dekking geeft ook tijdens werkzaamheden;
  • waarmee je lang genoeg aaneengesloten in het buitenland mag verblijven;
  • die rekening houdt met je bestemmingen en mogelijke avontuurlijke sporten die je doet.

Neem contact op voor de meest interessante mogelijkheden.

(Bedrijfsmatige verzekeringen kunnen op de reguliere manier in NL worden geregeld.)
 

2) Niet-ingezetene van Nederland

Kenmerken:

 • Uitgeschreven uit de gemeente, geen woonruimte meer in NL;
 • Grootste deel van het jaar buiten NL, slechts voor vakanties / kort verblijf in NL;
 • Niet belastingplichtig in NL.
 • Je blijft overigens wel Nederlander, met je Nederlandse paspoort!

Je hebt meerdere locaties in het buitenland waar je wel verblijft. Woon je met name op 1 plek, dat kan dat natuurlijk ook, je bent dan echter niet zo zeer een digital nomad maar een “ouderwetse” expat of emigrant ;-)  . In deze situatie is het relatief eenvoudig om uit te zoeken, omdat in principe (vrijwel) alle voorzieningen en rechten en plichten vanuit NL vervallen. Belangrijk is het dan om verzekeringen te regelen waarbij je geen ingezetene hoeft te zijn. Maak gebruik van ons online adviesformulier om een specifiek advies voor jouw situatie te krijgen.
 

3) Grijs gebied

Vanzelfsprekend is er een grijs gebied, en is het leven niet zo zwart wit als hiervoor geschetst. Dat creëert echter vaak wel een wat lastigere situatie om te beoordelen door de diverse instanties. Hou daar rekening mee! Het regelen van zaken vergt meer maatwerk. En je zal soms keuzes moeten maken. Bedenk daarmee ook dat het kiezen voor vrijheid en flexibiliteit soms ten koste gaat van bepaalde zekerheden en voorzieningen.

Persoonlijk advies over internationale verzekeringen

Advies is altijd gebaseerd op de persoonlijke situatie, wensen en plannen. We helpen graag mee, en we willen je vragen ons online adviesformulier in te vullen. Op basis hiervan kunnen we aangeven wat mogelijk is, wat de kosten zouden zijn en waar je eventueel nog meer aan zou moeten denken. JoHo Insurances adviseert over onder meer de volgende internationale verzekeringen en geeft informatie over voor Digital Nomads relevante onderwerpen:

 1. Ziektekostenverzekering;
 2. Medische evacuatie en repatriëring;
 3. Reisverzekering;
 4. Aansprakelijkheidsverzekering;
 5. Rechtsbijstandsverzekering;
 6. Ongevallenverzekering;
 7. Inboedel in het buitenland;
 8. Overlijdensrisicoverzekering (levensverzekering);
 9. Het verzekeren in risicogebieden;
 10. Pensioen, AOW gat, Fiscale zaken (via partners).

Mogelijk geschikte internationale verzekeringspakketten voor wereldwijd wonen, werken en reizen:

Links naar informatie:

Tips, Misverstanden en valkuilen

1) "Ik heb toch een doorlopende reisverzekering?"

Doorlopende reisverzekering zijn een goede optie, indien iemand in NL woont en werkt, en tijdelijk op reis/vakantie gaat. Vereisten hier bij zijn een eigen woonruimte hebben en hier ingeschreven zijn bij de gemeente (BRP), een geldige basiszorgverzekering hebben lopen, niet vanwege werk in het buitneland zijn (tenzij expliciet meeverzekerd). Als je aan 1 van deze punten niet voldoet, is er dus geen dekking!

2) Van alle walletjes willen mee-eten, wel de lusten en niet de lasten.

Van te veel walletjes willen eten (wel aow opbouw, geen basiszorgverzekering,  geen belasting betalen, goedkope doorlopende reisverzekering aanhouden, etc.) kan leiden tot een onjuistheden, en tegenstrijdigheden. Flexibiliteit en vrijheid gaat soms ten koste van bepaalde zekerheden en voorzieningen. Laat je ook niet teveel wijsmaken door anderen. Soms hebben anderen het gewoon niet goed geregeld. Als het mis gaat hoor je het meestal ook niet. Of is de situatie anders, waarbij het bij hen wel kan en bij jou niet.

3) "Ik blijf gewoon ingeschreven staan"

Heb je een eigen woonruimte, en ben je vaker in NL, dan kan dat. Heb je geen eigen woonruimte meer? En ben je langer dan 8 maanden per jaar (hoeft niet aaneengesloten te zijn) buiten NL, dan moet je je volgens de regels uitschrijven. Soms schrijft men zich op een ander adres in, van familie of bekenden. Dat kan best lang goed gaan. Maar gemeentes en/of zorgverzekeraars kunnen er ook "achter komen", en iemand op basis daarvan per direct uitschrijven. 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.