Agenda

Expat- en Emigratiedag

Bezoek ons op de eerstvolgende JoHo Expat- en Emigratiedag in het JoHo Center Den Haag.

Klik hier voor uitgebreide informatie over deze inloopdagen.

Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Fiscaal advies voor expats en emigranten

Bij vertrek naar het buitenland moeten er vrijwel altijd ook fiscale zaken geregeld worden. Als u emigreert en dus in een ander land gaat wonen, moet u in dat andere land belasting betalen. Tot het moment van vertrek bent u nog gewoon in Nederland belast over uw wereldinkomen. Na vertrek is het afhankelijk van uw persoonlijke situatie of u nog in Nederland belast bent over bepaalde bronnen van inkomen, denk bijvoorbeeld aan een in Nederland gelegen (vakantie)woning. Bij emigratie dient u in ieder geval een emigratie aangifte in te vullen. Daarnaast kunnen de volgende zaken een rol spelen:

  • Komen bepaalde aftrekposten nog voor aftrek in aanmerking
  • Hoe om te gaan met een eigen bedrijf, welke bedrijfsvormen zijn verstandig
  • Wat zijn de voor- en nadelen van gedetacheerd worden naar verdragslanden
  • Wat zijn de fiscale gevolgen van het aanhouden van een huis in Nederland
  • Zijn er fiscale regelingen bij vermogen in relatie tot emigratie

De juiste informatie vinden en de goede mensen te spreken krijgen over uw specifieke fiscale situatie kan best lastig zijn. Vanuit onze expertise (buitenlandverzekeringen) werken wij samen met een aantal partners die gespecialiseerd zijn in fiscaliteiten bij langdurig verblijf in het buitenland. De organisaties hebben elk hun eigen expertise. De één is meer gericht op het individu en de andere meer op de bedrijfsmatige emigrant.

Kosten aangifte en advies?

Heeft u met name hulp nodig bij het opstellen van uw (emigratie) aangifte dan kunt u daarvoor terecht bij onze partner Dutch Tax Returns B.V. Dutch Tax Returns is gespecialiseerd in online aangiften inkomstenbelasting voor expats. Zij bieden hun diensten aan tegen vooraf vastgestelde, concurrerende prijzen. Daarnaast hebben zij ruime ervaring met het verzorgen van aangiften inkomstenbelasting voor expats. Voor een vast bedrag van € 175 incl btw (€ 215 inclusief fiscale partner) bereiden zij uw aangifte voor en versturen deze elektronisch namens u naar de Belastingdienst. Uiteraard na uw akkoord. Ook M-biljetten, door de Belastingdienst uitsluitend op papier ter beschikking gesteld, kunnen zij elektronisch voor u opstellen en indienen. Bespaar u de tijd en moeite van het zelf op papier opstellen van uw migratie aangifte. Voorkom bovendien dat u een te hoog bedrag aan premies volksverzekeringen betaalt doordat u in het papieren aangiftebiljet niet de juiste gegevens invult. Wij brengen u graag in contact met onze partner Dutch Tax Returns.

Voor emigranten die geen bijzondere fiscale zaken geregeld hoeven te hebben, geen bijzondere bezittingen hebben (bijvoorbeeld huizen in het buitenland) of geen ondernemer zijn kan er een advies gegeven worden waarmee het fiscale bestaan in Nederland 'afgesloten' wordt. Een advies en de aangifte zonder complexe factoren kost ongeveer 500 tot 750 euro.

Complexe vraagstukken?

Voor personen en bedrijven met complexere vraagstukken is een uitgebreider advies nodig. Bij complexere situaties kunt u denken aan:

  • zelfstandig ondernemers
  • bedrijven die een buitenlandse vestiging willen gaan opzetten
  • personen die een bedrijf in Nederland aanhouden of juist meenemen naar het buitenland
  • personen die beschikken over vermogen en bezittingen
  • bedrijven die werknemers uitzenden naar het buitenland

Ook hiervoor hebben wij een betrouwbare partner. De kosten van dat fiscale advies zijn dan afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Contact

Voor vragen over het doen van aangifte en een eenvoudig advies, ga dan naar de website van Dutch Tax Returns.

Gaat het waarschijnlijk om een complexere fiscale situatie, neem dan contact op met Limes International, de contactgevens staan in de document (pdf).

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances

JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Hoe kunnen we u helpen?

Voor advies en vragen over verzekeringen voor een verblijf in het buitenland vult u het adviesformulier in voor vrijblijvend en kosteloos advies.

Contact

JoHo Insurances

Paviljoensgracht 18
2512 BP The Hague
The Netherlands
E: info@johoinsurances.org

Uitgebreide contact-informatie (telefonisch contact, afspraak).