JoHo Insurances biedt de SafetyWing Nomad Insurance reisverzekering aan

12 juli 2022

Sinds 2021 biedt JoHo Insurances ook de SafetyWing Nomad Insurance reisverzekering aan. Deze internationale reisverzekering wordt internationaal sterk gepromoot. Op het eerste gezicht ziet het er uit als een goede internationale reisverzekering. In veel situaties kan deze reisverzekering worden gebruikt, dat maakt de reisverzekering flexibel. Nu wij meer kennis hebben over deze reisverzekering, zien wij ook enkele belangrijke beperkingen die op deze reisverzekering van toepassing zijn.

Informatie en aanvragen

Alle informatie (dekking, premie, voorwaarden, offerte maken en aanvragen) over de SafetyWing Nomad Insurance reisverzekering

Belangrijke aandachtspunten:

De volgende twee aspecten komen in alle beschikbare informatie niet altijd duidelijk naar voren, maar ze zijn wel belangrijk om te weten mocht je overwegen de reisverzekering aan te vragen:

1. Niet voor werkenden

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, is deze verzekering NIET geschikt voor werkenden en dus ook NIET voor digital nomads. Er is geen dekking indien men ivm werk in het buitenland is. Dit hebben wij meermaals nagevraagd, en dat is expliciet bevestigd: "we cannot provide coverage when the customer is working (including while working on a laptop)."

Je kan je afvragen of ze er achter komen dat je werkende bent. Maar het is een risico om geen open kaart te spelen. Als er ernstige (en dus dure) medische zaken spelen, zijn verzekeraars geneigd extra onderzoek te doen. En zeker niet-EU verzekeraars draaien de bewijslast soms om: bewijs maar dat je niet aan het werk was, gedurende het verblijf van x-maanden in land/plaats Y. Bij dit soort potentiële problemen is het fijn een verzekering te hebben die in de EU is gevestigd, vanwege betere bezwaar- en klachtenprocedures, en EU recht.

2. Geen jaarlijkse renewal (verlenging), wel opnieuw aan te vragen

De verzekering kan niet verlengd worden aan het einde van ieder jaar. De verzekering kan wel opnieuw voor een jaar worden aangevraagd, tot 69-jarige leeftijd. Zo lijkt het op een langlopende verzekering. Er is echter een belangrijke beperking van toepassing: "After 364 days you have to re-purchase new coverage if you will be away from your home country longer; with a new policy the deductible and benefits will reset, as will the pre-exisiting condition look back." Dit betekent dat indien iets medisch is voorgevallen, er vanaf het volgende jaar geen dekking meer is. Dat geeft een groot risico indien je langere tijd verzekerd wilt zijn.

Of deze reisverzekering voor jou geschikt is, hangt dus af van je situatie, plannen en wensen. Gezien ons grote aanbod aan verzekeringen, raden we aan om je plannen aan ons voor te leggen, dan denken we met je mee.