Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Aansprakelijkheid eigenaar woning in Nederland

Gepubliceerd: 
Monday, 5 December, 2022

Verzeker uw woning in Nederland

Indien u naar het buitenland vertrekt, dan vervallen vaak de reguliere (woon)verzekeringen in Nederland, waaronder ook de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. De volgende factoren spelen een rol bij het vervallen van dekking en/of het vervallen van de gehele aansprakelijkheidsverzekering:

  1. Uitschrijven gemeente.
  2. Gebruik van de woning: verhuur of leegstand (niet vast bewoond)

Wat is het nut van een aansprakelijkheidsverzekering voor uw woning?

Een aansprakelijkheidsverzekering in verband met eigendom van een woning geeft dekking indien bezit van de woning tot schade aan derden (buren, huurders, anderen) leidt. Denk aan de volgende situaties:

  • Een dakpan valt op een auto van de buren.
  • Door brand in de woning (bv door kortsluiting) volgt schade/letsel aan de huurders en/of de (woning van de) buren.
  • Lekkage zorgt voor schade aan inboedel of woning van de onderburen (aansprakelijkheid).

Hoe aansprakelijkheid van uw woning in Nederland te verzekeren?

Wij bieden de volgende verzekeringen, voor Nederlanders die in het buitenland woonachtig zijn en een woning in Nederland bezitten.

1. Aansprakelijkheid voor een verhuurde woning verzekeren
Binnen het verzekeringspakket voor de verhuurde woning, kan verhuurdersaansprakelijkheid worden verzekerd. Binnen dit pakket zijn ook andere verzekeringen voor de verhuurde woning of het verhuurde appartement te verzekeren.

Niet geschikt voor onder andere kamerverhuur, kortdurende (vakantie/airbnb) verhuur.

2. Aansprakelijkheid voor een leegstaande woning verzekeren
Via de aansprakelijkheidsverzekering binnen het Wonen in het Buitenland verzekeringspakket kunt u de aansprakelijkheid voor eigenaren van een woning in Nederland verzekeren

Deze geldt indien u een tweede woning (dit kan ook uw eigen leegstaande woning in Nl zijn), een recreatiewoning, stacaravan huisje op een volkstuincomplex of woonboot bezit. Voorwaarde is dat deze verblijven niet uitsluitend bedoeld zijn voor verhuur aan derden.

 

Hoe aansprakelijkheid van uw (huur)woning in het buitenland verzekeren?

Het verzekeren van aansprakelijkheid mbt een woning in het buitenland is een ander verhaal, veel moeilijker te verzekeren. Er kan sprake zijn van de volgende situaties:

  1. Eigen woning - het verzekeren van aansprakelijkheid richting derden.
  2. Huurwoning - het verzekeren van schade aan de huurwoning.

Eigen woning
Dit is vaak alleen in het woonland (het land waar de woning zich bevindt) te verzekeren.

Huurwoning

  • Schade aan een huurwoning is vaak niet of beperkt meeverzekerd op particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen, ook niet op specifieke expat/buitenland aansprakelijkheidsverzekeringen van OOM en de Goudse.
  • Wetgeving en afspraken tussen verzekeraars kunnen verschillen per land. Zo ligt de verantwoordelijkheid in veel landen meer dan in Nederland bij de huurder (huurdersaansprakelijkheid / tenants liability) . Dit geldt onder andere in België, Frankrijk, Italië en de USA. Vraag goed na bij de huur van een woning wat uw verantwoordelijkheden zijn, en hoe dat te verzekeren is. Een lokale huurdersaansprakelijkheidsverzekering sluit vaak het beste aan op nationale wet- en regelgeving.

 

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!