Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

OOM Verzekeringen - veranderingen in 2023

Gepubliceerd: 
Friday, 18 November, 2022

Verandering van premie en eigen risico keuzes

  OOM Verzekeringen heeft deze week de veranderingen voor 2023 bekend gemaakt voor de volgende twee verzekeringen:

  1. Eigen risico ziektekostenverzekering

  • De optie “0 euro eigen risico” gaat vervallen voor nieuwe verzekerden, per 1 januari. De opties 250 / 500 / 1.000 euro p.j.p.p. blijven bestaan.
  • Heeft u nu een verzekering met 0 euro eigen risico? Dan blijft dit vooralsnog ongewijzigd, u behoudt dit eigen risico.
  • Hoe dit in de toekomst zal lopen, is op dit moment nog niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor mutaties en toevoeging van verzekerden op de polis. Daarover volgt later meer duidelijkheid.
  • Indien u het eigen risico wilt wijzigen, dan kan dat alleen aan het einde van het verzekeringsjaar. Welke datum dat is, kunt u op uw polis vinden achter "Contractvervaldag".

  2. Premiestijging ziektekostenverzekering 2023 (OOM WIB)

  De premie van de ziektekostenverzekering van de OOM Wonen in het Buitenland verzekering kan om 2 redenen zijn gestegen:

  1. Stijging algemeen premie niveau (geldt voor alle verzekerden).
  2. Op basis van het bereiken van een hogere (duurdere) leeftijdscategorie per 1/1. Dit vindt om de 5 a 10 jaar plaats, afhankelijk van de verzekering en de leeftijd.

  Indien dit jaar beide factoren spelen, dan is de stijging deze keer relatief hoog. de leeftijdsafhankelijk stijging zal dan echter voorlopig niet meer plaatsvinden.

  De algemene premiestijging (1) verschilt, afhankelijk van:

  • Leeftijd
  • Verzekering
  • Regio
  • Dekkingsniveau

  De minimale stijging is 5%, dat is netjes en relatief laag. De hoogste percentages zijn 10%-17%.Dit geldt met name voor de hoogste dekking en de duurdere regio’s en landen.

  De premie van ziektekostenverzekering van de OOM Tijdelijk in het Buitenland verzekering blijft voor bestaande verzekerden gelijk tijdens de aangevraagde looptijd.

  De premies van de andere verzekeringen binnen deze 2 pakketten zijn vooralsnog niet gestegen.

  3. Uw verzekering nu per direct opzeggen in verband met de stijging?

  Advies:

  • niet doen.

  Dit kunt u altijd later nog doen, de verzekeringen van OOM zijn namelijk dagelijks (ook tussentijds) opzegbaar zonder opzegtermijn. Doorloop eerst de opties onder punt 4.

  Hou ook rekening met het volgende:

  • De stijging is niet ieder jaar hetzelfde. er zijn ook jaren geweest met een lage stijging, of zelfs geen stijging.
  • Bij andere verzekeringen stijgen de premies voor ziektekosten ook. Het is mogelijk dat uw huidige premie nog steeds relatief voordelig is, vergeleken met andere ziektekostenverzekeringen. Om hier zeker van te zijn doe dan een nieuwe adviesaanvraag (zie punt 4).

  4. Een hoge premiestijging? Wat kunt u doen?

  Is uw premie veel gestegen en wilt u kijken wat er mogelijk is, om de premie te verlagen? Daar zijn verschillende mogelijkheden voor:

  Optie 1. Verhoging eigen risico van de ziektekostenverzekering.
  Indien u nog niet het hoogste eigen risico heeft, dan kunt u overwegen om een hoger eigen risico te nemen, om premie te besparen. Indien u het eigen risico wilt wijzigen, dan kan dat alleen aan het einde van het verzekeringsjaar. Welke datum dat is, kunt u op uw polis vinden achter "Contractvervaldag". Vanzelfsprekend is dat alleen interessant indien er de komende jaren vermoedelijk weinig kosten worden gemaakt. Dit blijft vanzelfsprekend een inschatting.

  Een punt van aandacht is dat u niet zonder meer op een later moment dit eigen risico weer kunt verlagen. Een verzoek tot verlaging van het eigen risico wordt beoordeeld op basis van een nieuwe gezondheidsverklaring, en kan dus ook worden geweigerd door de verzekeraar.

  Optie 2. Verlagen dekkingsniveau ziektekosten
  Indien u nu een hoger dekkingsniveau heeft, dan kunt u bekijken of het verlagen van dekking zinvol kan zijn, om premie te besparen. Ook de lagere dekkingsniveau's geven dekking voor kosten in verband met ziekenhuisopname, operaties, evacuatie en medicijnen. Bekijk hiervoor eerst het dekkingsoverzicht goed, hierin kunt u zien wat wel/niet is verzekerd onder de verschillende dekkingsniveau’s. Zo kunt u zien welk dekkingsniveau bij uw wensen past.

  Een punt van aandacht is dat u niet zonder meer op een later moment dit dekkingsniveau weer kunt verhogen. Een verzoek tot verhoging van het dekkingsniveau wordt namelijk beoordeeld op basis van een nieuwe gezondheidsverklaring, en kan dus ook worden geweigerd door de verzekeraar.

  Optie 3. Adviesaanvragen en premies vergelijken
  Wilt u weten welke mogelijkheden er nog meer zijn voor u?

  Op basis van deze (gratis) adviesaanvraag zullen wij u informeren over eventuele alternatieven en premies van vergelijkbare verzekeringen. Geef bij deze aanvraag graag duidelijk aan hoe u nu bent verzekerd, en met welk dekkingsniveau.

   

  Labels: 

  Gratis persoonlijk advies

  Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

  Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

  JoHo Insurances
  JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

  © JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

  Hoe kunnen wij u helpen?

  Stap 1: Contact
  Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

  Stap 2: Advies
  Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

  Stap 3: Aanvragen verzekering
  Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

  Stap 4: Service
  Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

  Stap 5: Beëindiging
  Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

  Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

  4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
  Toon
  JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
  Kristof
  JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
  Bram
  In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
  Nienke
  JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!