Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Verzekeringen: duurzaam, groen, sociaal en maatschappelijk verantwoord?

Gepubliceerd: 
Friday, 21 October, 2022
Wereldkaart

Duurzaam, groen, sociaal, maatschappelijk verantwoord?

De vraag in hoeverre aangeboden verzekeringen duurzaam, groen, sociaal en maatschappelijk verantwoord zijn, is actueel. Het antwoord is echter wat complexer.

Informatie van de verzekeraars zelf:

Informatie over de werkwijze van Verzekeraars betreffende duurzaam, groen, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen is te vinden in de jaarverslagen en op de websites. Hierbij van enkele verzekeraars de verwijzingen naar de juiste plekken op de websites:

  • Goudse Verzekeringen - website (duurzaam ondernemen)
  • OOM Verzekeringen - website (beleggingsbeleid)
  • Allianz Care - website (social-responsibility)

Gedragscodes en controlerende nstanties en organisaties

Er zijn verschillende initiatieven, gedragscodes en instanties die duurzaam, groen & maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren en/of beoordelen. Enkele voorbeelden:

  • Het IMVO Convenant Verzekeringssector (IMVO = Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).
  • Het commitment van de financiële sector aan het Klimaatakkoord.
  • De Nederlandse Stewardship Code.
  • De Global Compact-principes van de Verenigde Naties - een wereldwijd initiatief van de Verenigde Naties met tien principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptie.
  • ESG beleggen (Environmental, Social en Governance) - bij het beleggen rekening houden met milieuaspecten, sociale aspecten en de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd.
  • Fair Finance Guide International.
  • Eerlijke geldwijzer.

Duurzaam, groen, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen omvat een groot aantal aspecten. Wettelijke vereisten verschillen daarbij per branche, rechtsvorm en land. Het vergt dus veel kennis en kunde om verzekeraars en financiële instellingen goed te kunnen beoordelen. Wij adviseren u om een beoordelende organisatie te kiezen, die past bij uw wensen en voorkeuren.

Relevante aspecten wat betreft Reis- en ziektekostenverzekeringen?

JoHo Insurances bemiddelt met name in verzekeringen waarbij er geen sprake is van vermogensopbouw. Dit betekent dat het beleggingsbeleid van een verzekeraar wat betreft de afgesloten verzekering(en) minder relevant is: uw geld wordt dus niet in "verkeerde" beleggingen gestoken, want de inleg wordt niet of nauwelijks belegd. Het is voor dit type verzekeringen in feite iets minder relevante, omdat er geen of beperkt geld wordt belegd. En het belegde vermogen is met name van invloed op de impact die een verzekeraar kan hebben.

Hopelijk geeft deze informatie meer inzicht in de aspecten rondom duurzaam, groen, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap door de samenwerkende verzekeraars.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!