Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Ziektekostenverzekeringen in de USA

Gepubliceerd: 
Monday, 11 February, 2019

Een voordeliger alternatief voor uw huidige ziektekostenverzekering?

 

Het extreem hoge medisch prijspeil in de USA, en de daarmee gepaard gaande extreem hoge premies voor ziektekostenverzekeringen, blijft een punt van aandacht. Zo kregen wij recent te maken met:

  • Een blindedarmoperatie, kosten 44.790 USD. Vergoeding naar Nederlands tarief was 7.150 euro.
  • Een bevalling, kosten 79.000 USD. Vergelijkbare kosten in Nederland: 10.000-15.000 euro.

Dit onderstreept het belang van een goede dekking, tegen kostprijs (dus ongeacht de behandeling in Nederland zou kosten). Wij verwachten dat deze trend (hoge/stijgende premies en medische kosten) voorlopig door blijft zetten.

Detachering - valkuil

Bij officiële detachering loopt in Nederland onder andere de basiszorgverzekering door. Dat is goed om voor zorg in Nederland verzekerd te zijn. Dat is ook het idee van detachering, dat de voorzieningen in Nederland geldig blijven. Het is echter een misverstand dat daarmee ook voldoende dekking is in de USA. De Nederlandse basiszorgverzekering dekt namelijk maar zeer beperkt in de USA, namelijk tot maximaal het in Nederland geldende (gecontracteerde) tarief. In bovenstaande voorbeelden is te zien hoe groot de verschillen kunnen zijn. Met een aanvullend pakket wordt er meer vergoed, echter alleen voor onvoorziene en acute hulpverlening. Dit is wellicht voldoende tijdens een korte reis, maar wanneer u er maanden of jaren woont, erg beperkt. 

Aangezien detachering zal plaatsvinden vanuit de Nederlandse werkgever, bieden wij juist voor dit soort situatie verzekeringspakketten waarmee werkgevers de uitgezonden werknemers goed kunnen verzekeren, gericht op de specifieke risico's en aandachtspunten in de USA.

Is er vrije keuze van zorgverlener, of wordt er met een netwerk-provider gewerkt?

In Nederland zijn wij hier ondertussen ook bekend mee geworden: het verschil tussen een natura verzekering (alleen volledige vergoeding bij bezoek van gecontracteerde zorgverleners) en restitutie (geen vereisten, vrije keuze) verzekering. In de USA zijn de verschillen in kosten bij gebruik van zorgverleners binnen of buiten het zorgnetwerk nog veel groter dan in Nederland. Verzekeraars maken daarom bijna allemaal gebruik van een netwerk-provider, om zorgkosten te beperken -> en om daarmee ook de premie-stijgingen te beperken*. 

Er zijn echter ook verzekeraars te vinden die wel met een netwerk-provider werken, maar daarbij geen beperkingen toepassen indien iemand van een zorgverlener gebruik maakt die buiten het netwerk valt.

* Bij voorkeur heeft u natuurlijk vrije keuze zorgverlener. Echter, een verzekeraar die de kosten goed kan managen, kan daarmee ook premie-stijgingen beperken. Een beperkte keuzevrijheid kan zich dus vertalen in een lagere premie. Waarbij dit natuurlijk niet ten koste mag gaan van het niveau van de zorg. 

Update PPACA (Obamacare)

Alhoewel dit onderwerp niet meer zo top-of-mind is, horen we nog steeds dat er bij belastingaangiftes wordt gevraagd om het type verzekering dat men heeft. Een verklaring van de verzekeraar moet soms worden meegestuurd. Indien nodig kunnen wij voor zowel een individu als voor een (werkgevers)collectief, verzekeringen bieden die aan de PPACA vereisten voldoen. Hou altijd uw situatie in de gaten, wat betreft een eventuele plicht om een "PPACA proof" ziektekostenverzekering te hebben.

Meer informatie en verzekeringsmogelijkheden in de USA? 

Op onze landenpagina USA vindt u meer informatie specifiek gericht op de USA en internationale ziektekostenverzekeringen.
 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!