Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Trends: de premie-ontwikkeling van internationale ziektekostenverzekeringen

Gepubliceerd: 
Tuesday, 6 November, 2018

Premies (2019) van internationale ziektekostenverzekeringen

De premies voor internationale ziektekostenverzekeringen worden jaarlijks herzien door de verzekeraars. Meestal worden in november en december de premies voor het volgende jaar bekend gemaakt. Eind 2018 worden de premies 2019 bekend van de verzekeraars waar wij mee samenwerken. Op deze plek houden wij de premie-ontwikkeling van de door Nederlanders meest gebruikte internationale ziektekostenverzekeringen bij:

 • Goudse Expat Pakket: varierend van gelijk (de "dure" landen ex USA), +5 tot +10% (USA) en 2% (rest van de wereld)
 • Goudse NGO Zendelingenpakket:  nnb
 • OOM Wonen in het Buitenland: +3% tot +10% (afhankelijk van dekking en regio)
 • OOM Tijdelijk in het Buitenland: nnb
 • International Expat Insurance: 0% (geen stijging dus)
 • You Genio Globality Health: nnb
 • Cigna Global*: zie hieronder voor een toelichting;
 • Allianz Worldwide Care: gemiddeld +5%
 • Expat & Co Europat Localplus: 0%;

* Cigna Global: 2 maal per jaar worden premies aangepast. Dit verschilt per land, per dekking, per leeftijd en per gezinssamenstelling. Het is daarom niet mogelijk om een algemeen beeld te geven van de premie ontwikkeling.

Op deze pagina ook informatie van de afgelopen jaren, zodat u een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen.

   

  Ontwikkelingen en trends 2018 - 2020

  1) Premie stijgingen in regio Azië

  Met name in enkele Aziatische landen (China, Singapore, Hong Kong) stijgen de kosten voor medische zorg enorm. Dit heeft tot gevolg dat:

  • Premies ziektekosten voor dekking in die betreffende landen meer dan gemiddeld stijgen;
  • Meer verzekeraars overgaan tot een regio-indeling waarbij voor de betreffende landen een hogere premie in rekening wordt gebracht.

  2) USA wordt duurder en duurder

  In de USA blijven de kosten (en daarmee de premies) maar stijgen. Om u een idee te geven van de gemiddelde zorgkosten in Amerika:

  • Kosten voor een reguliere bevalling in een ziekenhuis: tot 40.000-80.000 USD;
  • Acute blindedarmontsteking: 40.000 USD;
  • Orthodontie voor een kind: 6.000-8.000 USD.

  3) Beperkter aanbod aan Nederlandse verzekeraars

  Het aanbod aan Nederlandse verzekeraars wordt kleiner en kleiner. Jaarlijks stoppen verzekeraars met het aanbieden van internationale dekking aan nieuwe klanten (VGZ, ONVZ, Delta Lloyd, CZ, Avitea, e.a.), en worden (indien mogelijk) portefeuilles geheel overgedragen (bv XHI/Zilveren Kruis). Dit heeft met de volgende factoren te maken:

  • Kleine omvang van de portefeuille: weinig verzekerden, hogere vaste lasten, te kleine schaal;
  • Veroudering (veel verzekerden met hogere leeftijd = meer medische kosten dan gemiddeld) van de portefeuille: forse stijging van de kosten;
  • Internationaal verzekeren is een andere tak van sport dan het aanbieden van de NL-basiszorgverzekering, te weinig specifieke kennis en kunde.

  Gespecialiseerde verzekeraars als de Goudse (Expat Pakket) en OOM (Wonen in het Buitenland) houden wel goed vol, juist vanwege de specialisatie.

   Premies 2018 

   Aan de wijziging van premie liggen verschillende factoren ten grondslag:

   • Medisch prijspeil;
   • Aantal schades en claims;
   • Overige kosten;
   • Aanpassing voorwaarden.

   Hieronder een overzicht van de verwachtte premies voor komend jaar van de verzekeraars waar wij mee samenwerken en enkele andere verzekeraars:

   • Goudse Expat Pakket*: indicatie 0% ("dure" landen excl USA), +3% tot +6% (wereld excl USA/dure landen), +5% tot +15% (USA).
   • OOM Wonen in het Buitenland: 0% en +10% (regio China, Singapore, Hong Kong, Maleisië, Indonesië);
   • International Expat Insurance: +3% (Bronze, Essential) en +10% (Gold);
   • You Genio Globality Health: nog niet bekend
   • Cigna Global**: zie hieronder voor een toelichting;
   • Allianz Worldwide Care: +8% tot +10%;
   • Expat & Co Europat Localplus: 0%;
   • XHI Zilveren Kruis: gestopt per 1/1/2017, overgegaan in (het relatief dure) AXA PPP. Premie Axa stijgt relatief hard na eerste jaar na overgang.

    * Goudse Expat pakket: de verandering van premie verschilt per leeftijd, dekking en regio. De premie daling heeft betrekking op de regio Inclusief de "dure landen"  (Singapore, Hong Kong, e.a.) maar exclusief de USA.

   ** Cigna Global: 2 maal per jaar worden premies aangepast. Dit verschilt per land, per dekking, per leeftijd en per gezinssamenstelling. Het is daarom niet mogelijk om een algemeen beeld te geven van de premie ontwikkeling.

   Aandachtspunten

   • Bij internationale ziektekostenverzekeringen speelt mee dat het prijspeil per land/regio kan wijzigen. En verzekeraars kunnen premies bepalen op basis van verschillende uitgangspunten: op basis van woonland, op basis van woonregio of op basis van dekkingsgebied. Ook kan een verzekeraar een premie-regio indeling aanpassen, zoals OOM Verzekeringen per 2018 heeft gedaan voor inwoners van China, Singapore, Hong Kong, Maleisië, Indonesië. Zo wordt ook voorkomen dat de premie in goedkopere regio's niet onnodig stijgt;
   • In de regel stijgen de premies, omdat de kosten van de medische zorg toenemen in verband met nieuwe behandelmethodes, nieuwe medicijnen en nieuwe technieken. 
   • Verzekeraars kijken ook naar de kosten per dekking, omdat de gemiddelde kosten per dekking kunnen verschillen. Zo kan het percentage stijging per dekkingsniveau verschillen.
   • Naast een algehele aanpassing van de premies, geldt dat iemand bij een verzekeraar in een hogere (=duurdere) leeftijdscategorie kan komen. Dus ook bij een "overall" gelijkblijvende premie kan de premie voor een individu stijgen, indien hij/zij in het nieuwe jaar in een hogere leeftijdscategorie is gekomen. "Pech" heeft men vooral indien er gelijktijdig sprake is van een algehele verhoging, en een verhoging in verband met de leeftijdscategorie.
   • Premies kunnen ook enkel voor bepaalde leeftijdscategorieën worden aangepast.
   • Verzekeraars werken met verschillende leeftijdstredes: zo verandert de ene verzekeraar de premies jaarlijks (ook) op basis van leeftijd, de andere doet dat in leeftijdstredes van 5 of 10 jaar. We zien vaak dat degene die een jaarlijkse stijging toepassen, per saldo harder stijgingen. Degene die per 10 jaar de premies verhogen stijgen iets minder hard, maar de stijging is die ene keer per 10 jaar natuurlijk wel fors hoger.

   Wat te doen bij een hoge premie stijging?

   In principe is het bij Europese verzekeringen zo geregeld dat als de premie stijgt, deze voor iedereen stijgt: Er zijn geen individuele stijgingen, anders zou de premie na (chronische) ziekte of ongeval dermate kunnen stijgen dat deze onbetaalbaar wordt.  Alle verzekerden dragen de risico's van de "pechvogels". Een mooi principe, maar dat betekent wel dat, ook indien men zelf in geheel geen kosten maakt, de premie toch nog kan stijgen;

   1. Niets veranderen?
   2. Eigen risico verhogen?
   3. Dekking verlagen?
   4. Overstappen op een andere verzekering?
   1) Niets veranderen?

   Bent u tevreden? Kunt u het betalen? Goede zorg verzekeren is helaas "duur".

   2) Eigen risico verhogen?

   Indien u denkt geen kosten te zullen maken (en indien dat toch wel gebeurt er een financiële buffer aanwezig is), dan is een (hoger) eigen risico te overwegen, voor zover daar niet al sprake van is. Bedenk wel dat een eigen risico later niet zonder meer weer kan worden verlaagd. Dus bij chronische medische issues dient u zelf jaarlijks dit eigen risico te financieren, omdat een verzekeraar in die situatie naar verwachting geen verlaging van eigen risico meer zal toestaan;

   3) Dekking verlagen?

   Heeft u een uitgebreide dekking? Dan kan het verlagen van dekking aardig wat premie besparen. Bekijk goed waar u nu voor bent verzekerd, en bekijk goed wat er veranderd indien u de dekking zou verlagen. Kunt u kosten die dan mogelijk voor eigen rekening komen zelf betalen? Voor dekking verlagen geldt hetzelfde als voor het verhogen van een eigen risico: u kunt niet zonder meer weer terug naar de oude situatie, hou daar rekening mee.

   4) Overstappen op een andere verzekering?

   Overstappen op een andere verzekering kan een interessante optie zijn. Maar bedenk wel het volgende: andere verzekeraars zullen bij aanvraag medische vragen stellen en kunnen pre-existing conditions uitsluiten en aanvragen zelfs geheel afwijzen. Ook bij andere verzekeraars kunnen soms hoge stijgingen plaatsvinden. Vraag bij interesse naar onze ervaringen op dat gebied. Desondanks kan "proberen" geen kwaad, oriënteren kan ook veel geld besparen en aan het aanvragen van offertes zijn geen kosten verbonden. Hieronder staat de link naar ons adviesformulier vermeld. Door middel van dit formulier kunnen de premies van alternatieven worden opgevraagd. Wij helpen u natuurlijk met het maken van een keuze.

   Gratis persoonlijk advies

   Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

   Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

   JoHo Insurances
   JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

   © JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

   Hoe kunnen wij u helpen?

   Stap 1: Contact
   Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

   Stap 2: Advies
   Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

   Stap 3: Aanvragen verzekering
   Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

   Stap 4: Service
   Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

   Stap 5: Beëindiging
   Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

   Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

   4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
   Lysanne
   Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
   Kristof
   JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
   Karen
   Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
   Bram
   In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.