Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Basis zorgverzekering stopzetten per 1 januari?

Gepubliceerd: 
Wednesday, 15 November, 2017

Moet ik de basisverzekering stopzetten per 1 januari als ik emigreer?

Eén van de meegestelde vragen in deze periode van het jaar, is of bij emigratie, ook de Nederlandse basis zorgverzekering moet worden stopgezet per 1 januari. Als er sprake is van vertrek uit Nederland, dan werkt dit anders. Gelukkig weten wij precies hoe het zit. 

Kan ik de Nederlandse zorgverzekering alleen stopzetten per 1 januari?

Als je gaat emigreren, voor langere tijd buiten Nederland bent of in het buitenland gaat werken, dan vervalt in vrijwel alle gevallen het recht op de Nederlandse zorgverzekering. Mensen twijfelen voor vertrek nog wel eens of ze de verzekering dan per 1 januari stop moeten zetten. Zeker als ze rond de jaarwisseling vertrekken. We leggen graag uit hoe dit werkt.

Als het recht op de Nederlandse zorgverzekering stopt, heb je niet te maken met 1 januari. Het stopzetten van de zorgverzekering per 1 januari is enkel van belang voor mensen die in Nederland verzekeringsplichtig blijven. Met andere woorden, mensen die een Nederlandse basisverzekering hebben en moeten houden. Al die verzekerden hebben per jaar 1 moment waarop ze kunnen wisselen van verzekeraar en hun pakket kunnen aanpassen. Dat moment is 1 januari. Tot en met 31 december kan de huidige verzekering worden stopgezet en men heeft dan nog een maand de tijd om een nieuwe aan te vragen.

Bij vertrek uit Nederland, de Nederlandse zorgverzekering beëindigen

Of je nu 1 januari vertrekt, 15 april of 7 augustus, op het moment dat het recht op de Nederlandse zorgverzekering stopt, zal de verzekering worden beëindigd. Het recht op de basisverzekering eindigt doorgaans door:

  • uitschrijven uit de gemeente, uit de Basisregistratie Personen (BRP)
  • inkomen uit het buitenland
  • einde ingezetenschap in Nederland

Let op dat ingeschreven blijven staan bij de gemeente (BRP) terwijl je je eigenlijk zou moeten uitschrijven, niet betekent dat je je rechten behoudt. Lees meer over uitschrijven als je daar vragen over hebt.

Stel dat je op 15 april start met werken voor een buitenlandse werkgever, en het recht op de verzekering stopt op die dag,  dan zal de basisverzekering pas vanaf die datum worden stopgezet. Van 1 januari tot en met 14 april, blijft de verzekeringsplicht van kracht. Met andere woorden, van 1 januari tot en met 14 april moet je nog wel een Nederlandse basisverzekering hebben.

Verzekerd zijn in het buitenland

Wil je voor vertrek zeker weten dat je een ziektekostenverzekering hebt die je in het buitenland kunt gebruiken, maar ook in Nederland? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!