Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Goedkoopste opties voor expats in USA, nu Open Enrollment!

Gepubliceerd: 
Monday, 6 November, 2017
Heb ik wel een reis- of ziektekostenverzekering nodig?

Open Enrollment, kijk eens naar deze zorgverzekeringen

Are you an expat living in the USA? Take a look at our affordable insurance plans for expats in the USA, they offer several advantages. Arrange the insurance now, since Open Enrollement has started!

 

Open enrollment in USA

Vanaf 1 november 2017 tot 15 december 2017 kunnen, mensen woonachtig in de VS, zich aanmelden voor een ziektekostenverzekering die start op 1 januari 2018. Dit is hét moment om te kijken of u via JoHo Insurances, beter en voordeliger verzekerd kunt zijn in 2018. Expats hebben het voordeel dat ze kunnen kiezen voor een internationale verzekering met enkele voordelen. Een blik op het aanbod via een Amerikaanse online broker en de officiële Health Insurance Marketplace, laat zien dat verzekerden in USA te maken hebben met hoge eigen risico's, een vorm van co-insurance naast het eigen risico (bijvoorbeeld 30% van de rekeningen zelf betalen) en behoorlijk hoge premies.

Een man van 45 jaar, wonend in NY, betaalt al gauw $702,- per maand en heeft dan een eigen risico van $600,-. (1) Bij het kiezen van een verzekering wordt bovendien verwacht dat u een inschatting maakt van de zorg die u nodig zult hebben. Bijvoorbeeld hoe vaak u naar een arts gaat komend jaar of hoe vaak u medicatie nodig heeft. Dat is best lastig en er gelden maximale vergoedingen. Dus als u te laag hebt ingezet, is de kans groot dat u zelf alsnog veel betaalt.

 

" Self-funded plans are cheaper for employers and are often promoted to employees, but they operate in the company’s best interest, not yours" (2)

 

Ook als de werkgever een verzekering aanbiedt, is het verstandig om niet gelijk daarmee in te stemmen. Vooral de Self funded regelingen (waarbij de werkgever zelf het risico inschat en verantwoordelijk is voor de betaling van claims) zijn risicovol. Dit risico zit in de afwezigheid van ACA eisen; er is geen sprake van een Essential Benefit pakket (3) en de werkgever mag bepalen dat bepaalde behandelingen toch niet vergoed worden, ook al was dit wel gepland. Als het "verzekerde bedrag" uitgegeven is, dan hoeft de werkgever ook niet meer te betalen. (4)

Als expat heb u het voordeel dat u kunt kiezen voor een internationaal alternatief. Het is de moeite waard om te kijken of u goed verzekerd kunt zijn, voor minder geld.

 

Voordelen van onze verzekeringen voor expats in USA

Wij werken samen met een paar verzekeraars, die onder meer verzekeringen aanbieden voor mensen die in Amerika wonen. Enkele voordelen voor expats zijn;

 • ook dekking voor zorg in Nederland; handig als u op familiebezoek bent in Nederland
 • u kunt de verzekering behouden als u weg gaat uit USA
 • ook dekking voor vergoeding van extra reiskosten als u door familie-omstandigheden terug moet naar Nederland
 • minder hoge eigen risico's
 • premie is niet afhankelijk van de staat waar u in woont. Er wordt 1 premie gerekend voor de Verenigde Staten.
 • geen co insurance naast het eigen risico
 • ook te gebruiken op reis, bijvoorbeeld op vakantie in Thailand
 • geen maximale vergoeding voor bezoek aan de huisarts of voorgeschreven medicatie

Dezelfde 45 jarige man, wonend in NY, is via ons al verzekerd voor €490,- ($570,-) per maand met een eigen risico van €500,-. Een besparing van ongeveer $1500 per jaar. En dat bij een verzekering die ook compatibel is met de Affordable Care Act (ACA).

Goudse Expat pakket USA policy

In dit pakket zitten verschillende onderdelen, waaronder natuurlijk ziektekosten & SOS. Bent u nog geen 61 jaar, dan kunt u deze verzekering aanvragen en verzekerd blijven tot 67jarige leeftijd. De verzekering stopt namelijk bij 67 jaar. Deze Nederlandse verzekeraar heeft een speciaal pakket samengesteld dat voldoet aan de eisen die worden gesteld door de Affordable Care Act (ACA). De handhaving van deze eisen verschilt per staat en gezien de plannen van de huidige president is het lastig om in te schatten hoe strikt er wordt gecontroleerd. Een controle zou met deze verzekering geen problemen moeten geven.

Wonen in het buitenland verzekering

Deze Nederlandse verzekeraar heeft een andere oplossing om te voorkomen dat mensen boetes moeten betalen bij een controle. In tegenstelling tot het Goudse Expat pakket, voldoet deze verzekering niet aan de ACA eisen. Bij een controle zou je een boete kunnen krijgen, maar de verzekeraar neemt de betaling van die boete voor z'n rekening. Ook met deze verzekering hoeft een controle dus geen probleem te zijn. Deze verzekering kunt u aanvragen, ongeacht de leeftijd en eenmaal geaccepteerd kunt u de verzekering de rest van uw leven behouden.

 

Natuurlijk kunnen we u gauw nog veel meer vertellen over de verzekeringen en een persoonlijke offerte aanbieden.

 

Na Open Enrollment?

Misschien leest u dit pas na 15 december 2017. Zo ver ik weet, zijn de mogelijkheden in USA erg beperkt, zodra de Open Enrollment periode is gesloten. Tenzij iemand in aanmerking komt voor Medicare of Medicaid, waarvoor mensen zich het hele jaar door kunnen aanmelden.

Als u in de VS op zoek gaat naar een verzekering ná de Enrollment periode, dan zult u vooral Short Term Insurance plans tegenkomen. Pas hiermee op. Deze verzekeringen hebben geen plicht om iemand te verzekeren en mogen er dus voor kiezen om de verzekering niet te verlengen. Dit wordt een probleem als u erg ziek bent geworden of een ongeluk hebt gehad. Veel verzekeraars hanteren een maximum bedrag dat ze vergoeden, "per life". Zo loopt u het risico dat de maximale vergoeding op is, terwijl u nog in een behandeltraject zit.  U kunt een boete krijgen omdat u niet voldoet aan de eisen die worden gesteld door ACA. (5)

Ook na de Enrollment periode kunt u er maar beter voor zorgen dat de verzekering wel naar wens is. JoHo Insurances adviseert u graag, tijdens Open Enrollment, maar ook daarbuiten.

 

Ontwikkelingen in USA met oog op de zorgverzekeringen

Ik zal u niets nieuws vertellen als ik zeg dat er veel te doen is om de zorg(verzekeringen) in Amerika. Wij houden ontwikkelingen in de gaten en vinden het interessant om te volgen of Trump's plannen worden doorgezet en in welke vorm. Het is heel goed denkbaar dat het systeem de komende jaren enorm gaat veranderen. Wellicht heeft u nu een Amerikaanse zorgverzekering geregeld met alle Essential Benefits (zoals vastgelegd in de ACA), maar komen die vergoedingen binnen enkele jaren te vervallen. Als u op dat moment niet gezond bent, is het misschien wel onmogelijk om u weer te verzekeren. Door nu zelf een verzekering te regelen en dit in eigen hand te houden, bent u minder afhankelijk van lokale wetgeving, als het gaat om de behandelingen die u kunt krijgen. Een prettig idee toch?

 

Bronnen
 1. Online broker
 2. Self funded plans
 3. Essential Benefits of ACA
 4. Self funded plans
 5. Be wary of Short Term Plans

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!