Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Emigreren begin 2018? Stel het regelen van verzekeringen niet uit.

Gepubliceerd: 
Friday, 3 November, 2017

Voorkom stress krijgt en regel op tijd de verzekeringen

Er komt weer een drukke periode aan. En tijdens de feestdagen en de vakanties zijn instanties en verzekeraars minder goed bezet en erg druk. Daar komt bij dat veel mensen in begin van het nieuwe jaar naar het buitenland vertrekken, en omdat de jaarwisseling ook een moment is dat veel verzekerden overstappen op ene andere verzekering. Een goede reden om op tijd te starten met het regelen van alle vereiste administratieve zaken en verzekeringen.

Lang naar het buitenland en emigreren na de jaarwisseling

Of het een gevolg is van goede voornemens of een "frisse, nieuwe start" is niet bekend, maar we zien elk jaar dat er veel mensen vertrekken aan het begin van een nieuw jaar. Dit moment heeft geen invloed op wat er moet worden geregeld, maar de periode is doorgaans erg druk. Dus het is wel van belang om tijdig te starten met het regelen, dus handig om hier rekening mee te houden!

Enkele aandachtspunten

Nieuwe ziektekostenverzekering aanvragen

Als een nieuwe ziektekostenverzekering nodig is vanwege het vertrek naar het buitenland, dan is dit niet enkel een administratieve handeling. Zo moeten bij aanvraag van een particuliere ziektekostenverzekering vragen over de gezondheid worden beantwoord. Deze gezondheidsverklaring wordt vervolgens beoordeeld door de medisch adviseur van de verzekeraar. Rond de jaarwisseling duurt de beoordeling en verwerking van de aanvragen langer, vanwege de hogere hoeveelheid aanvragen en de lagere bezetting bij verzekeraars.

Wij adviseren daarom om een aanvraag minimaal 1 maand voor de gewenste ingangsdatum in te dienen, en indien mogelijk zelfs 2 maanden van te voren. Dat vergroot de kans op ene tijdige afhandeling. En het is prettig om deze klus af te vinken van de To do- lijst, en het is vlak voor vertrek altijd al druk genoeg!

Heb je nog geen advies gehad m.b.t. ziektekostenverzekeringen en andere verzekeringen voor lang verblijf in het buitenland, dan helpen we je graag.

Verzekering beëindigen bij Nederlandse zorgverzekeraar

Deze maatschappijen zijn vanaf half november, maar zeker in december, enorm druk met informeren van hun klanten en de verkoop van hun producten. Per 1 januari kan iedereen in Nederland immers wisselen van verzekeraar (basiszorgverzekering), het moment waarop klanten veel vragen hebben en wijzigingen willen doorgeven. Het is niet lastig voor te stellen dat vragen omtrent emigratie en het beëindigen van de zorgverzekeringsplicht, minder snel worden beantwoord. Neem daarom tijdig contact op om het op tijd geregeld te hebben. Bij vertrek uit Nederland vervalt namelijk in veel gevallen verplicht de Nederlandse zorgverzekering. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Feestdagen in land van bestemming; geen ambtenaar te bekennen

Afhankelijk van bestemming, kun je te maken hebben met de gevolgen van de kerstdagen en de jaarwisseling. Het is goed mogelijk dat enkele weken rondom de jaarwisseling geen ambtenaar bereikbaar is. Dit heeft invloed op het regelen van bijvoorbeeld een visum, school voor de kinderen en huisvesting. Dus ook voor de regelzaken op bestemming is het handig om rekening te houden met deze drukke periode.

Op tijd regelen en advies inwinnen

Begin nu met informatie verzamelen en advies vragen. Dit kan door ons adviesformulier in te vullen, waar wij binnen enkele werkdagen op reageren.

 

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!