Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Emigreren? Dan kun je vast onze kennis en ervaring gebruiken!

Gepubliceerd: 
Friday, 15 September, 2017

Wat wij voor je kunnen betekenen als je naar het buitenland vertrekt

Als je gaat emigreren zul je na moeten denken over de verzekeringen. Niet het meest aantrekkelijke onderdeel van je avontuur in het buitenland, maar voor velen wel belangrijk. Ook als je het niet belangrijk vindt, zul je op z'n minst wat dingen moeten regelen in Nederland. Wij kunnen in veel gevallen met je meedenken. Dat klinkt al mooi, maar ik ben ervan overtuigd dat het zo is. Dit komt door het brede scala aan mogelijkheden. Verzekeringen voor een relatief korte tijd, 5 jaar of de rest van je leven. Verzekeringen voor ziektekosten of de spullen die je meeneemt, aansprakelijkheid, maar ook extra reiskosten als je wegens overlijden van familie terug moet naar Nederland. Ziektekosten verzekeringen met een uitgebreide lijst van vergoedingen voor preventieve hulp en zwangerschap of alleen voor opname in een ziekenhuis. Ziektekostenverzekeringen die je kunt gebruiken, waar je dan ook bent. Bij ons valt er iets te kiezen

Waar je onder andere aan moet denken

Er valt nogal wat te kiezen. Soms hebben mensen een heldere lijst met wensen en hebben ze concrete plannen. Denk bijvoorbeeld aan een werknemer die voor 3 jaar wordt uitgezonden naar het dochterbedrijf in Maleisië. Een klassieke expat zou je kunnen zeggen. Maar het is niet altijd zo helder. Denk aan een groeiende groep digitale nomaden, wereldreizigers die al vloggend jaren in het buitenland verblijven of mensen die een droom najagen en in het buitenland een zaak beginnen, er is veel diversiteit. Dan is het prettig als iemand met je meedenkt, iemand die weet welke vragen te stellen zodat je niet vergeet om ergens over na te denken.

Om een aantal redenen is het belangrijk om van tevoren te bedenken wat je moet regelen. Denk bijvoorbeeld aan;

  • uitschrijven uit Nederland. Dit heeft vanzelfsprekend een aantal gevolgen. Natuurlijk afhankelijk van je situatie. Als je bijvoorbeeld een huurhuis hebt, dan zeg je de huur op en is het daarmee wel gedaan. Heb je een koophuis dan blijf je ook na uitschrijven wel eigenaar van de woning, maar moet je daar fiscaal nog wel rekening mee houden.

  • vind je het belangrijk dat je ook in het buitenland behandeld kunt worden als je ziek wordt. Of vind je het belangrijk dat je in Nederland behandeld kunt worden en verzekerd weer kunt vertrekken. Misschien heb je wel een kinderwens of vertrek je met kinderen en moeten voor hen bepaalde dingen verzekerd zijn zoals orthodontie.

  • fiscale verplichtingen. Hoe richt je dit in als je in meerdere landen inkomen hebt? Of als je in meerdere landen gaat werken? JoHo is zelf geen expert op dit gebied maar we kunnen je wel op weg helpen.

  • je bezittingen in Nederland. Denk aan de inboedel die je ergens opbergt of je eigen woning die je gaat verhuren. Ga er niet zomaar van uit dat de verzekering geldig blijft zolang je maar blijft betalen. Ik kan je verklappen dat dit niet zo werkt. Als in de voorwaarden staat dat de verzekering alleen geldig is voor mensen die in Nederland wonen, kun je echt geen gebruik maken van de verzekering als er ellende is. Als je de verzekeraar immers niet inlicht over je emigratie, kunnen zij je ook niet vertellen dat er geen dekking is. Geen slapende honden wakker willen maken, biedt je alleen maar een schijnzekerheid.

  • onderschat niet het risico dat je loopt wanneer je een verzekering regelt die een maximale looptijd heeft. Als je in het buitenland wilt gaan wonen, houd hier dan ook rekening mee als je een verzekering kiest. Niemand kan in een glazen bol kijken en niemand heeft de zekerheid dat 'ie de rest van z'n leven in het buitenland blijft. Wat wel zeker is, is dat een tijdelijke verzekering echt stopt op het moment dat de maximale duur erop zit. En je daarna niet zeker weet of je weer verzekerd kunt worden.

Maak gebruik van onze ervaring

Bij het maken van keuzes is het prettig als iemand je kan helpen door ervaring. Iedereen kan op onze website de premies inzien en de voorwaarden lezen. Iedereen heeft toegang tot de informatie over de producten zoals die door verzekeraars worden aangeboden. De meerwaarde van JoHo Insurances is, niet alleen dat we met je meedenken over bovenstaande, maar ook uit ervaring kunnen spreken en je helpen bij het maken van een keuze. Want vergoedingen en voorwaarden op papier zeggen niet alles over de realiteit. Hoe streng beoordeelt een verzekeraar een aanvraag? Hoe handelt de verzekeraar als er sprake is van een calamiteit? Kun je eenvoudig wijzigingen aanbrengen of vragen stellen? Gaat de afhandeling van claims snel? Wat doe je als er een verandering is in jouw situatie, wel zo handig als je 1 aanspreekpunt hebt voor dit soort vragen. JoHo Insurances helpt je niet alleen vóór vertrek uit Nederland,  ook tijdens je verblijf in het buitenland kun je ons benaderen als je vragen hebt of als er iets verandert aan je situatie waardoor je wilt bekijken of je verzekering nog passend is.

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.