Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Zwangerschap en emigreren, dit verdient wat aandacht

Gepubliceerd: 
Wednesday, 5 April, 2017

Emigreren als je zwanger bent

Als je zwanger bent en wilt emigreren, dan komt er een hoop op je af. Je hebt, met een kindje op komst, net iets meer om aan te denken en te regelen dan een ander. Niet op de laatste plaats de kosten die (vrijwel zeker) moeten worden gemaakt om controles uit te laten voeren en kosten voor een bevalling. En hoe zit het met kraamzorg in het buitenland? En is de baby direct verzekerd na geboorte? Allerlei belangrijke vragen.

Het is waarschijnlijk dat je gebruik maakt van medische zorg omdat er controles worden gedaan. En het is te verwachten dat je bij de bevalling hulp krijgt van een verloskundige of in een ziekenhuis bevalt. Je houdt rekening met dit soort kosten. Het feit dat die kosten waarschijnlijk worden gemaakt (te verwachten zijn) maakt dat het erg lastig is om het te verzekeren. Immers; een verzekering sluit je voor onvoorziene kosten. Soms zijn er mogelijkheden om toch een verzekering te sluiten. Bovendien wil je graag dat je kindje verzekerd is na de geboorte, dat is al een goede reden om hier even bij stil te staan.

Zwangerschap in de Nederlandse basisverzekering

Als je al eens bent bevallen in Nederland, dan is dit vast wel bekend, maar voor de volledigheid wil ik even kijken naar hoe de kosten van zwangerschap, bevalling en zorg voor een pasgeborene zijn verzekerd in Nederland.

  • voor dit soort kosten geldt het eigen risico niet. Elke vrouw moet gebruik kunnen maken van die zorg, zonder zich zorgen te hoeven maken over het eigen risico.
  • in Nederland is een kindje na de geboorte, gratis meeverzekerd met één van de ouders. Ouders hoeven voor hun kind geen premie te betalen tot het kind 18 jaar is. In Nederland betalen zowel de overheid als alle andere mensen die premie betalen, de zorg die kinderen nodig hebben.
  • er geldt alleen een beperkte eigen bijdrage als je in het ziekenhuis bevalt zonder medische noodzaak

Particuliere verzekering

Het belangrijkst om hierbij te melden is dat het lastiger is om een verzekering te regelen als je al zwanger bent. Een particuliere verzekeraar heeft namelijk geen acceptatieplicht. Dit betekent dat de verzekeraar, op basis van een aanvraag met gezondheidsvragen, bepaalt of ze iemand willen verzekeren tegen de gebruikelijke voorwaarden óf niet. Veel verzekeraars sluiten de kosten van een zwangerschap, die bestaat op het moment van afsluiten, uit van de dekking. Dat betekent dus dat je de kosten die je moet maken voor de zwangerschap, niet vergoed krijgt. Er zijn een aantal verzekeringsoplossingen waar we graag over mee denken.

  • wat we aan kunnen bieden is afhankelijk van hoe lang je al zwanger bent
  • soms gelden beperkende voorwaarden. Bijvoorbeeld dat je alleen vergoeding kunt krijgen bij complicaties.
  • een belangrijke reden om wel een verzekering te regelen, is een dekking voor de baby na geboorte. Als het kindje onverhoopt niet helemaal gezond is na de geboorte, dan wil je je niet zorgen hoeven maken over de kosten en of je die kunt betalen. Dan is het een prettig idee dat het kindje na geboorte, direct verzekerd is. Let op, want dit is niet vanzelfsprekend, ook niet bij verzekeringen die lokaal worden aangeboden!
  • een ander belangrijk verschil met de Nederlandse basisverzekering is, dat kinderen niet gratis meeverzekerd worden.

Nederlandse voorzieningen als kraamzorg

Rondom bevalling en geboorte zijn een aantal zaken gebruikelijk in Nederland. Denk aan de mogelijkheid om thuis te bevallen. En aan kraamzorg, iemand die na de bevalling enkele dagen in huis is om moeder en kind te ondersteunen. Het is echt niet vanzelfsprekend dat dit ook mogelijk is in het buitenland. Vraag daarom na of er andere vormen van ondersteuning zijn. En ga na of het mogelijk is om thuis te bevallen want in veel landen is dit niet mogelijk en komt een verloskundige niet bij je thuis. En hoe is het geregeld met betrekking tot preventieve jeugdzorg als vaccinaties?

Hoe kunnen we je verder helpen?

Ik kan me voorstellen dat je nog vragen hebt. Omdat ieders situatie anders is, willen we graag iets meer van je situatie en plannen weten. Waar ga je heen, hoe lang ben je zwanger, wil je in het buitenland bevallen of in Nederland, etc... Vul daarom vrijblijvend ons adviesformulier in zodat we met je mee kunnen denken over een passende verzekering.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!