Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Een tijdelijke verzekering bij vertrek naar het buitenland

Gepubliceerd: 
Friday, 3 March, 2017

Risico van een tijdelijke verzekering

Als mensen naar  het buitenland vertrekken, weten ze soms niet zeker hoe lang ze wegblijven. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met het vinden van werk of met de liefde en hoe het gaat met de relatie. Een verzekering voor relatief korte tijd is dan verleidelijk, omdat de premie vaak lager is. Maar er zitten ook een paar risico's aan.

 

Zwangerschap

Elders op deze website hebben we veel meer informatie hierover staan. Waar je vooral aan moet denken is het volgende;

  • de wijze waarop zwangerschap, bevalling én de pasgeborene zijn verzekerd met de Nederlandse zorgverzekering, moet je vergeten
  • bij veel particuliere verzekeraars geldt een wachttijd voor de kosten die te maken hebben met bovenstaande. Een wachttijd kan wel oplopen tot 24 maanden. Indien dekking is gewenst moet je hier vroeg rekening mee houden
  • een zwangerschap die reeds bestaat op het moment dat je een verzekering wilt afsluiten, wordt in de regel niet verzekerd.

Gelet op bovenstaande punten, zou je met een kortlopende verzekering, tegen problemen kunnen aanlopen. Stel dat je een verzekering afsluit die 2 jaar loopt. Mocht je zwanger zijn aan het einde van die 2 jaar, wordt het erg lastig om een verzekeraar te vinden die de kosten zal vergoeden voor de rest van de zwangerschap en de bevalling. Als het al wordt aangeboden, dan zitten er beperkende voorwaarden aan vast. Het is ook niet vanzelfsprekend dat de verzekeraar 'non-select", dat wil zeggen zonder medische vragen en beoordeling, dekking zal bieden voor het pasgeboren kindje. Dus mocht de baby na geboorte medische behandeling nodig hebben, dan is dat niet automatisch verzekerd.

Als je ziek wordt of een ongeluk krijgt

Stel dat je een particuliere ziektekostenverzekering afsluit voor 3 jaar. Bij de aanvraag van die ziektekostenverzekering vul je allerlei vragen in over je gezondheid waarna de verzekeraar bepaalt óf ze je willen verzekeren en zo ja, of er nog speciale voorwaarden gelden. Een verzekeraar kan door middel van clausules afwijken van de normale dekking of normale premie als er hogere risico's zijn.

Aan het einde van die drie jaar moet je opnieuw een verzekering aanvragen. Dat betekent opnieuw medische vragen beantwoorden. Indien je gedurende de eerste 3 jaar ziek bent geworden (hevige longontsteking, diabetes, operatie aan knie hebt ondergaan, een hernia) moet je dit dus aangeven bij de nieuwe aanvraag. De kans is groot dat bij de nieuwe verzekering, clausules worden toegepast voor hetgeen je in de eerste 3 jaar hebt opgelopen. Dat zou dus kunnen betekenen dat je na die 3 jaar geen verzekering meer kunt regelen die de kosten voor insuline vergoedt, of de kosten voor rugklachten. Ook kan een aanvraag zelfs geheel worden afgewezen.

Wanneer je een verzekering had gehad zonder eindddatum, had de verzekering na die 3 jaar gewoon door kunnen lopen.

Repatriëring door de reisverzekering

Dit betekent dat de verzekeraar van je reisverzekering je naar Nederland terugbrengt. Ik licht dit even toe aan de hand van een concreet voorbeeld.

Je sluit een speciale reisverzekering af omdat je in Nederland geen recht meer hebt op een Nederlandse zorgverzekering. Je hebt een partner in China waar mee je wilt samenwonen en je gaat af en toe wat werken. Omdat alles nog wat onzeker is, lijkt een verzekering met maximale looptijd van 4 jaar voldoende, Met de reisverzekering heb je recht op vergoeding van spoedeisende medische zorg en die dekking sluit aan bij je wensen. Op het moment dat je ernstig ziek zou worden (bijvoorbeeld hartfalen of kanker wordt geconstateerd) dan zal de verzekeraar van de reisverzekering besluiten dat ze je terugbrengen naar Nederland zodat je je weer kunt aanmelden voor een Nederlandse basisverzekering en in Nederland behandeld kunt worden. (Geen enkele verzekeraar in Nederland mag je een basisverzekering weigeren, ook niet als je ziek terugkomt)

Dit lijkt een fijne regeling, want behandeling in Nederland heeft misschien je voorkeur. Het probleem doet zich voor wanneer je weer terug wilt naar je partner. Of wanneer je na je herstel, weer wilt gaan werken. Stel dat je na 3 maanden weer voldoende bent opgeknapt om te reizen, je boekt een ticket naar China en wilt een verzekering regelen. Je zult dan merken dat de ziekte waar je last van hebt (gehad) problemen geeft bij het regelen van een nieuwe verzekering. Die kan immers clausules toepassen waardoor bijvoorbeeld de medicatie die je slikt voor de hartritmestoornis, niet wordt vergoed. Het is immers niet onzeker meer dat je die medicatie nodig hebt; dus mag een verzekeraar dit uitsluiten van dekking. Afhankelijk van de risico's en de kosten, is het zelfs mogelijk dat een particuliere verzekeraar je aanvraag helemaal weigert.

Een reisverzekering is bedoeld voor mensen die wonen in Nederland en tijdelijk in het buitenland verblijven. Minder geschikt voor mensen die eigenlijk een leven in het buitenland willen opbouwen omdat er altijd een maximale looptijd is om rekenin mee te houden. Lees meer over de verschillen tussen een reisverzekering en ziektekostenverzekering.

Labels: 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!