Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Zorgverzekering stopzetten per 1 januari?

Gepubliceerd: 
Wednesday, 7 December, 2016

Kan ik de Nederlandse zorgverzekering alleen stopzetten per 1 januari?

Als je gaat emigreren, voor langere tijd buiten Nederland bent of in het buitenland gaat werken, dan vervalt in vrijwel alle gevallen het recht op de Nederlandse zorgverzekering. Mensen twijfelen voor vertrek nog wel eens of ze de verzekering dan per 1 januari stop moeten zetten. Zeker als ze rond de jaarwisseling vertrekken. We leggen graag uit hoe dit werkt.

Als het recht op de Nederlandse zorgverzekering stopt, heb je niet te maken met 1 januari. Het stopzetten van de zorgverzekering per 1 januari is enkel van belang voor mensen die in Nederland verzekeringsplichtig blijven. Met andere woorden, mensen die een Nederlandse basisverzekering hebben en moeten houden. Al die verzekerden hebben per jaar 1 moment waarop ze kunnen wisselen van verzekeraar en hun pakket kunnen aanpassen. Dat moment is 1 januari. Tot en met 31 december kan de huidige verzekering worden stopgezet en men heeft dan nog een maand de tijd om een nieuwe aan te vragen.

Bij vertrek uit Nederland, de Nederlandse zorgverzekering beëindigen

Of je nu 1 januari vertrekt, 15 april of 7 augustus, op het moment dat het recht op de Nederlandse zorgverzekering stopt, zal de verzekering worden beëindigd. Het recht op de basisverzekering eindigt doorgaans door:

  • uitschrijven uit de gemeente, uit de Basisregistratie Personen (BRP)
  • inkomen uit het buitenland
  • einde ingezetenschap in Nederland

Let op dat ingeschreven blijven staan bij de gemeente (BRP) terwijl je je eigenlijk zou moeten uitschrijven, niet betekent dat je je rechten behoudt. Lees meer over uitschrijven als je daar vragen over hebt.

Stel dat je op 15 april start met werken voor een buitenlandse werkgever, en het recht op de verzekering stopt op die dag,  dan zal de basisverzekering pas vanaf die datum worden stopgezet. Van 1 januari tot en met 14 april, blijft de verzekeringsplicht van kracht. Met andere woorden, van 1 januari tot en met 14 april moet je nog wel een Nederlandse basisverzekering hebben.

Verzekerd zijn in het buitenland

Wil je voor vertrek zeker weten dat je een ziektekostenverzekering hebt die je in het buitenland kunt gebruiken, maar ook in Nederland? We vertellen je graag over de mogelijkheden.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Lysanne
Ik heb via JoHo mijn expat verzekeringen geregeld toen ik een paar jaar in Duitsland ging wonen. Ik heb altijd heel vriendelijk en hulpvaardig contact met ze gehad, zowel in persoon als via de email, en het heeft me zo heel veel rompslomp gescheeld. Zeker een aanrader voor expats!
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.