Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

CVZ, Zorginstituut Nederland of Centraal Administratie kantoor?

Gepubliceerd: 
Friday, 2 December, 2016

CAK; voor gepensioneerden in een verdragsland

Welke overheidsinstantie regelt de verzekering voor pensionados in het buitenland?

Het overheidsorgaan dat de zorgverzekering uitvoert voor mensen die verzekerd zijn via Nederland, is in de loop der jaren veranderd van naam. Een jaar of 2 geleden is het College van Zorgverzekeringen veranderd in Zorginstituut Nederland. Nu draagt het Zorginstituut Nederland enkele werkzaamheden over aan het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Vanaf 1 januari 2017 moet u bij het CAK zijn, als u in aanmerking komt voor de regelingen die het CAK uitvoert voor mensen die in het buitenland wonen.

Wie komt in aanmerking voor een zorgverzekering via het CAK?

In de regel heeft iemand die in het buitenland woont geen recht meer op een verzekering in Nederland. Er zijn een paar uitzonderingen, onderstaande 2 voorwaarden zijn in elk geval van belang.

1.Inkomen uit Nederland

Uitkering. Sommige uitkeringen worden ook betaald als u in het buitenland woont. Bijvoorbeeld een WAO uitkering, kunt u in het buitenland vaak blijven ontvangen.

AOW. Als u AOW ontvangt, dan kunt u die ook vaak blijven ontvangen als u in het buitenland woont. Dit is niet in alle landen het geval, ook kan het bedrag dat u krijgt verschillen per land. De Sociale Verzekeringsbank kan u hier meer over vertellen.

2. Verdragsland

U moet wonen in een land waar Nederland een verdrag mee heeft. Als u bijvoorbeeld in Suriname gaat wonen, dan kunt u geen gebruik maken van de regeling. Woont u in Spanje, dan woont u wel in een verdragsland. We bieden u graag een overzicht van de verdragslanden.

Wat is verzekerd met een verzekering via het CAK?

Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden met één antwoord. De reden is simpel; de vergoedingen waar u gebruik van kan maken, verschillen per woonland. Als u in Spanje woont dan kunt u van andere zorg gebruik maken dan wanneer u in Griekenland woont. VIa de " CAK verzekering" , om het zo even te noemen, krijgt u recht op de "basisverzekering"  van het land waar u gaat wonen. Dit betekent in sommige gevallen dat u enkel gebruik kan maken van staatsziekenhuizen of bepaalde kosten niet vergoed kunt krijgen. Er kan ook sprake zijn van lange wachttijden of zorg die te wensen over laat.

Ik wil graag uitgebreid verzekerd zijn, wat is er mogelijk?

We denken graag met u mee over de mogelijkheden. Wij bieden diverse particuliere zorgverzekeringen aan van diverse verzekeraars. Er zijn verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, en zo heeft u meer invloed op de vergoedingen waar u gebruik van kunt maken. U heeft dan bijvoorbeeld wel recht op behandeling in een privékliniek en kunt kiezen voor een verzekering met uitgebreide dekking. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Wat betaal ik aan premie voor een verzekering via het CAK?

Dit is afhankelijk van het (nieuwe) woonland. Dit wordt de woonlandfactor genoemd. De premie is afhankelijk van de gemiddelde kosten voor zorg in het land waar u woont en de gemiddelde zorgkosten in Nederland. Deze woonlandfactor wordt jaarlijks in november berekend voor het volgende jaar. Het CAK kan u nu dus vertellen welke premie u gaat betalen in 2017.

Pensioen in het buitenland; ik wil hier graag advies over.

Ik kan me voorstellen dat u vragen heeft over pensioenopbouw in het buitenland, als u nog geen AOW ontvangt en in het buitenland gaat wonen. Of misschien ontvangt u al AOW en heeft u vragen over waar u belasting betaalt over uw pensioen (AOW en bedrijfspensioen). JoHo Insurances geeft hier zelf geen advies over maar we brengen u graag in contact met een expert die pensioenadvies op maat geeft. U kunt vrijblijvend het formulier invullen voor pensioenadvies, waarna wij onze partner zullen vragen om contact met u op te nemen. Aan de hand van uw situatie, uw vragen en wensen, kunnen zij een inschatting maken van de kosten voor dit advies. Vult u vrijblijvend het formulier in.

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Bram
In de afgelopen 6 jaar heb gebruik gemaakt van Joho voor mijn expat verzekeringen. De service was altijd goed, ik kreeg altijd snel reactie in duidelijke en met correcte informatie, daarbij waren de medewerkers erg behulpzaam. Bij deze raad ik mensen die naar het buitenland verhuizen, aan om met Joho contact op te nemen voor het verkrijgen van informatie over wat te regelen (uitschrijven uit NL etc.) en om verzekerd te zijn in het buitenland.
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Helena
Wat een geweldige dienstverlening biedt JoHo! Ik ben verhuisd naar Colombia en zat met allerlei vragen rondom mijn ziektekostenverzekering. Ik werd door het team van JoHo echt fantastisch geïnformeerd, ongeacht het teamlid dat mijn mails beantwoordde. Snelle en op-maat-gemaakte antwoorden waar ik echt heel veel aan had. De uitstekende website wijst je op voor- & nadelen van lokaal verzekeren, heel belangrijk in deze tijden. En ze hebben een goed aanbod van internationale ziektekostenverzekeringen die je via hen kunt afsluiten, soms met korting. En 't meest opmerkelijke vond ik de enorme klantvriendelijkheid, terwijl ze nog niets aan mij verdienden... oftewel: aarzel geen seconde als je goed en snel advies wilt. JoHo is je team!
Nienke
JoHo was aangeraden door een vriendin en ze hebben direct contact met mij opgenomen. De informatie was heel duidelijk en ik ben goed geadviseerd en geholpen met het afsluiten van mijn verzekeringen. Dit in tegenstelling tot internationale grote verzekeringen die veel verwarrende informatiegeven. Joho Insurances is absoluut een aanrader voor iedereen die langdurig in het buiteland verblijft. Niet alleen voor een zorgverzekering maar ook goede opties voor andere verzekeringen. Een super goede service!