Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Emigreren begin 2017? Start op tijd met regelen!

Gepubliceerd: 
Thursday, 24 November, 2016

Emigreren rond de jaarwisseling

Of het een gevolg is van goede voornemens of een "frisse, nieuwe start" weten we niet, maar we zien elk jaar dat er best veel mensen vertrekken aan het begin van een nieuw jaar. Dit heeft geen invloed op wat er moet worden geregeld, maar de periode is doorgaans erg druk. Handig om hier rekening mee te houden!

Enkele aandachtspunten

Nieuwe ziektekostenverzekering aanvragen

Als je een nieuwe ziektekostenverzekering wilt regelen dan is dit niet enkel een administratieve handeling. Bij de aanvraag moet je vragen beantwoorden over je gezondheid. Die gezondheidsverklaring wordt vervolgens beoordeeld door de medisch adviseur van de verzekeraar. Dit kost aan het einde van het jaar meer tijd. Dit komt simpelweg door de vakantieperiode waar we de laatste twee weken van het jaar mee te maken hebben.

Als je dus voor vertrek wilt weten of de aanvraag is beoordeeld en je bent verzekerd dan is het raadzaam om een maand voor vertrek de aanvraag te starten.

Verzekering beëindigen bij Nederlandse zorgverzekeraar

Deze maatschappijen zijn vanaf half november, maar zeker vanaf december, enorm druk met informeren van hun klanten en de verkoop van hun producten. Per 1 januari kan iedereen in Nederland immers wisselen van verzekeraar of verzekering, het moment waarop klanten veel vragen hebben of dingen willen (laten) regelen. Het is niet lastig voor te stellen dat vragen omtrent emigratie en het beëindigen van de zorgverzekeringsplicht, minder snel worden beantwoord. Neem daarom tijdig contact op om het op tijd geregeld te hebben. Bij vertrek uit Nederland, vervalt in veel gevallen de Nederlandse zorgverzekering, wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Feestdagen in land van bestemming; geen ambtenaar te bekennen

Afhankelijk van waar je naartoe gaat, kun je te maken hebben met de gevolgen van de kerstdagen en jaarswisseling. Het is goed mogelijk dat je enkele weken voor en na eind december, geen ambtenaar meer kunt bereiken. Dit heeft natuurlijk invloed op het regelen van bijvoorbeeld een visum, school voor de kinderen en huisvesting.

Op tijd regelen en advies inwinnen

Begin nu met informatie verzamelen en advies vragen. Dit kan door ons adviesformulier in te vullen, waar wij binnen enkele werkdagen op reageren. Eventueel kan later ook nog een gesprek worden gepland.

 

 

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.