Waarom JoHo Insurances?

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken.

Aanbod
Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen.

Ondersteuning
Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen.

Persoonlijk advies
Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Indien u hier gebruik van wilt maken, vul dan graag (gratis en vrijblijvend) het online adviesformulier in.

Werken bij JoHo

Wil je meer weten over werken bij JoHo? Ben je geïnteresseerd in adviseren van expats en emigranten?

Lees meer over de vacature Advisor Insurances & Expatservices

Trump of Clinton, health care in USA lijkt te gaan veranderen

Gepubliceerd: 
Tuesday, 8 November, 2016

Health care in USA, hot item bij verkiezingen

Verkiezingen in USA

Al is er in de media misschien niet veel van te zien geweest, zowel Trump als Clinton hebben plannen om de Patient Protection and Affordable Care Act (PPACA), beter bekend als Obamacare, aan te passen. In artikelen van Fastcompany magazine en Ballotpedia van eerder dit jaar, wordt duidelijk dat de “Obamacare” zal worden aangepakt. Door een Republikein of een Democraat.

Trump

Trump lijkt zich vooral te richten op het vervangen van de Obamacare. Dit zal weinig mensen verbazen. Gemiddeld betalen de Amerikanen het meeste voor zorg vergeleken met inwoners van andere Westerse landen. En dit resulteert niet per se in de beste zorg. Hoe de vervanging van Obamacare er exact uit gaat zien is nog erg vaag maar het principe van de “free market” zal een grote rol krijgen als het aan Trump ligt.

Clinton

Clinton wil gaan sleutelen aan de Obamacare. Een streven is om de “out of pocket” bedragen voor gezinnen te verlagen. Ook moet geestelijke gezondheidszorg een meer prominente plek krijgen in de gezondheidszorg. Dit is nu vaak beperkt tot fysieke zorg. Experts geven aan dat het nog een hele kluif zal worden om deze aanpassingen te realiseren.

Emigreren of als expat naar USA?

Het zal nog wel even duren voor er daadwerlijk aanpassingen zijn gedaan aan Obamacare en voordat deze worden uitgevoerd. Plannen om naar Amerika te verhuizen en benieuwd hoe het nu werkt met de zorgverzekering? Houd dan rekening met het volgende. 

Iedere staat is anders

Dit heeft ook te maken met de uitvoering die verschilt per staat. En met visa die door staten worden uitgegeven. Er kan dus niet worden gesproken van een beleid voor de 52 staten.

Detachering naar Amerika

Wordt u gedetacheerd, dan is het van belang om zelf te zorgen voor een aanvullende verzekering. De gemiddelde kosten voor zorg zijn in USA immers veel hoger dan in Nederland, dus de Nederlandse zorgverzekering zal vrijwel nooit alle kosten vergoeden.

Nadelen van lokale Amerikaanse zorgverzekeringen

Afgezien van de hoge premie en de torenhoge eigen risico's, is het vaak niet helder waar iemand nu recht op heeft. Die mate van onzekerheid én de kosten, maken dat veel expats graag zelf iets regelen waarmee ze zowel in USA als daarbuiten verzekerd zijn én waarmee ze zelf bepalen wat ze verzekeren.

We denken graag met u mee!

Heeft u plannen om naar de USA te verhuizen of om daar een periode te werken en wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Vul dan ons adviesformulier in.

Gratis persoonlijk advies

Vul het adviesformulier in voor een gratis advies dat afgestemd wordt op uw persoonlijke situatie en plannen.

Vul nu het adviesformulier in voor een gratis persoonlijk advies

JoHo Insurances
JoHo Insurances adviseert Expats, Emigranten en MKB over internationale verzekeringen en bijkomende administratieve zaken. Wij bieden een groot aanbod aan internationale verzekeringen, zoals voor ziektekosten, reisverzekering, aansprakelijkheid en diverse andere verzekeringen. Tevens bieden wij ondersteuning bij het orientatie- en keuze proces, en gedurende de gehele looptijd van de afgesloten verzekeringen. Wij leveren advies op maat, en bieden een snelle en persoonlijke afhandeling. Interesse? Vraag nu vrijblijvend advies aan. 

© JoHo Insurances - www.expatverzekering.nl

Hoe kunnen wij u helpen?

Stap 1: Contact
Voor advies en vragen over verzekeringen voor een langdurig verblijf in het buitenland kunt u (kosteloos) ons online adviesformulier invullen. 

Stap 2: Advies
Wij sturen u ons advies toe, inclusief aanvullende informatie, tips en premies. Wij helpen u graag indien u vragen heeft naar aanleiding van dit advies.

Stap 3: Aanvragen verzekering
Indien u een verzekering wilt aanvragen, dan begeleiden wij u bij het gehele proces, met tips, instructies en het maken van keuzes.

Stap 4: Service
Indien een aanvraag is goedgekeurd, staan wij u gedurende de gehele looptijd van de verzekering bij voor hulp, vragen en assistentie.

Stap 5: Beëindiging
Mocht u een verzekering willen beëindigen, dan helpen wij u om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder onnodig dubbele premie te betalen of een periode onverzekerd te zijn.

Google Reviews voor JoHo Insurances / Expatverzekering.nl

4.9 van 5 op basis van 47 Google reviews
Toon
JoHo heeft me prima geholpen met het (voorbij de formele opzegdatum) stopzetten van een verzekering. Dwz dat JoHo ook een extra stapje zet ingeval de business relatie tot een eind zal komen. Klasse!!!
Karen
Ik ben ontzettend tevreden met JoHo en kan ze erg aanraden. Ze hebben me uitstekend geholpen en uitgebreid advies gegeven welke verzekering en welk pakket het beste bij mijn specifieke werk-in-het-buitenland-situatie past. Op e-mails met vragen krijg ik altijd zeer snel en adequaat antwoord.
Kristof
JOHO heeft mij vanaf het begin uitstekend geholpen met mijn verzekeringen in het buitenland. Niet alleen bieden ze zeer goede prijzen aan (ik denk dat ik voor Nederland niets goedkoper vond), hun klantendienst is razendsnel en je krijgt persoonlijke opvolging (aka geen copy-paste tekstjes). Ik kan JOHO enkel maar aanraden voor verzekeringen als je een tijdelijke werkvisa hebt voor het buitenland en ik hoop dat JOHO de uitstekende service kan blijven geranderen. Top werk! 5 sterren welverdiend!
Elles
Hele goede ervaringen met JoHo. Reageren altijd binnen een dag op je mail. Zoeken alles voor je uit en geven een goed advies voor vaak complexe vragen.